Posted by: danlupu | January 26, 2010

Marele Geniu al Omenirii: Nicolae Tesla

Eminescu si Tesla-Mesagerii Divinitatii?
La inceput, Legile Naturii zaceau ascunse in noapte iar Dumnezeu a spus: „Sa fie Tesla!” Si a fost Lumina.

Oricat ar parea de ciudat acestei lumi decadente, Omenirea nu a fost, nu este si nu va fi niciodata abandonata de catre fiintele supraceleste ce ne vegheaza permanent evolutia. Atunci cand vremurile sunt pregatite, Providenta permite manifestarea in plan material a unor entitati trascedentale pur spirituale, ca insotitori ai unor suflete umane special alese, in scopul realizarii transformarilor necesare evolutiei marilor comunitati si ale Umanitatii in ansamblul sau. Prin infinita gratie a Parintelui Luminilor, la mijlocul sec al XIX -lea coborau din dimensiunile spiritualitatii pure in mijlocul poporului roman doua gigantice spirite fondatoare: MIHAI EMINESCU si NICOLAE TESLA. Daca primul avea sa-si dedice intreaga sa viata si energie sa fondarii limbii romane moderne, cel de-al doilea avea sa traseze directia dezvoltarii tehnice a intregii Umanitati pentru mileniul III.

Iar daca in cazul lui Eminescu nu exista nici o indoiala ca s-a nascut in Romania, situatia geniului suprem al electricitatii este identica celei cu care se confrunta majoritatea romanilor aflati in afara granitelor tarii. Aparent straniu, majoritatea celor ce de refera la Istoria Romanilor „uita” aproape intotdeauna sa omagieze si contributia adusa la progresul general al Omenirii de romanii care nu au avut privilegiul de a trai in patria-mama.

NICOLAE TESLA s-a nascut in data de 9 iulie 1856 pe tarmul Marii Adriatice, in satul Similian, comuna Gospici, provincia Lica (actuala Croatie), intr-o localitate locuita compact de istro-romani. Tatal sau a fost preotul ortodox Milutin Tesla, numele acestuia provenind de la unealta de baza a dulgheritului, meserie de baza in familia istro-romana. Mama sa se numea Gica Tesla (Mandici) si era de o inteligenta sclipitoare cu toate ca nu avea studii. Dupa cum arata Toni Victor Moldovan, Nicolae Tesla avea de mic capacitati mentale exceptionale si perceptii extrasenzoriale, manifestari explicabile prin permanenta sa racordare la realitatea subtila a Universului:

Toate inventiile sale i s-au derulat mental, le-a vizualizat… Declara ca toate inventiile sale au fost perfectionate, au fost corectate intr-o proiectie mentala atat de reala, incat niciodata un aparat imaginat de el nu a dat gres. Totul a functionat perfect, fara corectii ulterioare, totul a fost construit perfect, fara experimente preliminare. Nicolae Tesla si-a dezvoltat o capacitate neobisnuita de proiectie astrala in alte dimensiuni, in care si-a gasit numerosi „prieteni”. Asa cum a comunicat cu fiintele din eteric, Tesla a facut cunostinta cu tehnica din eteric, tehnica pe care a vazut-o descompusa, in detalii, in functiune.”

Celebrul inventator roman Henri Coanda afirma despre Tesla ca „vorbea o frumoasa si straveche limba romana”, chiar daca acesta si-a facut studiile in alte limbi decat cea materna (sarba, germana etc). Tesla a fost un deschizator de drumuri in domenii tehnice vaste, precum cele ale electricitatii, radioului, curentilor de inalta frecventa, sistemului de curent alternativ, campului ,agnetic rotativ, structurii atomului si nucelului acestuia, motoarelor etc.

Nici nu implinise 30 de ani cand a emigrat in SUA, la insistentele lui Charles Bechelore, un asistent al lui Edison. Ajuns acolo, a fost primit rece de Edison si angajat ca inginer electrohnist in atelierele companiei acestuia. La scurt timp, Tesla se revolta fata de modul cum patronul sau intelegea sa-si conduca afacerile si cercetarea stiintifica, demisioneaza si se hotaraste sa lucreze pe cont propriu. Dupa succesul sistemului sau original bazat pe curenti alternativi polifazati, la inceputul anului 1885 isi infiinteaza propria firma si tot atunci, aparent straniu, un incendiu ii distruge complet laboratorul din New York.

In 1891, el realizeaza transformatorul care-i poarta numele si care permite obtinerea unor tensiuni cu valori de milioane de volti, secretul nedeclarat al acestui uimitor castig de putere fiiind REZONANTA cu energiile mediului! Dupa cercetarile efectuate in domeniul transmisiei energiei electrice, Tesla a brevetat multe tipuri de aparate care nu erau alimentate prin cablu, iar in 1898 a facut o demonstratie publica de radiodirijare a unui navomodel.

O trasatura specifica geniului lui Nicolae Tesla o fost orientarea sa constanta catre energiile ecologice, care l-a pus, in cele din urma in opozitie cu interesele magnatilor din industria petrolului. Faptul este confirmat si de Martin Sorge:

El intentiona sa puna la punct un sistem global de telecomunicatii si aproape ca terminase constructia unui spectaculos turn transformator de aproape 60 metri inaltime, destinat acestui sitem global de comunicatii, asta inainte ca sponsorul sau sa-si inceteze finantarea. Dupa aceea, cele mai multe dintre inventiile sale bazate pe fenomene din domeniul tensiunilor inalte si pe acelea care sustin functionarea „bobinei Tesla” au disparut din tehnologia oficiala sau au fost studiate si aplicate in forme diluate. Printre acestea se numara: transimterea energiei electrice fara fir, idiotransmitatoare si radioceptoare (incluzand sistemele multiplex), metode terapeutice bazate pe folosirea curentilor de inalta frecventa, noi sisteme de iluminare si incalzire, trenuri si vehicule aeriene cu sisteme de propulsie care functioneaza pe baza de curenti de inalta frecventa”.

Nicolae Tesla-fondatorul civilizatiei moderne

Ca orice geniu neinteles, Tesla a fost considerat de contemporanii vremii sale un excentric, ce nu se sfia sa vorbeasca despre transmiterea vocii si imaginii prin eter ( inaintea inventarii telefonului), despre „raze ale mortii” capabile sa distruga 10.000 de avioane la sute de kilometri departare si chiar sa taie Pamantul in doua. Si tot el a fost cel care a inlocuit ineficientul sistem electric de curent continuu cu mai avantajosul sistem  electric de curent alternativ. Sa ne mai miram ca astazi unii ignoranti il mai considera pe Tesla un „savant nebun” de mare calibru?

Cert este ca Tesla putea sa faca absolut tot ceea ce sustinuse ca poate fi facut. Mai mult, el a realizat, chiar daca in forme rudimentare, o mare parte din ceea ce si-a propus. Privit in jurul dvs. si nu veti descoperi nici un aparat electric care sa nu foloseasca vreuna din inventiile lui Tesla: sistemul de distributie a energiei, curentul electric alternatic polifazic, motorul cu inductie polifazica, generatorul hidro-electric, radioul si televizorul, razele X, tuburile cu vid, lampile fluorescente, microundele, radarul, motorul rotativ, bobina Tesla.

Fara nici o urma de indoiala, Nicolae Tesla a fost cel mai mare geniu tehnic al Umanitatii din epoca moderna. Din pacate, cele mai importante inventii ale sale nu au fost niciodata puse in practica, in pofida faptului ca prezenta potentialul rezolvarii paradoxului energetic. Dupa disparitia sa, istoricii stiintei i-au minimalizat contributia si l-au scos din istoria tehnicii, odata cu solutiile necesare pentru dezvoltarea ulterioara a Umanitatii, din simplu motiv ca acestea reprezentau o potentiala amenintare la adresa sistemului edificat pe principiul dominoului, consecintele inevitabile fiind accentuarea crizei energetice mondiale si amplificarea poluarii.

Dr. Nicolae Tesla si-a dedicat intreaga viata proiectarii si perfectionarii dispozitivelor menite sa serveasca Umanitatea. De-a lungul indelungatei si prolificei sale cariere, acesta a inventat multe lucruri ce au schimbat radical stilul de viata al tuturor locuitorilor planetei si au facut posibila impresionanta productivitate a industriei occidentale din secolul XX. Multe din descoperirile lui Tesla au condus catre aplicatii electrice si electronice pentru care alti oameni de stiinta au fost onorati.

Incercati sa gasiti raspunsul la urmatoarele intrebari: Cine a inventat radioul? (Marconi); Cine a descoperit razele X? (Roentgen); Cine a inventat primul tub amplificator? (Lee de Forest). Uitati-va in continuare sa vedeti cine a descoperit tubul cu neon, vitezometrul, sistemul de aprindere al automobilelor, radarul, microscopul electronic si cuptorul cu microunde. Sansa de a intalni numele lui Nicolae Tesla este infima, cu toate ca acesta a fost cel mai renumit savant de la inceputul secolului al XX-lea.

Tesla a frecventat cursurile Institutului Politehnic din Gratz (prefera matematica, fizica si mecanica) si ale Universitatii din Praga. El avea o memorie fotografica exceptionala, vorbea fluent 6 limbi si era prin excelenta un om al solutiilor inteligente. El si-a ales cariera in domeniul electrotehnicii impotriva dorintei tatalui sau si a lucrat initial ca inginer de telefonie la Budapesta, unde s-a ocupat cu punerea la punct a primului sistem telefonic din tara. In 1882, el a conceput sistemul energetic de curent alternativ, menit sa inlocuiasaca ineficientele generatoare si motoare de curent continuu aflate in uz la acea data.

Fragment din Extraterestrul Roman, Nicolae Tesla (de Valenti Ovidiu Vazdoaga, Editura Obiectiv Craiova Eugen Delcea)

Alte informatii aici: Nicolae Tesla


Responses

  1. uimitor

  2. pe saitul http://free-ennergy.blogspot.com/
    gasiti o echipa care lucreaza la realizarea unor proiecte din domeniul Free Energy in Bucuresti


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: