Posted by: danlupu | August 30, 2008

Sugestii pentru dezvoltarea credintei si sperantei (1) , de Pavel Corut

     Dragi cititori, dupa cum stiti, toate constructiile pornesc de la o baza solida, numita fundatie. Fundatia personalitatii umane este subconstientul iar cele mai puternice materiale de „constructie” din el sunt credinta si speranta (optimismul). Ati aflat aceste lucruri inca din capitolul Ingerul veghetor din psihicul nostru. Dumneavoastra aveti interesul de a sugestiona pozitiv persoanelor dragi  (copii, rude, amici etc), cu scop de a le ajuta sa reuseasca mai bine in viata. Ca atare, va propun sa invatam cateva modele principale de sugestionare pozitiva, pe baza de exemple si cu formule deja intocmite de mine. Pentru simplitatea exprimarii, voi folosi, in locul prenumelui persoanei de sugestionat, litera X. Va dat seama ca mi-ar fi greu sa folosesc zeci de prenume si diminutive, de tipul celor intalnite in viata dumneavoastra-Mitica, Gigi, Sile., Nica, Ion, Ghita etc. Dumneavoastra veti inlocui litera X din formule cu prenumele persoanelor de sugestionat. In regula?

          Incepem cu sugestiile de dezvoltare si intarire a credintei din persoanele de sugestionat. Credinta le va dezvolta increderea in ocrotirea divina si in fortele proprii, curajul de gandire si de actiune, spiritul de initiativa, harnicia. Multe persoane bine inzestrate intelectual si fizic nu reusesc in viata datorita slabei credinte in propriile posibilitati de actiune, in ocrotirea divina, in posibilitati de a obtine succes in propria patrie. Am scris acest subcapitol special pentru ei, pentru pesimisti si sceptici, pentru persoanele cu credinte slabe.

          1.Dezvoltarea credintei in ocrotirea divina.

     Pentru inceput, va rog sa nu mai confundati credinta cu religia sau cu alte forme de magie! Credinta este un sentiment uman, in timp ce religia este o activitate de administrare a unor mituri si ritualuri magice. Zeitatile supreme difera de la religie la religie, semn sigur ca ca religiile nu au nimic in comun cu Dumnezeul Creator si Moral. Daca Dumnezeu ar fi dorit o religie, ar fi facut una singura, perfecta, sigura si valbila pentru toti pamantenii din toiate timpurile, sa nu se certe intre ei pentru aceasta pricina. In mod vadit Divinitatea Creatoare si Morala n-a luat in seama religiile (le-a invalidat), ci si-a concentrat atentia asupra cunoasterii stiintifice, creatiei pasnice si comportamentului moral. Asa se face ca toti oamenii de pe Pamant au aceleasi cunostinte stiintifice, traiesc din acelasi fel de creatie si au pareri identice ori similare cu privire la ce inseamna comportamentul moral. E clar ce vrea Dumnezeu de la oameni?  Cunoaterea stiintifica, creatie pasnica si comportament moral. Aceasta este toata credinta pe care trebuie sa o insuseasca un om modern. De ce? Deoarece religiile ii conditioneaza credinta de ritualuri, rugi, relatii cu magi etc. si nu-i garanteaza obtinerea efectelor pozitive dorite. In plus, religia il pune in contradictie cu constiinta sa de om modern si cu persoane de alte confesiuni, care au alti „dumnezei”. Daca toti oamenii de pe aceasta planeta se nasc si traiesc conform acelorasi legi de viata, cum sa aiba dumnezei diferiti?  Nu au dumnezei diferiti, ci religii inventate de strabunii salbatici diferite. Nu merita sa ne certam pentru nici o religie din Lume, deoarece o astfel de cearta nu foloseste nici unui om creator si moral. Ea poate fi exploatata de catre persoanele care traiesc din religii.

          Ati inteles ce va propun eu in acest capitol? O formula de credinta  care sa fie valabila pentru toate persoanele, indiferent de religia lor deja imbratisata. In acest scop, am ales expresia Dumnezeul Creator si Moral sau Dumnezeul creatorilor morali, deoarece cred ca exprima cel mai bine atributele divine fundamentale care asigura evolutia (creatia si moralitatea). Daca sunteti religiosi, puteti folosi si expresiile pe care le-ati insusit deja, La un moment dat, insa, veti simti contradictia dintre religie si stiinte. Atunci, va trebui sa alegeti expresia propusa de mine, pentru a iesi din confuzie.

          Cum incepem sugestionarea persoanelor din jur? Desigur, o incepem cu copii. Sadim in ei o credinta sigura, creatoare si curata, cu o formula de tipul X, Dumnezeul creatorilor morali te inspira, te ajuta si te ocroteste, fapt pentru care nu trebuie sa te temi de nimeni si de nimic. Le putem sopti aceasta formula seara, in timp ce plutesc intre veghe si somn, ca pe o binecuvantare. Le putem raspunde la intrebarile lor naive, cu aceeasi formula: X, daca inveti bine, Dumnezeul creatorilor morali te va rasplati cu multe bucurii. Daca te porti frumos, Dumnezeul cratorilo morali iti va oferi tot ce-ti doreste inima. Toate cate le vezi au fost create de Dumnezeul Creator-Moral, nevazut, care a inspirat, a ajutat si a ocrotit oamenii creatori si morali.

     Acelasi tip de sugestionare il putem aplica asupra persoanelor persoanelor sovaielnice, cu credinta slaba in ocrotirea divina si in fortele proprii. Stiti care sunt cele mai propice momente pentru a le aplica formula de sugestie: in somn si in stare de emotivitate crescuta. De pilda, sunteti nevasta unui barbat delasator, slab, lipsit de credinta si de spirit de initiativa. Il puteti modifica in directia succeselor, daca il sugestionati prin somn, cu o formula de tipul Dumnezeul creatorilor morali te inspira, te ocroteste si te ajuta, X. De acum incolo, vei capata mai multa incredere in ocrotirea divina si in fortele proprii. De acum incolo, vei gandi mai bine si mai curajos, vei munci mai cu spor si vei obtine succese din ce in ce mai mari. Garantez ca, in cel mult sase luni, efectele pozitive se vor produce atat de spectaculos incat va veti mira si dumneavostra. Daca vreo persoana aplica formula subliniata mai sus, o rog sa-mi scrie, dupa sase luni, pentru a-mi relata despre succesele obtinute. Voi primi corespondenta la firma Somali din Bucuresti, str. Iacob Negruzzi, nr 27, sect 1.

         Daca vreti sa mobilizati o persoana mai delasatoare si mai putin increzatoare in posibilitatile de succes, ii puteti aplica o sugestie de tipul Draga X, obtii succese in toate activitatile de care te apuci, deoarece Dumnezeul creatorilor morali te inspira, te ajuta si te ocroteste. Aceasta simpla formula este suficienta pentru impulsul initial. Pe masura ce credinta si spernata trezita  de ea se dezvolta noi si noi potente creatoare si noi calitati morale.

        Ati inteles ce trebuie sa faceti cu pruncii dumneavostra, dragi parinti? In loc sa-i sugestionati negativ cu vorbe urate ori sa le impuiati creierul cu o multime de povesti religioase, ii puteti programa mental pozitiv, pentru toata viata, cu o formula de tipul Draga X, tu vei invata si vei munci cu mult spor si cu mair succese, deoarece Dumnezeul Creatorilor-Morali te inspira, te ajuta si te ocroteste in toate faptele tale bune. Va recomand insistent sa programati mental pozitiv copiii, pentru toata viata, cu o formula de acest tip. Ea va inlocui sute de dadaceli, deoarece devine parte a subconstientului copilului, parte din personalitatea sa. Credinta ii va mobiliza pe nestiute catre fapte creatoare si morale.

          Apelul la credinta in ocrotirea divina poate fi folosita si in cazuri particulare, la oameni care au nevoie de un impuls pentru a depasi un necaz, un obstacol, un moment de sovaiala. De exemplu, X ajunge somer, asa cum s-a intamplat atator milioane de romani. Este derutat, confuz, nu stie de ce sa se apuce. Prin minte ii umbla mai multe activitati, pe care le analizeaza si le compara, fara a se putea decide pe care s-o aleaga. Daca, in acest moment, un sugestionar ii spune ca Dumnezeu il va ajuta sa reuseasca in cutare profesie, el va alege-o, se va mobiliza si va resui aproape sigur. De ce va reusi? Deoarece subconstientul va elibera energii psihico-fizice suplimentare, folositoare succesului, deoarece crede ca aceasta este porunca divina. V-am prezentat un caz de sugestie pozitiva. Din pacate, apelul la porunca divina a fost si este folosit si in sens negativ. De exemplu, majoritatea creatorilor de culte si secte religioase au fost sugestionati ca Dumnezeu le-a poruncit sa inventeze si sa impuna respectivele creatii mistice. La fel, unii teroristi sunt sugestionati sa savarseasca crime in numele diverselor divinitati (Alah, Kali etc.).

        Ati inteles cum se implanteaza in subconstient credinta in ocrotirea divina? Bine! Aplicati metoda corect si cu scop pozitiv! Nu incercati sa folositi aceasta metoda pentru a atrage anumite persoane la diverse culte si secte religioase, deoarece le veti nenoroci si Dumnezeul Creator-Moral va va pedepsi exemplar.

 

Va urma!


Responses

 1. ce se intimpla cu mine,nu sunt buna de nimic,simt ca nu este locul meu nicaieri. doar DUMNEZEU MA IUBESTE PE LUMEA ASTA

 2. foarte foarte interesant acest blog.

 3. sunt multumita pt. informatii si as dori sa pot sa discut macar 5 min la un telefon cu Domnul Pavel Corut un indemn pt. cartea potrivita. Va multumesc mult ca existati si va respect.

 4. Un salut caldudos tuturos celor ce cauta raspunsuri la intrebarile esentiale ale vietii.
  Este in firea omului nevoia de a s-e asocia cu cei ce au aceleasi inclinatii,hobby-uri,mod de gindire etc…
  Acaesta asociere tribala dainuie de la aparitia vietii pe Pamint si e la fel de puternic inradacinata in toate fiintele si astazi,mai ales in noi oamenii,ca in urma cu milenii.Nu trebuie decit putin spirit de observatie pentru a vedea acest lucru.De la gastile de cartier la bisericutele de la locul de munca,de la O.N.U. N.A.T.O. pina la sectele religioase si conspiratiile internationale,toate acestea urmaresc un singur scop,PROFITUL.Profitul unui grup restrins in defavoarea celor multi.Acesta este si secretul aparitiei atitor religii,scopul lor fiind pastrarea unui,nivel scazut de educatie ,cunoastere,evolutie,nivel de gindire.Sclavagimul nu a disparut ci doar s-e numeste altfel.Reminescentele epocii de aur ale feudalismului s-e lupta cu disperare sa supravietuiasca si mai ales doresc sa poata prelua coducerea,pentru a ne tine mai departe in intuneric.De aici pornesc scenariile apocaliptice,pandemiile si mai ales marea implantare cu dispozitive electronice.Asta e lumea in care traim,asta e lumea in care ni s-e cere sa credem.Intr-o astfel de jungla singura scapare este credinta pura nepetata de doctrine,ideologiisau filozofii umane.Aveti incredere in sufletul vosrtu nemuritor,fiti atenti la toate indiciile pe care vi l-e lasa si aveti incredere deplina in Dumnezeul Creator si ochii vi se vor deschide,urechile vi se vor desfunda si inima impietrita vi se va inmuia pentru a putea evolua si pentru a avea acces la acele puteri de care feudalii se tem atit de mult.
  Succes!

 5. Domnule Corut, am o intrebare: Este vreo legatura intre toate informatiile astea despre puterea subconstientului, self-improvemet si NEW AGE, noua religie universala? Printre initiatorii curentului New Age se afla si Helena Petrovna Blavatsky, una din fondatorii bisericii sataniste. cei interesati, pot cerceta pe google despre asta.
  Am crezut mult timp in ideile d-voastra, dar acuma ma tem sa nu fi crezut in ceva fals, cu aceasta tendinta de distrugere a crestinismului si globalizarea prin New World Order. Asta e problema mea, oare n-am fost manipulat?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: