Posted by: danlupu | May 16, 2009

Elevii romani, premiaţi de NASA

nasaNASA a premiat două echipe ale elevilor bucureşteni in cadrul unui concurs, la care au participat tineri din 12 ţări, unde li s-a cerut să vină cu propuneri de adaptare a avioanelor supersonice la transportul de pasageri pană in 2020, potrivit presei americane. Peste 120 de liceeni, care au venit cu 60 de propuneri, s-au inscris in cele patru categorii, adică echipe americane şi din afara SUA şi concurenţi individuali (americani şi din afara SUA).

In ceea ce priveşte concurenţii străini, Muraru Costin Grigore, Felix Liviu Milorad şi Muraru Sebastian, elevi in clasa a noua la Colegiul Tudor Vianu din Bucureşti, s-au clasat pe locul intai la echipe, in vreme ce la individual caştigător a fost un elev din Singapore, Sidhart Krishnan. Pe locul doi, la echipe, s-au situat tot elevi de la Colegiul Tudor Vianu: Vlad Adam, Ana Maria Borlovan, Roberta Răileanu şi Sabina Zăvoianu, toţi in clasa a noua. Pe locul trei s-a clasat o echipă a unui liceu din capitala Greciei.

Participanţii au avut de ales intre două modalităţi de a intra in competiţie. Astfel, ei au putut fie să conceapă un studiu care să abordeze provocările şi soluţiile oferite de zborurile supersonice, fie să propună un prototip de avion supersonic comercial care să poată funcţiona in 2020. “Toate conceptele au fost pline de imaginaţie şi inovatoare”, a declarat unul din cercetătorii de la NASA care au analizat propunerile venite din toată lumea. Jurizarea s-a făcut in funcţie de măsura in care elevii şi-au alcătuit documentaţia şi după modul in care au respectat criterii de bază cum ar fi conţinutul documentat, creativitatea, imaginaţia, organizarea şi redactarea.Toţi participanţii au primit un certificat NASA, dar singurii premiaţi in bani au fost cei de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.


Responses

  1. Bà tata,ma iertati; cum americani astia sint mai destepti decit (EUROPEI),Nu e ca ei au scris ILIADA,sau infernu de abraham lincicom,sau capela sixtina de obama sau kenedi,ca merlin era fisa lu elena ciausescu……..,iar pe luna nu traieste nimeni ,numai ca au gasit ruine din palestina …care nu erau locuite inca de is—Ori pe marte inca nu stie nimeni ca america a fost constituita din fecea EUROPEE (voi domnilor ,credeti asta?)
    Pamintu american,cu5-6sute de ani era locuit de…dati voi un nume,eram sa emigrez si eu, dar reprezentanta de la consulat din ROMA,in1990 m-ia vorbit ca o isterica comunista.In momentul acela m-am razgindit si hotarit.
    -Daca in Romania 1990 negri din gàrzile lu CIAU..inpuscau oamenii romini in casele lor,azi gasim o gema neagra in america.
    -Noi am cucerit lumea noua,am umpluto cu vagabonzi puscariasi si sclavi goi negri,de ce? mà mir gasim numai in cinema si filme TV negri destepti si sagi iar in realitate sint atit de impertinenti,cronica neagra americana e plina de asasini negri,sau nu au cerneala pentru albi,sau o fi adevarat:IN OSICE CAZ N-AM POFTA SA MA DUC ACOLO.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: