Posted by: danlupu | October 26, 2008

O româncă a inventat mobilul care îşi recunoaşte posesorul

Ileana Buhan, o româncă ce îşi dă doctoratul la universitatea din Enschede, Olanda, a dezvoltat o metodă matematică ce stochează datele biometrice prin care un telefon mobil poate să-şi recunoască posesorul chiar dacă unele trăsături ale feţei se modifică între timp. În plus, o parolă formată din două fotografii combinate poate facilita transferul sigur de date între două telefoane.

Biometria se referă la tehnologii dedicate identificării persoanei pe baza trăsăturilor fizice şi comportamentale. Cum astăzi aproape toate telefoanele au cameră foto, românca Ileana Buhan a căutat metode prin care să folosească biometria pentru a stoca într-un mod cât mai sigur datele confidenţiale din telefoane, informează Romanian Global News.
 
Pentru a putea recunoaşte o persoană după caracteristicile fizice trebuie făcută o înregistrare biometrică a persoanei, pornind de la amprente, fotografie sau scanare a irisului.
 
 O astfel de verificare e mult mai de încredere în comparaţie cu PIN-ul de patru caractere folosit în prezent, iar o recunoaştere pornind de la o poză este o soluţie mai sigură.

( Brasovultau.ro http://www.brasovultau.ro/index.php?pag=nw&id=13643&p=o-romnc-a-inventat-mobilul-care-i-recunoate-posesorul-.html)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: