Posted by: danlupu | December 17, 2008

UE si OSCE sar in apararea PRO TV Chisinau

pro-tv-chisinauBenita Ferrero-Waldner, comisarul pentru relatii externe si politica europeana de vecinatate, , s-a declarat ingrijorata de situatia postului „PRO TV Chisinau”. Oficialul european a chemat autoritatile moldovene sa respecte angajamentele sale internationale in domeniul democratiei, drepturilor omului si libertatii presei, transmite DECA- press,preluata de Romanian Global News. La randul sau reprezentantul Organizatiei pentru Securitate si cooperare in Europa pentru libertatea presei ungurul Miklos Haraszti, a indeamnat, marti, autoritatile de la Chisinau sa reinnoiasca licenta de emisie a postului „PRO TV Chisinau”, transmite DECA-press, citand Agentia Monitor Media.

Acest lucru este necesar, in opinia lui Haraszti, pentru a asigura pluralismul, in special in ajunul alegerilor parlamentare care vor avea loc in Moldova in luna martie 2009 viitor.
„O eventuala inchidere a postului „PRO TV Chisinau” ar limita pluralismul de opinii in Moldova, fapt ce contravine angajamentelor asumate de Moldova in domeniul libertatii mass-media”, se mentioneaza intr-o scrisoare semnata de Haraszti adresata, marti, lui Andrei Stratan, ministrul moldovean de Externe.
Miklos Haraszti sustine ca pretentiile Consiliului Coordonator al Audioviazualului (CCA) fata de „PRO TV Chisinau” privind unele incalcari nu sunt motive serioase pentru inchiderea unui post de televiziune cu priza la spectatori.

(http://www.rgnpress.ro/Politic/UE-si-OSCE-sar-in-apararea-PRO-TV-Chisinau.html#Scene_1)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: