Posted by: danlupu | February 2, 2009

PERICOLELE CIPUL RFID. Introducerea cipului biometric, un atentat la siguranta nationala. Cum se cloneaza la minut celebrele para-sigure cipuri

noile_pasapoarte_biometrice

Chris Paget, un american simpatic, nu este chiar un super-hacker. Dar a inteles cum poate sa cloneze un cip biometric, un dispozitiv de identificare prin unde radio (RFID), mai simplu decat si-au imaginat cateva armate de securisti din UE si SUA, aceiasi care ne impun si noua aceasta afacere monstruoasa, financiara si anti-crestina.
Folosind niste componente tehnice care nu costa mai mult de 250 de dolari, Chris a construit un instrument prin care poate cipurile RFID.
In timpul unei plimbari demonstrative cu masina prin San Francisco, de vreo 20 de minute, Chris a reusit sa copieze integral doua Pasapoarte Biometrice fara ca posesorii lor sa stie.


Paget, citat de revista americana Tech Digest, a afirmat ca a facut aceasta “ilegalitate” doar pentru a arata ca este posibila, si cat de usor este de intreprins.
Interesant ca, in Statele Unite, pe langa grupurile civile si religioase care se opun acestui cip, se adauga si Asociatia de turism a afaceristilor de elita (Association of Corporate Travel Executives – ACTE) a solicitat acelasi lucru Guvernului, din motive de… securitate!
Aviz super para comisarilor nostri.

(Victor Roncea http://victor-roncea.blogspot.com/2009/02/pericolele-cipul-rfid-introducerea.html)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: