Posted by: danlupu | August 6, 2008

Ingerul veghetor din psihicul nostru – de Pavel Corut

                   Sugestia si forma ei extrema, hipnoza, sunt cunoscute si folosite in mod empiric, de mii de ani. Abia in ultimile doua secole, oamenii de stiinta si-au concentrat atentia asupra lor, descoperindu-le legile dupa care actioneaza in organismele umane. Cu aceasta ocazie, cei mai bine pregatiti psihologi au remarcat faptul ca, daca oamenii s-ar sugestiona pozitiv in mod reciproc, speranta lor de viata ar trece de suta de ani.  Cu alte cuvinte, oamenii isi reduc, in mod involuntar si inconstient, durata vietii, deoarece se sugestioneaza reciproc in mod negativ. Nu ma credeti? De cate ori ati fost incurajati cand ati propus un proiect de actiune originala?  Cate persoane, inclusiv din cele apropiate, v-au spus Nu vei face nimic. Nu esti in stare de asa ceva, nu va iesi nimic din planul tau etc.?  Cati parinti isi sugestioneaza negativ copiii, spunandu-le ca sunt neispraviti, netrebnici, golani, prosti etc.? Cati soti se sugestioneaza reciproc, in mod negativ prin invective si insulte? Cati vecini si colegi de munca  procedeaza la fel? E clar ca ne facem rau unul altuia? Pe timpul urmatoarelor lectii, veti descoperi ca exista cuvinte care imbolnavesc si ucid. Desigur pe noi ne intereseaza cuvintele „vrajite” care insanatosesc, prelungesc viata si dezvolta potente creatoare in oameni.

              Personalitatea umana are doua laturi principale: fiziologica (fizica) si psihologica (psihica). Psihicul conduce fizicul in toate situatiile.

Nu judecati niciodata oamenii dupa prima impresie! Verificati-le, in timp, insusirile psihice, mai ales caracterul, sa stiti cu cine aveti de-a face.

          Multe procese si actiuni din organismul nostru se produc in mod inconstient si involuntar, sub impulsul reflexelor mostenite de la parinti sau a unor experiente anterioare inregistrate in subconstient.

        O parte a psihicului nostru, numita subconstient, se ocupa de supravegherea si reglarea activitatilor vitale fundamentale, fara ca noi sa intervenim in mod constient si voluntar in activitatea sa. Unii specialisti denumesc aceasta parte inconstient, insa eu voi utiliza forma subconstient, pentru a nu-l confunda cu termenul inconstient din diverse expresii, ca de pilda : in mod inconstient, gest inconstient, actiune inconstienta etc. In plus, termenul subconstient sugereaza faptul ca aceasta parte a psihicului uman se afla in relatii stranse cu constiinta, lucru cat se poate de adevarat.

          Subconstientul cunoaste organismul nostru la perfectie, cum nu-l putem cunoaste noi sau medicii. Daca nu l-ar cunoaste in cel mai mic detaliu, nu ar putea actiona pentru reglarea lui, asa cum am exemplificat anterior: respiratia este reflexa, circulatia sangelui, la fel de automata, functionarea stomacului, etc.

          Subconstientul poate declansa energii vitale, psihice si fizice, deosebit de puternice, in mod accidental sau in mod voit ( voluntar). Aceste energii vitale extraordinare pot fi folosite la vindecarea de anumite boli, pentru remedierea unor defecte de personalitate sau in scopul imbunatatirii performantelor psihice (intelectuale, mai ales) si fizice.

         Baza materiala vitala a subconstientului se afla in sistemul nervos, in principal, in creier si maduva spinarii. Lezarea acestor organe produce dereglari ale functiilor subconstientului.

 

Va urma


Responses

  1. […] acelaşi blog, al lui Dan Lupu, aici, puteţi găsi o amplă descriere a “îngerului veghetor” şi a psihicului uman. Nu vă […]

  2. buna ma numesc eugenia si as dori si eu foarte mult SECRETELE VIRSTELOR DE AUR SI FORMULA FERICIRI dar acuma ma aflu in spania si nu stiu cum pot face rost de ele daca cineva ma poate ajuta multumesc frumos

  3. Cartile lui Pavel Corut le puteti cumpara de la http://www.drumulinvingatorilor.ro

  4. Domunule pavel corut de ce spuneti ca masoneria nu sunt satanisti masonerie inseamna in limba italiana =satanisti . dece spuneti ca dumnezeu nu exista sunteti ateu martor a lui iehova ca diavolul nu exista ? ba da diavolul exista eu am vazut si pe Dumnezeu si pe diavol da iar sfinti care ziceti ca sunt zei sunt doar niste slujitori ai lui Dumnezeu oameni de incredere arhangheli da nu mintiti lumea Dumnezeu este Isus cristos in limba evraica Isus inseamna Dumnezeu da io cred in Dumnezeu Isus cristos atat .

  5. ati zis ca sunteti liber cugetator dumnevoastra stiti ce inseamna stanist .

  6. satanist

  7. numai mintiti lumea ca va bate dumnezeu io cred ca sunteti un om nebun corupt asa cred eu ca sunteti impotriva lui dumnezeu.

  8. arhanghelul gabriel a venit la fecioara maria si ia zis nu te teme maria vei naste un fiu si ii vei pune numele isus el va fi chemat fiul celuio prea inalt fiul lui Dumnezeu . nu sunt minciuni adevaruri care dumnezeu lea dat .

  9. L-o fi corupt Dumnezeu sa spuna ca el crede in Dumnezeu si nu in intermediari, popi sau religie. Exista o diferenta clara intre credinta si religie

  10. Da, da, da… mitologie de tip crestin

  11. Doar cu o simpla remarca. Nu exista satana
    🙂

  12. ba da exista satana .dar el seste slab .

  13. vezi omule ca vb prosti nu ma corupt dumnezeu .

  14. martori lui iehova sunt in mana cu pavel corut si cu mafia imobiliara nui credeti sunt niste impostori asa cred eu .

  15. nu sunt preot .

  16. Domnule Coruț,sunt autorul cărți EFECTUL DA VINCI și sunt deacord cu dumneavoastră. Ce greșeli faci dumneavoastră? Nu mai folosiți cuvinte pompoase elevate . Folosiți un vocabular pe măsura clasei de jos. Cartea mea este pro și contra bibliei. Eu combat religiile cu arma lor BIBLIA. Aș fi foarte bucuros dacă ați fi înteresat în cartea mea. Pot să vă ofer prin poștă sau prin E-mail. Iată din cuprinsul carții.

    CUPRINS
    Cuvânt înainte…………………………………………………..
    Cum a apărut credinţa.?………………………………………………..
    Credinţa în Dumnezeu…………………………………..
    Cum a apărut rasa neagră?…………………………………………
    Biblia tratată logic………………………………………………………
    Cum trebuie citită Biblia.?…………………………………………….
    Primirea cuvântului…………………………………………….
    Mustrarea ……………………………………………..
    Povestea proorocului Ilie …………………………………………….
    Răpirea lui Ilie …………………………………………………………..
    Este Ilie în cer? …………………………………………………………
    Va merge cineva în cer? ……………………………………………..
    Va reveni Isus în mod vizibil? ……………………………………..
    Naşterea Domnului Isus Cristos …………………………………..
    Preotul Isus Cristos …………………………………………………….
    Adevărata religie şi restul lumii……………………………………
    Botezul…………………………………………………
    Cumpăna lui Ioan Botezătorul ……………………………………..
    Paştele…………………………………………………….
    Valabilitatea jertfei lui Isus …………………………………………
    Vânzătorul Iuda Iscorioteanul………………………………………
    Crucea …………………………………………………..
    Cum şi cui să ne rugăm? Cum şi cui să ne închinăm?……..
    Sfânta şi pururea Fecioară Maria………………………………….
    Sfânta Paraschiva şi alţi sfinţi………………………………………
    Din secretele moaştelor……………………………………………….
    Închinătorii la idoli …………………………………………………….
    Întrebări frământătoare ……………………………… …..
    Respect faţă de Isus?………………………………………………….
    Devierea de la adevărata închinare……………………………….
    Care religie este bună?………………………………………………..
    Despre milostenie ……………………………………………….
    Despre post ………………………………………………………
    Despre văduve …………………………………………………
    Femeia…………………………………………………….
    Căsătoria, curvia şi divorţul…………………………………………
    A fost Isus căsătorit?…………………………………………………..
    Apostolii mincinoşi…………………………………………………..
    Pavel acuzat ……………………………………………….
    Homosexuali …………………………………………..
    Spălatul picioarelor……………………………………………….
    Practici satanice …………………………………………………
    Lucifer…………………………………………………..
    Reîncarnare? ……………………………………………..
    Lumea ……………………………………………………..
    Prietenii……………………………………………………
    Extratereştrii………………………………………………
    Neoprotestanţii………………………………………….
    Apocalipsa …………………………………………………
    Un cer nou şi un pământ nou ……………………………………….
    Ziua onomastică şi ziua de naştere ……………………………….
    Scopul lumânării…………………………………………
    Ortodocşii …………………………………………………
    Penticostalii…………………………………………
    Baptiştii……………………………………………
    Adventiştii de ziua a şaptea …………………………………………
    Martorii lui Iehova……………………………………………………..
    Întâmplări adevărate …………………………………………………..
    Proorocire ………………………………………………..
    Ştiaţi că…?…………………………………………………………
    Versete pe teme de discuţie……………………………………….

  17. CUM A APĂRUT CREDINŢA

    Încă din cele mai vechi timpuri, cetele de oameni, de triburi sau chiar popoare, primeau învăţături prin viu grai sau mai târziu în scris care se transmiteau din tată în fiu. Informaţiile moştenite puteau fi: culturale,felurite dansuri, istorioare, ştiinţă, tradiţii, secrete de fabricaţie sau religie.
    Omul primitiv, având cunoştinţe sărace despre natură era un bun creator de povestiri în care tot timpul erau incluse lucruri la care visa şi care pentru el erau imposibile, adică de domeniul fanteziei.
    Omul se uita la Lună şi voia să ajungă acolo. A văzut că păsările pot să zboare şi a dorit să zboare şi el la fel. Privind peştii cum înnoată, vroia să înnoate sub apă şi el. Apoi a văzut că oamenii mor, şi cei dragi de lângă el dispar, atunci şi-a dorit să trăiască veşnic. Chiar dacă omul nu putea zbura sau nu putea să trăiască ca peştele în apă, dorinţa lui cea mai arzătoare a rămas ca să poată trai veşnic.
    Şi în ziua de azi sunt foarte mulţi oameni cărora le este teamă când tună şi fulgeră. Ce să mai zicem când eşti martor al unei erupţii vulcanice, al unui cutremur de pământ, uragane, foc şi inundaţii. Dacă toate acestea sunt înspăimântătoare pentru noi, cum puteau fi pentru un om primitiv? Bătrânii din cete sau triburi aveau o experienţă mai mare de viaţă. Ei erau trecuţi prin mai multe încercări şi, ca protectori pentru liniştirea tribului îngrozit, inventau poveşti ajungându-se astfel la un cult religios al tribului. De spaimă omul se închina la prima rădăcină ciudată ieşită în cale, pentru a obţine un ajutor sau pentru a fi salvat. Aşa a început omul să se închine mai departe la forme stranii de stânci, la soare, la animale, la diferite sculpturi, la zei şi dumnezei creați tot de imaginația lui.
    Credinţa aceasta că ceva imaginar ar fi protectorul omului, cum ar fi statui din piatră, lemn, aur sau argint, imagini desenate sau animale ca: şarpele, vaca, şobolanul, maimuţa, elefantul, se transmiteau din tată-n fiu pentru o linişte sufletească în care deja credeau cu adevărat.
    Această credinţă care a intrat atât de adânc în sufletul omului se face simţită până în ziua de astăzi, şi se găsesc foarte mulţi gata chiar să jure, prin ce minuni au trecut şi cum au fost ajutaţi şi salvaţi de o bucată de lemn sau o anumită imagine pictată, făcută tot de mâna omului.
    Aşa cum a fost descoperită lumea în timp, cu noi continente sau insule, unde băştinaşii nu au avut niciun contact cu lumea civilizată, descoperitorii au găsit la populaţiile respective practici culturale şi religioase. Aceste triburi din jungla braziliană, indienii din America, aborigenii din Australia cât şi din alte insuliţe, aveau în comun ceva, ceva la care să se închine sau în care să creadă. Aveau dumnezeul lor ca o forţă supranaturală.
    Ştiaţi că religia omului ţine de locul naşterii lui? Dacă ai fi fost născut în China, sută la sută erai budist. Dacă te năşteai în India poate ai fi fost hindus. Sunt ţări unde majoritatea sunt aşa zis creştini şi sunt ţări unde majoritatea sunt musulmani şi toţi susţin că fac parte din religia adevărată.
    În numele religiei sale, omul a ajuns să poarte războaie, să jefuiască şi să omoare copii şi femei din cauza dumnezeului lor. Au fost executaţi oameni pentru că ideile lor erau drepte şi revoluţionare dar nu erau în concordanţă cu regulile bisericeşti moştenite de ei până atunci.
    Se pare că religia nu a putut să oprească rata de ucidere, sinucidere, furt, divorţuri şi desfrâu. Homosexualitatea este în floare şi călcând peste Cuvântul lui Dumnezeu s-a ajuns până acolo încât s-a legalizat şi chiar se aprobă căsătorii între persoane de acelaşi sex.
    Lesbienele cer să li se facă însămânţări pentru a avea copii şi homosexualii tânjesc pentru a adopta un copil. Aceşti copii vor primi aceeaşi educaţie sexuală de la părinţii lor adoptivi. Se pare că religia şi biserica nu mai sunt capabile să mai ţină în frâu lumea stricată de astăzi.
    Din cartea EFECTUL DA VINCI

  18. Credinta nu a aparut pe aceasta planeta. Stramosii nostri nu sunt de pe aceasta planeta. Noi suntem urmasii unor „esuati” pe aceasta planeta, din diverse motive. Noi in incercarea noastra de a deveni mai buni ne aducem aminte cum am fost inainte de a cadea in salbaticie. Mediul natural ne-a impresurat si ne-a activat instinctele. Mai avem cateva franturi din lumile originare unde exista dreptate, bunatate dar instinctele bestiale sunt foarte puternice in noi deoarce fiind „esuati” ne-am trezit singuri pe aceasta planeta. Din aceasta cauza am inceput sa ne omoram intre noi, pt ca nu avea cine sa ne pedepseasca. Am inceput sa facem ce dorim, sa devenim salbatici. Frica de pedeapsa o avem, nu din cauza ca ne va bate Dumnezeu, ci pentru ca stim ca intr-o zi, fratii nostri civilizati de pe alte planete vor veni si ne vor „reandruma”. Iar noi vom vedea asta ca pe o pedeapsa, din cauza instinctelor bestiale. Pentru noi Terra este mama si Cerul este Tatal. Cum sa renuntam noi, salbaticii, la instinctele induse de Terra si Cer?
    Asta este o alta teorie 🙂

  19. Ei bine dacă așa crezi… eu zic că tu trebuie să fi sigur(ă) când afirmi ceva. trebuie să sti însă că esti f. gresit.

  20. Din păcate esti greșit. În limba ebraică nu poate numele de ISUS să însemne DUMNEZEU. Și pentru că și în acele timpuri foarte mulți aveau numele de ISUS, pentru a se face o diferențiere lui Isus i se spunea ISUS DIN NAZARET.

  21. Cei ce fac parte din gruparea religioasă satanică sunt SATANIȘTI.

  22. Chiar crezi ca exista diavol?
    In anul 2010, cand zburam in cosmos, chiar crezi ca exista o fiinta care este responsabila de faptele noastre rele. Nu! Noi suntem raspunzatori. Si pt ca suntem foarte orgoliosi am inventat diavolul ca tap ispasitor. Pt ca noi suntem oameni si facem ce vrem
    🙂

  23. Așa cum spune și donul Coruț și eu, nu există satana. Satana este omul aproapele tău.

  24. Domnule dan lupu hai să fim realiști, pe ce criterii se bazează adevărul dumitale?? Acestea sunt basme cu făt frumos și cu balaurul cu șapte capete. Parcă ai fi de pe o altă planetă. Spune dumneata de pe ceplanetă ești? Nimeni nu încearcă să fie mai bun.Ne-am trezit singuri pe această planetă ,motiv pentru casre ne omorâm????Ce prostie. Dumneata chiar începi să crezi cu sinceritate în ceace debitezi? Domnule sub numele de dan lupu eu îl regăsesc pe Pavel Coruț. Sunt satisfăcut în acest caz că putem conversa.

  25. CUM A APĂRUT RASA NEAGRĂ ?

    Unele biserici pentru a nu supăra rasa neagră sau pentru a lămuri întrebările nebune cum ar fi: cum a fost posibil ca din Adam şi Eva adică din rasa albă, să apară rasa neagră?
    Biserica explică astfel că, un anume nepot de-a lui Adam ,ar fi fost mai negricios. Acestă idee nu este biblică.
    Dacă gândim puţin logic, în grădina din Eden a apărut rasa albă. Această rasă a invadat pământul până când sau descoperit şi continentele necunoscute până atunci cum ar fi: Africa, America şi Australia. Cum au ajuns aici strănepoţii lui Adam dacă, încă până la aceea dată nu sa ştiut de acel pământ? Băştinaşii de culoare a acestor continente aveau cultura şi dumnezeul lor şi nu aveau cunoştinţe despre Iehova.
    La baza doctrinei mormonilor stau două plăci din bronz care aşa cum spun ei au fost descoperite în America fiind considerate de ei la fel de sfinte ca şi plăcile de piatră ale lui Moise cu cele zece porunci. Că au existat vre-o dată aceste plăci sau nu,cert este că aceste plăci de bronz sunt declarate ca dispărute. Am vrut ca să scot în evidenţă că, mormonii continuă să susţină teroria că plăcile din bronz au existat pe pământul american încă înainte de a fi descoperită America. Se poate ca plăcile să fi dispărut pentru a nu putea fi verificată vechimea lor? Dacă este adevărată povestea plăcilor de bronz, ce a avut Dumnezeu în plan cu pieile roşii? Au ajuns aceste plăci în posesia pieilor roşii sau aşa a fost prevăzut ca plăcile să fie descoperite de catre colonişti albi sau de către America modernă?
    Apariţia tablelor de bronz în America este sub semnul întrebării ca şi apariţia omului negru pe pământ ştiind că totul de pe pământ este făcut de acelaşi Dumnezeu. Şi totuşi Biblia nu ne spune nimic despre rasa neagră.
    Împotriva apariţiei rasei negre din rădăcina lui Adam, vin cu ideea personală descoperită în biblie în Gen 4:14,15. unde este vorba de pedeapsa lui Cain. Dar să comentăm versetele.
    Iată spune Cain către Dumnezeu: Tu mă izgoneşti de pe faţa pământului (lucru imposibil) şi va trebui să mă ascund din Faţa Ta ( lucru imposibil) şi o să fiu pribeag şi fugar ( Cain a locuit în ţara NOD cu nevasta lui şi au avut copii, nepoţi şi strănepoţi şi nu a fost fugar. Gen 4:16-18.) şi oricine mă va întâlni mă va omorî.
    Cain a primit o pedeapsă pentru crimă şi acum urma oare ca un alt criminal să-l omoare? Dar cine să îl omoare pentru că până la aceea dată erau numai trei persoane pe pământ, părinţii lui Cain şi el. Dar atunci de unde şi-a luat Cain nevastă? Gen 4.17
    Oare scriptura vrea să ne spună despre Cain că, atunci când va fi populat pământul o să-l omore cineva sau din populaţia deja existentă de pe pământ, în afara familiei lui Adam de unde Cain şi-a găsit o nevastă ?
    Observăm că din rasa albă adică din Adam şi Eva din Cain cu soţia şi din fratele lui Cain pe nume Set cu soţia lui ,pe pământ se măreşte populaţia. Din urmaşii lui Cain şi Set vedem că, an după an se nasc numai parte bărbătesacă şi, totuşi aceştia găsesc neveste. De unde?
    În concluzie poate ca, Pământul să fi fost locuit şi de alte persoane ca prin încrucişarea lor să rezulte rasa neagră? Sau aşa cum ştim nu avem nici un fel de dovezi biblice la:
    CUM A APĂRUT RASA NEAGRĂ

    Câteva noţiuni de genetică
    Pentru a evita degenerarea, conform legilor genetice este interzis împerecherea animalelor în familie cum ar fi între fraţi sau între copii şi părinţi. Totuşi când nu mai este o altă variantă se admite împerecherea între tată şi fiică, tatăl fiind cel care transmite caracterele genetice de rasă.
    Pentru o perpetuare sănătoasă a speciei este nevoie de mai multe linii diferite de sânge, pentru a putea merge mai departe cu acea rasă.
    Conform bibliei până la potop au fost trei linii genetice aproape perfecte pentru perpetuarea speciei umane. Adam şi Eva ,Cain cu soţia şi Set cu soţia lui. Noe, Sem şi Ham cu soţiile lor au format liniile genetice de după potop.
    Totuşi nici un om de ştiinţă nu poate nega că la originea speciilor umanoide ar fi putut exista mai multe rădăcini de formare , multe din acestea chiar originale fiind au dispărut fără să fi avut ceva în comun cu evoluţia lui Adam sau Eva.
    Omul primitiv din timpul pintecantropului,sinantropului, al omului din Hidelberg , al omului din Neandertal sau al omului din Kenia cu faţa plată (Keniantropus platyops) a căror cranii aveau forme diferite, nu este obligatoriu ca aceste diferenţe de formă a craniilor sau de culoare a pielii, să fi fost ca urmare a unei faze de evoluţie al omului modern.
    Unele dintre aceste specii umane pot fi chiar din rădăcini paralele diferite păstrându-şi originea, iar diferenţa fizică nu înseamnă neaparat o trecere cronologică de la o fază la alta de evoluţie prin care, în mod obligatoriu ar fi fost format omul modern.
    În concluzie, apariţia rasei negre poate să aibă la bază surse paralele de evoluţie cu rasa albă şi nu neapărat să provină din rasa albă, Adam şi Eva.
    Din cartea EFECTUL DA VINCI

  26. As vrea eu sa fiu Pavel Corut… dar e mult pana departe.
    Normal ca suntem de pe alte planete. Ca doar nu suntem noi norocosii universului sa ne nastem din nimic sau sa fim o creatie directa a lui Dumnezeu. Stiu ca suntem orgoliosi, ne credem buricul pamantului, dar e prea mult sa credem ca Dumnezeu, direct, ne-a creat pe noi AICI.
    Sa fim seriosi. Suntem niste „esuati” pe aceasta planeta, salbaticiti de mediul inconjurator de la care am preluat instinctele salbatice, animalice!!
    Atat de tare am decazut incat am inceput sa ne ucidem intre noi ca fiarele pentru diverse motive.
    Repet, este o teorie si nu un adevar.
    🙂

  27. Sa fim seriosi. Daca reperul nostru istoric o reprezinta Biblia, o carte modificata de cateva sute de ori, chiar nu putem avea o discutie.
    Biblia nu contine adevaruri ci o compilatie de mituri mai vechi, modificate de sute de ori in interesul bisericilor de tot felul.

  28. Poți să spui despre biblie că minte dar că ar fi fost modificată nu. Iar dacă ai dori să fi Pavel Coruț atunci să nu fi în domeniul religiei. Văd că îți plac planetele , îți place să visezi , e și asta o formă de conservare. Ceace nu înțelege domnul Coruț casi tine că nu poți să te pui să vorbesti despre religie fără să folosești Biblia . și cu acestă armă să le dai în cap. Pentru aceasta trebuie să o cunoști.

    CREDINŢA ÎN DUMNEZEU

    Aşa de mult a iubit Dumnezeu lumea că şi-a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară , ci să aibă viaţa veşnică. Ioan 3:16
    Mulţi creştini susţin cu tărie că ei au credinţă dar, şi dracii cred …şi se înfioară. Iacov.2:19. Deci nu ajunge numai să crezi. Credinţa trebuie să fie urmată de fapte bune că de nu, ea este moartă. Iacov 2:17. Apostolul Pavel pe când se numea Saul avea o râvnă puternică pentru credinţa ,tradiţia, religia lui şi pentru biserica Iudeilor . El prigonea şi făcea prăpăd peste măsură în Biserica lui Dumnezeu, băgând în puşcării oameni nevinovaţi care se rugau de fapt la acelaşi Dumnezeu ca Saul. Gal. 1:13,14. Acest lucru este încă o dovadă că nu ajunge numai să crezi.
    Prin credinţă pricepem că lumea a fost făcută prin Cuvântul Lui Dumnezeu , aşa că tot ce se vede nu a fost făcut din lucruri care se văd. Evrei 11:3
    Şi fără credinţă este cu neputinţă să fim plăcuţi lui Dumnezeu. Evrei 11:6.
    Dacă crede cineva că este prea credincios şi nu îşi înfrânează limba,ci îşi minte inima, credinţa unui astfel de om este zadarnică. Dar nu e bine să fim nici mai puţini credincioşi punând la îndoială credinţa în Isus şi Tatăl. Mat. 14:31. Religia adevărată şi credinţa neîntinată faţă de Dumnezeu este atunci când avem grijă de văduve şi de orfani în necazurile lor, ferindu-te permanent de LUME. Iacov 1:26,27. Dar ce este credinţa?
    Credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd. Evrei 11:1
    Potrivit cu măsura de credinţă pe care a împărţit-o Dumnezeu fiecăruia ,nimeni să nu aibă despre sine o părere mai înaltă decât se cuvine ci, să fie mai cumpătat adică pe placul lui Dumnezeu. Rom.12:3.
    Credinţa prea puternică poate distruge mintal oameni sau, poate să salveze pe om din necaz.
    Închipuiţi-vă un avion căzut în junglă de unde numai câţiva oameni scapă nevătămaţi. Dintre care cei ce nu au credinţă în Dumnezeu sunt siguri conștiențI că nu mai pot fi salvaţi și cedează rapid de la gândul de supravieţuire.
    Dar cei care au credinţă, au o speranţă . Şi această speranţă le prelungeşte viaţa până la venirea echipelor de salvare ca pe urmă să spună că, Sf. Maria a ascultat rugăciunile lor şi i-a salvat.
    Din cartea EFECTUL DA VINCI

  29. Asta e chiar culmea. Cum sa nu fie modificata, daca pana si religiosii o recunosc. Faci analiza unui text care nu mai are legatura cu scrierea originala. Poti vorbi despre religie si fara sa cunosti biblia, pt ca se combate sistemul religios si nu ce propavaduieste. Acelasi sistem il gasim la toate religiile. Unii smecheri (popi, preoti, muftii, shaolini…) spun ca sunt trimisii domnului pe pamant si iti pot face legatura cu el. Pentru asta trebuie sa platesti si sa faci anumite ritualuri. Iar prostul plateste

  30. Simpaticul meau Dănuț. Este adevărat că prostimea chiar spune că sunt mai multe feluri de biblii. Atunci ca să demonstrez adevărul spun… Bine atunci dămi biblia ta să îți arăt din ea același lucru.Iată mai sus am arătat că credința în Dumnezeu poate fi benefică în multe situații. Din biblie se desprid peste o mie de religii dar nu este una care să o respecte întocmai. Biblia Cornilescu a fost tradusă din englrzădar, în engleză sunt mai multe ediții dar, lui Cornilescu ia plăcut aceasta. Unde este biblia originală? Îți dau să citesti mai jos ceva ca să înțelegi ,atenția ta să fie mai multe pe variantele de biblii.
    Dragă , Este un singur mijlocitor între noi si Dumnezeu . ISUS CRISTOS. nu sunt popii sau PAPA.
    În legătură cu trimiși Domnului (cristoșii falși) Biblia din nou ne avertizează…
    Vor venicristoși și prooroci mincinoșicare vor face chiar semne și minuni. Și dacă se va zice ită-l aici…iatăl acolo ,să nu vă duceți nici să nu-i urmați. Matei 24:15-35 când a apărut cristosul în fața porții lui Coruț, trebuia să îi spună despre ce spune Biblia în acest sens.

    VA REVENI ISUS ÎN MOD VIZIBIL?

    La înălţarea Sa la cer, doi îngeri fac cunoscut ucenicilor că Isus va reveni în acelaşi mod în care a plecat (Fapte 1:11), adică, în putere şi în slavă. Mat. 24:30; Marcu 13:26.
    Şi cum a mai plecat Isus? Văzut numai de către ucenici şi nu de lume şi, tot aşa se va reîntoarce fără să fie văzut de lume.
    Dacă Isus a fost văzut înălţându-se la cer în corp fizic, multe din religii spun că tot aşa va reveni (Fapte 1:11), în corp fizic, deci lumea îl va vedea zic ei. 1 Cor. 15:40.
    Dar nu este aşa pentru că Biblia s-ar contrazice. Este frumos şi simplu să ascultăm povestiri frumoase gata născocite şi să ne limităm doar la ele fiindcă totul este mai simplu, în loc să gândim şi să umblăm în adevăr fără să ne amăgim sau să ne păcălim singuri.
    La înălţarea Sa, Isus a fost văzut în corp fizic până când a fost ascuns de un nor.
    Dacă Isus a mers la Tatăl în corp fizic înseamnă că Biblia se contrazice. Biblia spune că nu poate carnea şi sângele (corp fizic) să moştenească şi să trăiască în Împărăţia Cerească. 1 Cor. 15:50. Este ştiut, cu cât suim la cer aerul este tot mai rar şi temperatura scade la peste minus şaizeci de grade, viaţa în corp uman fiind imposibilă.
    Pentru a împăca ambele păreri, este posibil ca, după ce norul l-a ascuns pe Isus, Isus ar fi preluat corpul spiritual ce l-a avut înainte de a fi om. 1 Cor. 15:44.
    Și Isus s-a înălţat la cer în corp fizic aşa cum s-au înălţat Ilie, Filip şi alţii, în corpuri fizice.
    Chiar Pavel menţionează într-un fel de înăiţarea sa dar, el nu ştie în ce corp a fost înălţat deşi trebuia să ştie pentru că el este scriitorul subiectului corpurilor spirituale şi fizice. Şi el este singurul care pretinde că ar fi fost în rai. Dacă a fost aşa, nu era posibil decât într-un corp spiritual. Versetul Fapte 1:11 nu se referă la felul corpului că ar fi vizibil sau nu, ci la modul în care s-a înălţat şi că Isus la revenirea Sa va fi aidoma norului sau undeva la o mare distanţă printre nori. Luca 17:24; Mat. 24:27.
    Biblia mai spune că, la revenirea lui Isus, orice ochi îl va vedea.
    Aici, este vorba de semnele venirii lui Isus. Cu toţi vor şti că Isus este prezent, prin semnele care au fost profeţite de Biblie. Războaie, răscoale, cutremure de pământ, foc, inundaţii, foamete, boli, toate acestea vor fi numai începutul. Vor vedea aceste semne dar, nu şi pe Isus în persoană. Ioan 14:18şi 22. Prin aceste semne ştim că Isus este chiar la uşile noastre. Mat. 24:33.
    Dar, să vedem ce ne spune Biblia despre semnele venirii Fiului omului. Marcu 13:21-32.
    Dacă va spune cineva de Isus, uite-L aici, sau uite-L acolo să nu vă duceţi, nici să nu-l urmaţi. Pentru că vor veni mulţi falşi în numele lui Isus şi vor zice: eu sunt Cristosul şi vor face chiar semne şi minuni. Marcu 13:21, 22.
    În acest caz, de unde ştim când să întâmpinăm pe Isus-ul cel adevărat şi când să nu întâmpinăm pe cei falşi?
    Este simplu. Isus spune să nu mergeţi să-i vedeţi. De ce? Pentru ca El, cel adevărat, de fapt nu vine.
    În versetul Marcu 13:26, 27 Fiul omului va fi văzut venind pe nori de unde El îşi va trimite îngerii săi, pentru a aduna pe cei aleşi şi ca să-şi facă lucrarea dorită. În Mat. 24:27, Matei spune: aşa cum este fulgerul pe cer cât vezi cu ochii la orizont de la stânga la dreapta aşa va fi Isus peste tot la venirea Sa .
    Vedeţi că expresia *va veni pe nori* şi cu expresia că, *va fi ca fulgerul* peste tot , comparându-le şi analizându-le înseamnă acelaşi lucru. Au acelaşi înţeles. Asta nu înseamnă că El va veni călare pe nori, ci că El va fi la o distanţă precum norii sau fulgerul şi noi chiar dacă nu îl vedem ştim că este prezent, ştim că este chiar la uşi. Luaţi pilda de la smochin, (Mat. 24:32), când vedeţi că începe să înmugurească ştiţi deja că vara este aproape.
    Tot aşa, când veţi vedea toate aceste semne: războaie, cutremure,boli, certuri în familie, inundaţii, păduri arse, să ştiţi că Isus este aproape, este în mod simbolic chiar la uşi. Mat. 24:33.
    Din cartea EFECTUL DA VINCI

  31. Cu părere de rău trebuie să îți spun că problema cu bibliile sunt aici în ultima parte (Demonstrație)dar trebuia să îți dau tot materialul ca să aibe un înțeles. Ai citit mai sus??

    CUM TREBUIE CITITA BIBLIA

    Categoric dacă nu ai un bagaj de cunoştinţe atunci când citeşti Biblia,trebuie să fi ajutat.
    Fapte.Apost. 8:31şi 32. Dar,depinde de cine eşti ajutat pentru că din această biblie se desprind peste o mie de religii şi fiecare din aceste religii îţi vor arăta cum spun ei , adevărul dar în felul şi avantajul lor.
    Iată , Adventişti de ziua a şaptea ce spun despre versetul capcană pe care ei îl întrebuinţează foarte des pentru susţinerea zilei de sabat. Este vorba de Matei 5:17 , care zice că Isus nu a venit ca să strice legea sau prorocii, El a venit să o împlinească nu să o strice. (desfiinţeze)
    Aici trebuie să ştiţi că în acest verset Adventiştii susţin doctrina lor. Dar,mai trebuie să ştiţi că , în vechime bibliei (care nu era complectă pe timpul lui Isus Cristos) i se mai spunea Cartea Legii, Legea, sau Legea şi prorocii. Deci,când Isus spune că El nu a venit ca să schimbe Legea, El nu se referea la cele zece porunci sau alte legi anume ci,El se referea la Cartea Legilor, la totalitatea legilor şi poruncilor. Aşa cum şi cât era ea de complectă în acel timp. Dar, Isus când a fost pe pământ, trebuia să respecte şi legile existente pământeşti. Adică, să respecte Cezarul, autorităţile din acele timpuri.
    Isus ca fiu al sabatului deşi anulează sabatul, continuă să meargă în ziua de sabat în sinagogi pe motivul că atunci se aduna lumea după Vechea Lege( Vechiul Legământ) şi era cea mai potrivită ocazie de a vorbi mulţimii. Deci motivul prezenţei lui Isus în biserică nu era ca să respecte sabatul ci, să vorbească mulţimii despre o nouă Lege, despre un Nou Legământ.
    Dar, să revenim la versetul capcană şi să citim din nou în Matei 5: 17 şi 18. Acum veţi observa că versetul 18 clarifică versetul 17.
    Şi ce spune versetul 18 ? Spune aşa: „ ….atâta timp cât va exista cerul şi pământul nu se va şterge din biblie ( adică din lege) nicio literă nicio silabă până când nu se vor împlini toate profeţiile care au fost profeţite în Cartea Legilor,Biblia.”
    Dacă mai este cineva care încă susţine ideea că în verestul 17 ar fi vorba de cele zece porunci la care s-ar referi Isus, atunci ar trebui să ne explice din versetul 18 , despre ce fel de lucruri ne spune Isus că ar trebui să se împlinească din cele zece porunci?

    Duhul Sfânt

    Acum vom lămuri alte versete capcană, care sunt cel mai mult comentate şi interpretate denaturând adevărul. În aceste versete este vorba de Duhul Sfânt.
    Duhul Sfânt, spun majoritatea religiilor, că ar fi o persoană. Ba mai mult, spun că ar fi chiar un dumnezeu, iar acest dumnezeu împreună cu Tatăl şi cu Fiul ar forma un singur trup, adică trei dumnezei ar forma un singur dumnezeu, numit Sfânta Treime sau Trinitatea. Deci, trei persoane formează o singură persoană care pentru noi a rămas un mister, zic ei.
    Dacă ar citi o persoană neutră Biblia, sau cineva care nu are nici cele mai vagi cunoştinţe biblice, nu ar putea să ajungă niciodată la concluzia că Duhul Sfânt ar fi o persoană sau chiar un dumnezeu. Când citiţi din Biblie câte un verset sau sunteţi puşi de alţii să citiţi impunându-vă de ei anumite idei, aţi face bine ca să citiţi întotdeauna puţin înainte de versetul în cauză, cât şi puţin după acel verset. Aceşti învăţători folosesc versete capcană şi în acest caz veţi călători pe drumul pe care învăţătorul doreşte să vă impună în mod elegant, ca să mergeţi aşa cum doreşte el.
    Voi trata şi voi explica câteva din versetele capcană. Ca să fie lămurit, Biblia nu are nimic cu aceste versete capcană, ci religiile care cu vicleşug ştiu să întoarcă înţelesul real al lor. Dar, cum trebuie citită Biblia? Ar fi bine pentru cei ce nu cunosc suficient Biblia să facem o mică introducere.
    Isus Cristos a fost trimis pe pământ pentru a se jertfi pentru noi. Prin vindecările minunate pe care le făcea, Isus dovedea că el este cel adevărat care trebuia să vină (Mesia).
    Duhul Sfânt este forţa şi înţelepciunea cu care lucra Isus cât şi Tatăl. Duhul Sfânt nefiind forţa lui Isus, ci forţa Tatălui cu care s-au făcut toate lucrurile. Matei 12:28; Luca 1:35.
    În versetul capcană Marcu 3:29; Matei 12:31 se spune că orice hulă va fi iertată, dar hula împotriva Duhului Sfânt, nu. Iar acela care a hulit împotriva Duhului ar avea un păcat veşnic . De ce ar fi un verset capcană? Pentru că aici sunt prinşi mulţi în ghearele minciunii. Cei care susţin minciuna spun că: nu se poate huli decât împotriva unei persoane. Şi de la acest verset ei vin cu ideea că Duhul Sfânt ar fi o persoană. Se pare că deja înclinaţi să le daţi lor dreptate dar, am arătat mai înainte „Cum trebuie citită Biblia“. Deci să citim înaintea acestui verset cât şi după, ca să putem vedea mai clar despre ce este vorba. Şi citim în Marcu 3:20-30 sub titlul, Păcatul împotriva Duhului Sfânt . Aici vedem numai una din minunile făcute de Isus Cristos. Pentru lucrarea în care El scotea dracii din oameni a fost acuzat de către cărturarii din Ierusalim că această minune ar fi fost făcută cu ajutorul tartorului dracilor. Isus le-a explicat cărturarilor prin mai multe exemple că: dacă ar face această lucrare cu ajutorul dracilor, adică dracii împotriva dracilor, atunci dracii nu ar lupta unul împotriva altuia pentru că ei s-ar autodistruge. Dar, ce au făcut cărturarii prin acuzaţiile aduse? De fapt ei au hulit împotriva Duhului Sfânt. Ei ziceau că Duhul Sfânt cu care lucra Isus Cristos era necurat. Marcu 3:30. Această hulă împotriva Duhului Sfânt, era împotriva puterii sau forţei lui Dumnezeu cu care s-au făcut toate lucrurile şi care nu poate fi o persoană.
    Arătăm mai multe exemple cum ar fi Luca 1:35, aici îngerul spune Mariei că va rămâne însărcinată prin Duhul Sfânt, adică prin puterea Celui Prea Înalt şi nu de o persoană numită Duhul Sfânt.
    Când citiţi versetul, să vă puneţi întrebarea: Ce o va umbri pe Maria? Puterea Celui Prea Înalt. Deci este clar acum ca ea nu a rămas însărcinată cu o persoană, ci prin puterea Lui Dumnezeu.
    Haideţi să mai vedem şi alte versete (Luca 6:17-19). Aici în ultimul verset 19 scrie clar că toţi vroiau să se atingă de Isus pentru că din El ieşea o putere care-i vindeca.
    Întrebare: Cu ce îi vindeca Isus? Cu o putere. Dacă nu este menţionat sau numit direct în acest verset de Duhul Sfânt, totuşi nimeni nu poate tăgădui că această lucrare nu ar fi fost făcută cu ajutorul Duhului Sfânt.
    Iată alte versete Luca 8:44-47. Şi aici în versetul 46 vedem clar că femeia a fost vindecată cu puterea care a ieşit din Isus adică Duhul Sfânt şi care nu este şi nu poate fi o persoană.
    Iată ce mai putem găsi în Biblie tot în legătură cu Duhul Sfânt în Exodul 31:1-5, unde Dumnezeu stă de vorbă cu Moise, şi îi aduce la cunoştinţă că Beţaleel a fost umplut cu Duh Sfânt. Exod 1:3. Cu ce a fost umplut Beţaleel ? Cu o persoană? Nu! Cu Duhul lui Dumnezeu.
    Este clar că nu putea fi umplut o persoană cu o altă persoană. La fel în ziua cincizecimii (Fapte. Apost. 2:1-8) mai precis în versetul Fapte. Apost. 2:4 şi Fapte. Apost. 1:8, toţi apostolii fiind adunaţi laolaltă au fost umpluţi cu Duh Sfânt. Au fost umpluţi o mulţime de persoane cu o singură persoană numită Duh? Nu! Ci cu înţelepciune şi cu noi cunoştinţe. Fapte. Apost. 1:8.
    Ca urmare a umplerii cu Duh Sfânt, ei au început imediat să vorbească în alte limbi pământeşti ale naţionalităţilor prezente. Şi în Exodul 31:1-5, ca urmare a umplerii lui Beţaleel cu Duh Sfânt, el într-o clipă a devenit: constructor, arhitect, pictor, sculptor, inovator, bijutier, tâmplar, adică meşter la toate. 1 Cor. 12:8-10.
    Un alt verset capcană este şi 1 Ioan 5:7 care a revoluţionat lumea în sens negativ. Nu se poate explica câtă falsitate a provocat acest verset în toată lumea şi în toate religiile exceptând Martorii lui Iehova. Religiile greşite spun că tocmai acest verset ar fi definiţia Sfintei Treimi sau a Trinităţii. Ei spun că: Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt ar fi un singur corp şi că fiecare la rândul său ar fi un dumnezeu. Iar toţi aceşti trei dumnezei formează un singur corp adică un singur dumnezeu dar, acest lucru nu se poate explica şi o motivează ca şi cum ar fi o taină.
    Dacă Dumnezeu a lăsat în scris Cuvântul său, înseamnă că El a vrut ca să facă cunoscut lumii voia Lui şi, nu să umble cu noi, cu taine pentru că atunci Biblia nu ar mai putea fi un ghid de la Dumnezeu pentru oameni.
    Am arătat cum se procedează când citeşti Biblia şi ai un verset pe care vrei să-l înţelegi, să-l clarifici sau să afli ce ar vrea să spună autorul acestui verset.
    Şi atunci să începem să citim înainte de versetul în cauză cât şi după el. Citim chiar de la începutul Epistolei lui Ioan, capitolul unu, capitolul doi, trei, patru şi cinci. În această Epistolă vom vedea că Ioan, tratează mai multe probleme sărind de la un subiect la altul. Dar, subiectul pe care El îl tratează cel mai mult şi vrea să îl scoată în evidenţă, este să recunoaştem că Isus Cristos este fiul lui Dumnezeu . Când ajungeţi cu cititul la 1 Ioan 5:1 vă rog să citiţi cu mai mare atenţie. Din nou vom înţelege din acest verset 1 Ioan 5:1 că trebuie să credem şi să iubim pe singurul Fiu născut din Dumnezeu.
    În al doilea verset înţelegem că: trebuie să ne iubim între noi pentru că şi noi la fel suntem copii ai Lui Dumnezeu şi să păzim poruncile Lui.
    În al treilea verset din capitolul cinci, înţelegem că numai iubind pe Dumnezeu, poruncile Lui nu vor părea grele.
    Versetul 4, Ioan ne arată că numai cu credinţa noastră putem să biruim lumea.
    ATENŢIE! Ne apropiem de versetul în cauză. Aici al cincilea verset, Ioan (1 Ioan 5:5) ne spune că această lume o putem birui mai ales dacă credem că Isus este fiul lui Dumnezeu.
    (1 Ioan 5:6) Isus, este acela care a venit cu apă (botezul) şi cu sânge (jertfa sa) şi Duhul Sfânt este acela care mărturiseşte acest lucru. Ce mărturiseşte Duhul Sfânt? Că Isus a venit cu apă şi cu sânge.
    Despre cine mărturiseşte Duhul că a venit cu apă şi cu sânge? Despre Isus Cristos (dacă cineva susţine ideea că numai o persoană ar putea mărturisi în cazul nostru Duhul Sfânt, atunci înseamnă că din versetul următor, (1 Ioan 5:8) apa şi sângele sunt tot persoane pentru că şi ele mărturisesc la fel acelaşi lucru). (1 Ioan 5:7)
    CĂCI TREI SUNT CARE MĂRTURISESC în CER: TATĂL, CUVÂNTUL (Ioan 1:1-15) şi DUHUL SFÂNT şi ACEŞTIA TREI, UNA SUNT.
    Ce fac aceştia trei? Mărturisesc. Despre ce sau despre cine mărturisesc ei? Ei mărturisesc despre
    Isus Cristos. Ce mărturisesc ei despre Isus Cristos? Că este fiul lui Dumnezeu şi că a venit cu apă şi cu sânge şi că cei trei una sunt…Una sunt în ce? Una sunt în mărturisirea lor (adică ei mărturisesc că Isus este fiul Lui Dumnezeu). Deci, toţi spun acelaşi lucru, cu care sunt de comun acord.
    Va rog să observaţi că traducătorul Bibliei, Cornilescu, a pus acest verset în paranteză cu un scop. Dar să vedeţi cum următorul verset clarifică versetul în cauză. 1 Ioan 5:7.
    Citim, în 1 Ioan 5:8 următoarele: şi trei sunt care mărturisesc pe pământ Duhul, apa şi sângele şi aceştia trei una sunt în mărturisirea lor.
    Cine mărturiseşte pe pământ? Duhul, apa şi sângele. Ce mărturisesc cei trei? Că Isus este fiul lui Dumnezeu şi că El este cel care a venit cu apă şi cu sânge. Dacă, cineva spune că în versetul de mai sus ar fi vorba de o trinitate atunci şi în versetul 5:8 cei trei una sunt, ar fi vorba de o alta trinitate ? Dar la Ioan 17:21 ar fi din nou o alta trinitate?
    Dacă mai citiţi următoarele versete de după versetul în cauză până la 1 Ioan 5:12 veţi vedea că subiectul în discuţie este acelaşi, „Isus este fiul lui Dumnezeu“. Dacă ar fi fost Duhul Sfânt un Dumnezeu, Biblia trebuia să menţioneze acest lucru. Isus vorbeşte despre Tatăl ca despre un superior de-al lui şi recunoaşte că Tatăl este mai mare decât El, deci nu sunt una ,adică nu sunt egali în putere şi tronul din cer este în prezent numai al Tatălui. Ioan 10:29, 14:28, 15:10.
    În Ioan 17:3 se spune ca Tatăl este singurul Dumnezeu adevărat. Când Isus era pe munte ca să fie ispitit, satana i-a cerut să i se închine în schimbul împărăţiilor lumeşti. Isus i-a răspuns că, numai la suveranul Tată trebuie să te închini, (Matei 4:10.) deci singurului Dumnezeu adevărat şi nu Duhului Sfânt sau chiar lui Isus Cristos.
    Isus a fost rugat de ucenici să-i înveţe cum să se roage şi Isus le-a spus un model de rugăciune. Luca 11:1. Isus nu a spus rugaţi-vă mie sau la Duhul Sfânt, ci Tatălui. Luca 11:2-4 Când Isus vorbea cu femeia samariteancă, Isus i-a spus (Ioan 4:23 i 24): O să vină timpul dar a şi sosit când adevăraţii credincioşi se vor închina Tatălui… Isus nu a spus nimănui ca să i se închine Lui sau Duhului pentru că, şi ei ar fi dumnezei sau una cu Tatăl.
    Ştiaţi că: …cu secole înaintea erei noastre existau triade păgâne (trinităţi)? Ca şi în ziua de astăzi când încă se practică multe din obiceiurile păgânilor, cum ar fi închinarea la idoli.
    Nu este de mirare că cineva ca Platon a venit cu inovaţii, aşa-zis ca să îmbunătăţească creştinismul copiindu-i pe păgâni.

    Demonstraţie:

    Deşi în limba engleză sunt multe versiuni ale Bibliei, Cornilescu a tradus versiunea cea mai populară din limba engleză, numită King James. Trebuie să ştiţi că Biblia pe care o citiţi se numeşte Cornilescu, după numele traducătorului.
    În lume există însă o mulţime de versiuni ale Bibliei în funcţie de traducător.
    Bibliile diferă în exprimări, dar fără să se schimbe ideea sau înţelesul textului (fiecare traducător traduce conform vocabularului personal).
    Pentru a lămuri mai bine versetul 1 Ioan 5:7, am luat douăsprezece versiuni diferite de Biblii, tot în limba engleză şi le-am aşezat paralel, toate deschise la versetul 1 Ioan 5:7. şi iată ce am constatat în expresia:* şi aceştia trei una sunt.* Din această demonstraţie a rezultat clar că cei trei una sunt în ceea ce spun (mărturisesc), că toţi trei agreează în totalitate ceea ce spun, adică Isus Cristos este fiul lui Dumnezeu sau, ei una sunt în această mărturisire. Am găsit versiuni în care este foarte clar descris, nu ca şi în versiunea King James (Cornilescu), atât de interpretabilă iar, dacă are cineva dubii este bine să verifice experienţa mea. În concluzie, existenţa Sfintei Treimi nu este bazată pe Biblie sau pe Cuvântul Lui Dumnezeu. Acest cuvânt TRINITATE nici măcar nu există în Biblie.
    Dacă Tatăl este un Dumnezeu iubitor, de ce credeţi că ar tăinui existenţa Trinităţi sau dacă şi Duhul Sfânt ar fi şi el un Dumnezeu? Este logic ca nici măcar în timpurile sfârşitului, noi să nu cunoaştem adevărul şi Dumnezeu să aibă taine de acest gen faţă de noi? Oare ar fi un motiv pentru Dumnezeu ca să ne ţină în întuneric?
    Făcând o comparaţie, este logic să avem un preşedinte de stat căruia să nu-i fie cunoscut numele de către popor şi nici de întreaga lume pe motivul că trebuie să rămână o taină? Sau, pentru că Sfânta Treime nu are o bază Biblică, deci nimeni nu o poate explica. Este mai uşor să se spună că este o taină şi nu mai este nevoie de explicaţii care nu se pot explica.
    Din cartea EFECTUL DA VINCI

  32. dumnezeu inseamna isus nu intelegi corecteazate . nu erau alti isus nu .

  33. Andrei,
    Parca isus era fiul lui dumnezeu! Cum poate fi isus=dumnezeu? Asta inseamna ca sunt 2 dumnezei, Dumnezeu tatal si dumnezeu fiul?

  34. Unde ai fost până acum. Unde am spus eu că, Isus este Dumnezeu? Este fiu de Dumnezeu. Dacă un rege (împărat) are copii nu înseamnă că acesti copii împarte tronul ,că ar fi și ei regi.

  35. NAŞTEREA DOMNULUI ISUS CRISTOS

    Deşi au existat mulţi scriitori care au scris despre viaţa lui Isus, (Luca 1:1-4) în Biblie găsim doar patru: Matei, Marcu, Luca şi Ioan. Doi dintre aceşti evanghelişti se abţin să descrie naşterea lui Isus, deşi acest eveniment pentru mulţi este foarte important. Nimeni nu cunoaşte data naşterii a lui Isus dar se fac speculații fără sesns. Isus nu a cerut să fie celebrată nașterea lui ci, mai degrabă moartea lui. Prin celebrarea morţii lui Isus se aminteşte de El, ori decâte ori se consumă din vin şi pâine.
    Matei şi Luca au îndrăznit să scrie despre naşterea lui Isus, dar se contrazic şi fac afirmaţii foarte grave. Totuşi, lumea acceptă ambele variante fără să-şi pună întrebarea de ce ambele povestiri nu coincid (și mai degrabă le combină)?
    Să facem comparaţie între descrierea celor doi evanghelişti, adică povestea fiecăruia despre naşterea lui Isus.
    Adevărul este unul singur şi nu poate fi la mijloc sau de mai multe feluri.
    Se ştie că, în vremea aceea Cezar August, a cerut să se facă recensământul populaţiei şi fiecare cetăţean trebuia să meargă pentru aceasta acolo unde s-a născut. Aşa trebuia să facă şi Maria cu Iosif. Pe drum însă Mariei i-a sosit timpul să nască. Luca 2:7. Matei ne spune că magii au intrat într-o casa la pruncul Isus şi nu pomeneşte nimic de vreun grajd, iesle sau han, ci este vorba doar de o simplă casă. Dacă toate acestea erau adevărate, logic este să se pomenească
    despre ele mai ales că, sunt implicaţi în poveste şi nişte îngeri care au stat de vorbă cu ciobanii aşa cum spune Luca. Matei 2:11. Luca pretinde că Isus a fost culcat într-o iesle din grjdul unui han. Luca 2:7.
    Dacă o luam logic, de ce îngerul a anunţat nişte ciobani de pe câmp despre naşterea Mântuitorului? Oare nu mai erau şi alţi oameni de teapa ciobanilor în jurul acelei case? Dar, cum puteau ciobanii noaptea să-l găsească pe pruncul Isus într-o iesle în tot Bethleemul?
    Oare era numai o singură iesle în tot Bethleemul ca astfel să poată fi găsit noaptea noul născut de către ciobani? Sau,Bethleemul era compus numai de un număr restrâns de case unde era doar două ,trei iesle la număr pentru a putea fi găsit locul nașterii în miez de noapte?
    Iată, Matei spune o poveste neplăcută cu nişte magi care fac cunoscută naşterea Mântuitorului. De ce este o poveste neplăcută?
    Trebuie să răsfoim Biblia şi să vedem ce spune ea despre magi. Magii sau cititorii în stele sunt condamnaţi de Cuvântul lui Dumnezeu. Pe urmă ei veneau din răsărit dintr-o ţară care, (pe acea vreme) nu făcea parte din poporul lui Dumnezeu, deci ei nu aveau nimic în comun cu Dumnezeu şi cu poporul Lui, pentru a se inchina la un Împărat al Iudeilor și nu la împăratul lor. Mat 2:1,2
    Aşa cum susţin Martorii lui Iehova, steaua călăuzitoare i-a dus pe magi direct la împăratul Irod, tocmai ca Isus să fie omorât. Iar dacă Isus nu a murit, au murit în locul lui două generaţii de copii nevinovaţi, lucru care se datorează magilor şi stelei călăuzitoare (satana). Matei 2:15.
    Aici Martorii lui Iehova spun că a fost lucrarea satanei şi se pare că au dreptate.
    Mai mult, aceşti magi au adus ca daruri: aur şi tămâie. Tămâierea este un lucru neplăcut lui Dumnezeu pentru că, acest lucru o fac închinătorii la idoli. 1 Imp. 22:43; 2 Imp. 12:3.
    Aurul este comentat în Noul Testament ca un lucru inutil şi ca un idol.
    Întrebare: Ce au făcut aceşti magi? Au făcut bine sau au făcut rău? Au venit să se închine la împăratul evreilor care de fapt nu era împăratul lor. (Pentru a trece la religia evreilor, legea iudaică punea condiţia tăierii împrejur şi eventual bărbatul să se căsătorească cu o evreică.)
    Este interesant că Matei îmbină povestea lui cu citate din Vechiul Testament sub forma unor profeţii împlinite. Matei 2:5, 6; Matei 2:17, 18.
    Luca este cu mult mai curat. El spune încă de la început că s-a apucat să scrie culegând istorioare de la persoane demne de încredere şi el le-a cules în forma cunoscută, alcătuind astfel cartea sa. În urma acestei declaraţii , Luca nu poate fi condamnat pentru neregulile găsite din cartea sa. Luca 1:1-4.
    Se pare că este mai bine pentru Marcu şi Ioan care s-au abţinut să scrie ceva ce nu au ştiut sau care nu au fost călăuziţi de Duh în această scriere,spre deosebire de Luca şi Matei care au crezut că fac ceva util.
    Puneţi-vă întrebarea în mod logic:
    -Maria a născut pe Isus într-o casă sau într-un grajd? Grajd înseamnă bălegar, muşte, miros, înseamnă ceva josnic. Deci, nu se poate ca nouă să ne fie totuna grajd sau casă ca loc de naştere sau ca declaraţie pe baza Duhului Sfânt.
    Cu toate că, Biblia ne vorbeşte ca loc de naştere a lui Isus când de o casă când de un grajd,în viaţa de toate zilele credincioşii susţin ideea că Isus ar fi fost născut într-o peşteră de la locurile sfinte.
    – Au fost sau nu au fost ciobanii la iesle sau, magii au fost într-o casă sau într-o peşteră?
    – De ce figurează magii în picturi sau figurine de Paşti ca ceva sfânt, când ei erau lucrarea satanei?
    – Steaua calăuzitoare s-a oprit în dreptul casei unde era pruncul…. (Mat 2:9) Aici eu vă cer o explicație. Dacă Luna este deasupra capului meu (ca să arate locul în care mă aflu) în Timișoara, în același moment oricine din Arad poate declara același lucru cum că Luna este deasupra lui, distanța dintr localități fiind 60 de kilometrii. În acest caz cum au putut magii indentifica casa unde steaua s-a oprit?
    Oare ne arată cumva Biblia ca, să se fi închinat lui Isus cineva din poporul lui (de la nașterea lui și până la vârsta de treizeci de ani) ca la Împăratul Iudeilor să zicem, așa cum au făcut magii care erau străini de acest popor?
    Din cartea Efectul Da Vinci

  36. Vezi că nu știu cum Spun ceva de Isus dar a vost postat undeva mai la început. NASTEREA D-lui ISUS CRISTOS

  37. Cum poate avea dumnezeu fii si fice? Este el uman sau divin?
    Are dumnezeu forma fizica? Este aberant!!!!

  38. Și tu esti fiu de Dumnezeu făcut după asemănarea Lui. Deci esti ca el….Dumnezeu este divin și are corp spiritual. Descifrează din următoarele rânduri despre corpul spiritual sau fizic.

    VA REVENI ISUS ÎN MOD VIZIBIL?

    La înălţarea Sa la cer, doi îngeri fac cunoscut ucenicilor că Isus va reveni în acelaşi mod în care a plecat (Fapte 1:11), adică, în putere şi în slavă. Mat. 24:30; Marcu 13:26.
    Şi cum a mai plecat Isus? Văzut numai de către ucenici şi nu de lume şi, tot aşa se va reîntoarce fără să fie văzut de lume.
    Dacă Isus a fost văzut înălţându-se la cer în corp fizic, multe din religii spun că tot aşa va reveni (Fapte 1:11), în corp fizic, deci lumea îl va vedea zic ei. 1 Cor. 15:40.
    Dar nu este aşa pentru că Biblia s-ar contrazice. Este frumos şi simplu să ascultăm povestiri frumoase gata născocite şi să ne limităm doar la ele fiindcă totul este mai simplu, în loc să gândim şi să umblăm în adevăr fără să ne amăgim sau să ne păcălim singuri.
    La înălţarea Sa, Isus a fost văzut în corp fizic până când a fost ascuns de un nor.
    Dacă Isus a mers la Tatăl în corp fizic înseamnă că Biblia se contrazice. Biblia spune că nu poate carnea şi sângele (corp fizic) să moştenească şi să trăiască în Împărăţia Cerească. 1 Cor. 15:50. Este ştiut, cu cât suim la cer aerul este tot mai rar şi temperatura scade la peste minus şaizeci de grade, viaţa în corp uman fiind imposibilă.
    Pentru a împăca ambele păreri, este posibil ca, după ce norul l-a ascuns pe Isus, Isus ar fi preluat corpul spiritual ce l-a avut înainte de a fi om. 1 Cor. 15:44.
    Și Isus s-a înălţat la cer în corp fizic aşa cum s-au înălţat Ilie, Filip şi alţii, în corpuri fizice.
    Chiar Pavel menţionează într-un fel de înăiţarea sa dar, el nu ştie în ce corp a fost înălţat deşi trebuia să ştie pentru că el este scriitorul subiectului corpurilor spirituale şi fizice. Şi el este singurul care pretinde că ar fi fost în rai. Dacă a fost aşa, nu era posibil decât într-un corp spiritual. Versetul Fapte 1:11 nu se referă la felul corpului că ar fi vizibil sau nu, ci la modul în care s-a înălţat şi că Isus la revenirea Sa va fi aidoma norului sau undeva la o mare distanţă printre nori. Luca 17:24; Mat. 24:27.
    Biblia mai spune că, la revenirea lui Isus, orice ochi îl va vedea.
    Aici, este vorba de semnele venirii lui Isus. Cu toţi vor şti că Isus este prezent, prin semnele care au fost profeţite de Biblie. Războaie, răscoale, cutremure de pământ, foc, inundaţii, foamete, boli, toate acestea vor fi numai începutul. Vor vedea aceste semne dar, nu şi pe Isus în persoană. Ioan 14:18şi 22. Prin aceste semne ştim că Isus este chiar la uşile noastre. Mat. 24:33.
    Dar, să vedem ce ne spune Biblia despre semnele venirii Fiului omului. Marcu 13:21-32.
    Dacă va spune cineva de Isus, uite-L aici, sau uite-L acolo să nu vă duceţi, nici să nu-l urmaţi. Pentru că vor veni mulţi falşi în numele lui Isus şi vor zice: eu sunt Cristosul şi vor face chiar semne şi minuni. Marcu 13:21, 22.
    În acest caz, de unde ştim când să întâmpinăm pe Isus-ul cel adevărat şi când să nu întâmpinăm pe cei falşi?
    Este simplu. Isus spune să nu mergeţi să-i vedeţi. De ce? Pentru ca El, cel adevărat, de fapt nu vine.
    În versetul Marcu 13:26, 27 Fiul omului va fi văzut venind pe nori de unde El îşi va trimite îngerii săi, pentru a aduna pe cei aleşi şi ca să-şi facă lucrarea dorită. În Mat. 24:27, Matei spune: aşa cum este fulgerul pe cer cât vezi cu ochii la orizont de la stânga la dreapta aşa va fi Isus peste tot la venirea Sa .
    Vedeţi că expresia *va veni pe nori* şi cu expresia că, *va fi ca fulgerul* peste tot , comparându-le şi analizându-le înseamnă acelaşi lucru. Au acelaşi înţeles. Asta nu înseamnă că El va veni călare pe nori, ci că El va fi la o distanţă precum norii sau fulgerul şi noi chiar dacă nu îl vedem ştim că este prezent, ştim că este chiar la uşi. Luaţi pilda de la smochin, (Mat. 24:32), când vedeţi că începe să înmugurească ştiţi deja că vara este aproape.
    Tot aşa, când veţi vedea toate aceste semne: războaie, cutremure,boli, certuri în familie, inundaţii, păduri arse, să ştiţi că Isus este aproape, este în mod simbolic chiar la uşi. Mat. 24:33.
    Din cartea EFECTUL DA VINCI

  39. Intrebarea mea e simpla. Chinezii nu-l recunosc pe isus ca fiu de dumnezeu. In aceste conditii unde ajung chinezii dupa moarte? Iad sau Rai?
    De ce nu reusiti sa dati un raspuns simplu?
    🙂

  40. Ce te face să crezi că nu am un răspus simplu??????
    Toate răspunsurile se găsesc în cartea EFECTUL DA VINCI. Dragă!!! religiile sunt adevărate și numite în funție de locul nașterii tale, ale lui sau ALELUIA.Deci tu dacă te nășteai în China …religia adevărată pt. tine era BUDISMUL. Dacă te nășteai în Wiena , erai catolic. dacă te năștei în India religia adevărată a ta era Hidus.///……Biblia spune că din țărână esti făcut și în țărănă te transformi. Citește tu în Biblia ta următoarele verseteși vei vesdea lumina. Eglesiastul 3:19….3:21 … 4:2…5:14…..6:12…9:5…9:10…12:7…ISAIA 26:14. Nu este rai .nu este iad.

    Dar ce crezi de CORUȚ , citeste cele scrise?

  41. Tot n-ai raspuns la intrebarea mea simpla.
    Chinezii nu-l recunosc pe isus ca fiu de dumnezeu. In aceste conditii unde ajung chinezii dupa moarte? Iad sau Rai?
    Raspunsul sa fie cu Rai sau Iad. Se poate?
    Mersi

  42. Eu am răspuns fffffoarte clar. Din pământ provin și pământ vor deveni. Nu chinezii ci tot ce este viață pe pământ. Dacă am spus că nu este rai sau iad deja era și acesta un răspuns că nu puteau să ajungă decât în pământ. Versetele pe care ai refuzat să le citești stau în spatele vorbelor mele.Ai avut răspuns cât se poate de direct sau chiar detaliat. Fă acest efort și caută în biblia ta.

  43. cum vrea isus

  44. Domnule corut nu va ie rusine sa vb asa de toti preoti pe timpul lui Hitler o grupare de preoti au fost impotriva lui Hitler da au vrut sal atace pe Hitler ca ei au auzit ca Hitler a ocupat polonia si au luptat impotriva lui Hitler dar planul nu a mers soldati germani iau prins si iau executat pe acei preoti da si pe timpul comunismului preoti au luptat pentru libertate si au fost omorati daca nu ma credeti interesativa Domnule corut ok sunt morminte ale preotilor care au murit pentru libertate ei au fost cu oameni da . papa ioan paul a 2 a fost impotriva comunismului si a vrut ca comunismul sa dispara din polonia asa si a fost daia a fost impuscat de nazisti comunisti multi preoti au murit la rebvolutia franceza poloneza . nu stiti multe domnule corut si dati niste rezultate gresite . sunt catolic.


Leave a comment

Categories