Posted by: danlupu | February 15, 2009

România şi Ungaria sunt la un pas de război, pe net

hart-111 Cu aproape 7000 de cetăţeni, în ziua 453 a Noii Lumi, România este a doua ţară ca număr de locuitori. Ocupând jumătate din Rusia, mare parte din Europa de Est şi chiar Ungaria, românii sunt printre cei mai temuţi războinici în primul joc online de strategie socială, erepublik.com. 

“Schimbă lumea şi se rescrie istoria. Cu peste 51 de ţări, 9.011 afaceri şi resurse variate, strategia şi know-how-ul de care dispui te poate propulsa la varf”, aşa sună promisiunea primului joc online de strategie socială, erepublik.com.

Prinşi de visul on-line, aproape 7000 de useri din Romania sunt cetăţenii uneia din cele mai puternice ţări din Noua Lume. De altfel, în cateva zile, în cazul în care pacea dintre Romania şi Ungaria nu se va perfecta, vom avea război.

Negocierile între ţările virtuale se duc mai ales pe baza unei diplomaţii susţinute. Astfel, relaţiile dintre români şi maghiari sunt gestionate de preşedinţii aleşi ai celor două ţări (Quicksilver pentru Ungaria şi Dsalagean pentru România).

În ultimele sale mesaje, liderul român a propus o pace avantajoasă maghiarilor, depăşiţi ca număr şi resurse de români. Cu toate acestea, oferta sa a fost considerată o “trădare” de către alţi lideri români, motiv pentru care, în ultima sa postare preşedintele a anunţat că există şi o variantă de a “şterge” Ungaria din Noua Lume.

Dacă negocierile par să fie rupte din altă lume, comentariile la acţiunile liderilor arată ca rupte din politica reală. Acuzaţiile de trădare sau de capitulare în faţa altor state sunt la ordinea zilei, însă liderii ţin cont de aceste opinii, alegerile pentru funcţia de preşedinte al statului repetându-se în fiecare lună.

Înscrierile în joc sunt gratuite şi se înregistrează la www.erepublik.com.

Creatorii jocul online de strategie economică şi politică eRepublik, care în iunie anul trecut avea 20.000 de “cetăţeni activi”, sunt doi români, George Lemnaru şi Alexis Bonte.

( Cotidianul http://www.cotidianul.ro/romania_si_ungaria_sunt_la_un_pas_de_razboi_pe_net-73533.html)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: