Posted by: danlupu | June 19, 2010

Scrisoare deschisa adresata de Pavel Corut domnului Daniel Ciubotea, seful bisericii ortodoxe romane

Stimate domnule Daniel Ciubotea,

Nu folosesc in scrisoarea mea rangurile de patriarh sau preafericit, deoarece ma adresez omului Daniel Ciubotea, asa cum il cunosc: inteligent, cult, framantat de responsabilitatile unei functii aflata in contradictie cu propria constiinta de personalitate complexa si evoluata, din acest secol luminos. Sunteti primul om din aceasta tara care poate clarifica gravele contradictii din mintile a milioane de adepti judeo-crestini si va rog sa o faceti. In acest scop, va rog sa folositi un post de televiziune, cu un anunt prealabil care sa concentreze atentia celor interesati, pentru a raspunde urmatoarelor intrebari din sfera dumneavoastra de activitate:

1. Dumnezeu este autorul gravelor infractiuni descrise in Biblia aprobata de sinodul BOR, cum ar fi pruncucidere, genocid, instigare la fratricid si paricid, instigare la inselaciune si furt, protejarea unor incestuosi, proxeneti si perversi, doritori de sacrificii umane etc? Chiar si cel mai putin cult om din tara crede ca Dumnezeu poseda cele mai nobile insusiri de personalitate, cum ar fi creativitatea, atotcunoasterea, moralitatea desavarsita, non-violenta etc. Cum sa intelegem noi, oameni simpli, modelul abominabil de Dumnezeu pe care ni-l oferiti prin Biblie, mai ales prin Vechiul Testament? Sa ne comportam la fel de infractional?Nu putem, deoarece suntem oameni civilizati, creatori si morali. Ce cred copii nostri, carora le bagati religia cu de-a sila in cap, despre acest model? Nu cumva, prin punerea faptelor abominabile din Biblie in sarcina lui Dumnezeu, savarsiti o grava blasfemie? Nu cumva, in textul original al Bibliei, nu era vorba de Dumnezeul nostru perfect, ci de niste abominabili zei ai salbaticilor israeliti, cum ar fi Sabaot, Iahve, Adonai, Eli, Elohim? Daca raspunsul este afirmativ, cum va permiteti sa savarsiti o blasfemie atat de cumplita si sa faceti partasi la ea naivii religiosi care va cred slujitorul Domnului?

2.Stiintele au demonstrat ca molecula noastra de Univers, veche de circa 13.5 miliarde de ani, contine cateva cateva sute de miliarde de galaxii aflate in expansiune prin spatiul universal. Galaxia noastra, Calea Lactee, are un diametru de 100.000 de ani lumina, astfel ca sistemul nostru solar, cu un diametru de 13.5 miliarde de kilometri, pare un bob de orez situat intr-un brat interior al ei, in vecinatatea stelei Betelgeusa, din constelatia Orion. In aceste conditii, cum putea Dumnezeul Universului cobori pe un fir de praf numit Terra, sa devina mai mic decat un microb, pentru a crea cele expuse in Biblie? Nu cumva Dumnezeu este mult mai mult mai grandios decat maruntii zei elohim si Sabaot imaginati de anticii israeliti? Daca zona noastra de Univers are 13.6 miliarde de ani, Soarele nostru 4.5 miliarde de ani si Pamantul, 4.4 miliarde de ani, cum va explicati ca Biblia, pretins inspirata divin, afirma ca geneza universala a avut loc in anul 3760 i.e.n.? La acea data, pe teritoriul tarii noastre existau comunitati de europizi, egiptenii aveau doua regate, sumerienii si pelasgii scriau etc. Care este adevarul despre geneza universala, cel din Biblie sau cel descoperit de stiinte?

3. Conform evangheliilor canonice, aprobate de institutia pe care o conduceti, judeul Jeshua, zeificat ulterior sub numele de Isus Christos, credea in zeii abominabili din Vechiul Testament si in miturile infirmate de stiinte din acest text. Conform Talmudului, a fost procreat de o jidoaavca, Miriam, inainte de casatorie, din relatii sexuale cu soldatul roman Pandera. Nici o sursa istorica serioasa nu-l mentioneaza pe Jeshua. Cum poate un individ semisalbatic, inchinator la zeii abominabili din Vechiul Testament, total necunoscator cu privire la modul de aparitie si functionare a sistemului nostru universal, sa fie declarat fiul lui Dumnezeu, ba chiar si Dumnezeu? De cand un soldat roman, Pandera, a ajuns Sfantul Duh? Putea Sfantul Duh sa coboare din plan divin, sa fecundeze o jidovcuta semisalbatica, in contra propriei porunci precizata in Biblie si in apocriful lui Enoh? De ce timp de 325 de ani, pana la conciliul de la Nikeia, Jeshua a fost considerat numai un reformator religios, apoi a fost declarat fiul lui Dumnezeu si parte din Divinitatea vazuta, in mod monstruos si irational ca „sfanta treime”? Nu cumva imparatul Constantin a amenintat episcopii cu moartea de la acest conciliu, sa voteze aceasta blasfemie? De altfel Jeshua a afirmat mereu ca este fiu de om si-l numea tata pe unul din zeii salbatici israeliti, Eli. Conform evangheliilor canonizate, Jeshua a intrebat simplu, omeneste, plin de disperare Eli, Eli, de ce m-ai parasit? Credeti ca un fiu al lui Dumnezeu ar fi trait ca un salbatic, s-ar fi lasat torturat si ar fi invocat ajutorul unui zeu tribal israelit?

4. Conform Evangheliei dupa Matei, Miriam a avut sapte copii: Jeshua, Icob, Iosif, Iuda, Simon, Melha si Esa. Cum se face ca la conciliul de la Efes, Miriam a fost declarata Fecioara si Maica Domnului? Aveau salbaticii episcopi competenta de a face o astfel de declaratie ori au savarsit o blasfemie? O femeie care a nascut sapte prunci poate fi fecioara?

5. Toti oamenii de stiinta care au civilizat Umanitatea au facut minuni palpabile, care demonstreaza ca au fost soli divini, trimisi sa ne lumineze mintile si sa ne modeleze moral personalitatile. Numai in ultimii 200 de ani, dupa ce teroarea judeo-crestina a mai slabit, acesti soli divini ne-au oferit minuni cum ar fi energia electrica, telefonul, radioul, becul electric, televizorul, avionul, elicopterul, motorul cu explozie, racheta spatiala, statia orbitala etc. Dumneavoastra cum probati pretentia de slujitori ai lui Dumnezeu? Aveti vreo legitimatie semnata de insusi Atotputernicul? Ati facu vreo minune? In caz afirmativ, aratati ce minuni ati savarsit! Sugestionarea si conditionarea psihica a naivilor religiosi nu este o minune, ci o actiune negativa, care poate duce la alienare, deoarece preotii nu cunosc psihicul uman.

6. Daca Jeshua zis si Isus Christos a fost fiul lui Dumnezeu, de ce promisiunea lui de a cobori imparatia cerurilor pe Pamant, in timpul vietii apostolilor, nu s-a confirmat? De ce secta religioasa notri, din care a derivat judeo-crestinismul, s-a divizat in 15-20 de culte si secte care s-au confruntat si se confrunta violent? De ce Isus Christos n-a oprit crestinii sa se dezbine si sa lupte intre ei? De ce Isus Christos a permis ca, in numele sau, sa fie ucisi circa un miliard de pamanteni? Isus Christos a fost fiul lui Dumnezeu sau un mistic judeu  semisalbatic, asa cum erau toti oamenii din urma cu 2000 de ani?

7. Jeshua a recomndat adeptilor sai sa nu se inchine in  public, ca fariseii, ci in cea mai linistita camera din casa lor. Primul martir al crestinatatii, sfantul Stefan, a fost lapidat de farisei pentru ca le-a strigat un adevar de necontestat Cel Atotputernic nu incape in constructie facuta de mana omeneasca. Daca fondatorii religiei judeo-crestine v-au spus clar sa nu faceti lacase de cult, de ce cheltuiti banii populatiei pe constructii faraonice? De ce puneti naivii sa se inchine la intalnirea unor biserici? De ce va incalcati propriile dogme?

8. Fondatorul religiei dumneavoastra, Jeshua, v-a recomndat sa nu adunati averi pe Pamant, ci in ceruri. De ce incalcati aceasta porunca, spoliind populatia in mod direct, prin taxe religioase si indirect, cu ajutorul statului ai carui lideri i-ati corupt la acest gest incorect? Ce avere poseda BOR in prezent si din ce surse a strans-o? Cate miliarde de euro a primit BOR de la statul roman, prin retrocedari, donatii, subventii si ajutoare salariale? Ce faceti cu aceste averi dumneavoastra, „slujitorii Domnului Isus Christos”? De ce luati taxe si de la oameni care nu va imbratiseaza ideile, folosind forta coercitiva si fiscala a statului? E corect?

9. Daca Dumnezeu a creat tot ce exista in Univers, cine a creat personajele malefice antidivine satan, diavol, drac, demon etc.? Si-a creat Dumnezeu adversari? Daca au aparut din alta parte, de ce Dumnezeu nu-i distruge? In slujbele dvs spuneti ca Dumnezeul l-a surpat pe Diavol. Daca l-a surpat, cum se face ca, ulterior, sustineti ca exista? Nu cumva prin inventarea diavolului, vreti sa explicati si sa scuzati defectele omenesti? Nu cumva slujitorii religiosi si cei indoctrinati de ei creaza diavoli cu imaginatia lor, lansandu-i in mentalul colectiv, sub forma de entitati psihoenergetice receptabile telepatic de persoane nevinovate? Nu cumva aceasta este cauza multor alienari si crime justificate religios?  Sa va amintesc cati oameni au foist ucisi de fanaticii religioasi in Romania, numai in ultimii 20 de ani?

10. Religia judeo-crestina practica cea mai cumplita forma de rasism, rasismul justifcat divin. Ea afirma ca un singur popor terran, evreii, a fost ales de Dumnezeu si o singura tara, Israelul, este sfanta. Acest fapt creeaza sentimente de frustrare si de inferioritate copiilor nascuti in alte tari si popoare, precum si resentimente la adresa poporului evreu. E adevarat ca evreii sunt singurul popor ales de Dumnezeu si tara lor, singura tara sfanta? Daca e adevarat, cum se explica faptul ca, dupa aparitia acestor afirmatii, evreii au fost prigoniti in intreaga lume? Dumnezeu e sadic, sa-si supuna poporul ales la suferinte? Cum se explica faptul ca in Israel n-a fost si nu exista pace, desi e „tara sfanta”? Cum se explica faptul ca arienii, o rasa nealeasa de Dumnezeu si necreatoare de religii, au facut cele mai multe minuni din ultimile doua secole? Ei au inventat motorul cu aburi, motorul cu explozie, becul electric, telefonul, radioul, televizorul, avionul naveta spatiala, calea ferata etc. Cine i-a inspirat sa faca aceste lucruri bune, daca nu Dumnezeu? De ce Dumnezeu n-a inspirat indivizi din „poporul ales” sa descopere si sa inventeze aceste bunuri si valori civilizatoare? E Dumnezeu un salbatic care se da cu capul de ziduri ca rabinii sau un civilizator de oameni?

11. Cum explicati aparitia celor trei rase principale, europida, negroidasi mongoloida, fiecare cu subrasele ei, fiecare cu patru grupe sangvine, cu RH pozitiv si negativ, din cuplul primordial Adam si Eva, de o singura rasa, cu o singura grupa sangvina si cu un singur tip de RH? Puteau aparea rasele actuale numai in ultimii 5760 de ani? Cum se explica faptul ca scrieri sumeriene si carpatine anterioare genezei biblice vorbesc deja de mai multe rase? Nu cumva crearea cuplului primordial Adam-Exa si pacatul originar savarsit de ei este o poveste puerila, pe care n-o mai cred nici retardatii mintal? De unde si-a luat Cain sotie, daca singura femeie de pe Terra primordiala era mama sa Eva? Prin incest repetat nu se putea, deoarece ar fi dus la degenerarea si disparitia Omenirii dupa cateva generatii.

12. Religia iudeo-crestina se bazeaza pe frica de Dumnezeu. In textul original al Bibliei, Moise afirma ca zeul tribal Iahve a venit sa bage spaima in desfranatii de israeliti semisalbatici, pentru a-i face ascultatori, dar calugarul Ieronim a identificarea dintre Iahve si Dumnezeu, cu ocazia traducerii Bibliei in limba latina, in sec. 3 e.n. Iahve este Dumnezeu? Trebuie sa ne temem de Dumnezeu ori sa-i acordam toata increderea noastra? Psihologia a demonstrat ca frica este un sentiment negativ, care naste ura la adresa celui care infricoseaza. Ne invatati sa-l uram pe Dumnezeu? In timpul modern, nici animalele nu se dreseaza cu frica. Cu atat  mai putin, nu putem educa oamenii cu spaima.

13. Conform apocrifelorbiblice, Jeshua zis si Isus Christos s-a nascut pe data de 28 martie in Nazaret, iar pana in sec 4 e.n. ziua lui de nastere s-a sarbatorit pe 18 aprilie si pe 29 mai. De ce ati schimbat locul nasterii lui in Betleem, unde n-a  fost nici un recensamant in acel an? De ce ati schimbat data nasterii pe 25 decembrie, de Craciunul arian sau de sarbatoarea Sol invictus? Ce semnifica acest fals probat cu propriile dumneavoastra documente? Conform evangheliilor canonice, Jeshua zis si Isus Christos a fost rastignit la doua zile dupa terminarea Pesahului ebraic, la o data fixa, deci. De ce schimbati in fiecare an ziua mortii si invierii? Sarbatoriti de fapt, un anume eveniment astronomic, care nu are nimic de-a face cu povestea evanghelica?

14. Dumneavoastra, judeo-crestinii, va arogati dreptul de a judeca morala adeptilor si folositi sintagma inselatoare morala crestina. Ce fel de modele morale indicati mirilor in ziua cununiei? Mirelui ii spuneti sa se poarte ca patriarhul Avraam, un proxenet care-si trimitea sotia sa se prostitueze cu faraonul, un tip lipsit de orice credinta in Dumnezeu si predispus la orice compromis pentru a supravietui si a castiga. Miresei ii recomandati sa se veseleasca ca Sara, o femeie desfranata, care intretinea relatii sexuale contra cost cu faraonul si a incercat sa procedeze la fel cu regele Abimeleh. Ii mai recomandati miresei sa se inmulteasca ca Rasela, o idolatra care se inchina la terafimi (serafimi) din lut, o hoata care a furat idolii parintesti si o mincinoasa care si-a mintit tatal pentr a pastra idolii. Le mai dat ca exemplu de moralitate pe Iacob-Israel, un escroc care i-a luat fratelui dreptul de mostenire pentru un blid de linte, si-a inselat tatal pentru a-i fura binecuvantarea si averea, si-a inselat socrul pentru a-i lua turma, apoi s-ar fi luptat cu insusi Dumnezeu.

Biblia abunda in fapte imorale savarsite inclusiv de Jeshua zis Isus Christos. De pilda, Jeshua a blestemat un smochin sa se usuce pentru ca , intamplator, nu avea rod cand ii era lui foame. Jeshua a blestemat orasele in care n-a fost bine primit. Jeshua bea cot la cot cu scursurile societatii. Jeshua a amenintat Omenirea ca a venit sa semene dezbinare  chiar si in familii iar amenintarea lui s-a confirmat. Jeshua nu se spala pe maini inainte de a manca etc. Evanghelia e plina de imoralitati si manifestarile orgolioase ori misogine ale „iubitorului de oameni” Jeshua.

Vechiul Testament abunda in crime, jafuri, tradari, furturi, inselaciuni, silnicii, omoruri. Aceasta este morala judeo-crestina?

15. Daca preotii sunt slujitorii Domnului, ed ce savarsesc infractiuni si fapte imorale, incepand de la blasfemii si terminand cu perversiuni sexuale? De ce BOR a tacut malc atunci candguvernarea crestin-democrata a legalizat homosexualitatea, o fapta profund imorala si interzisa de legile divine, dar se opune legalizarii prostitutiei, o practica naturala? BOR este interesata sa dezvolte homosexualitatea? De ce? De ce dvs, ca patriarh, n-ati exclus din breasla monahala calugarii homosexuali dovediti cu probe, ci i-ati mutat de colo, colo?

16. Cum se explica faptul ca, dupa introducerea religiei in scoli si o agresiva propaganda religioasa, faptele imorale si infractionale au crescut in natiunea noastra, incepand de la copii si adolescenti? Au crescut jafurile, perversiunile sexuale, consumul de droguri si alcool, libertinajul public, coruptia politicienilor sprijiniti de BOR etc. Sa credem ca BOR este o simpla organizatie de tip mafiot, care nu are nimic in comun cu Divinitatea, ci isi vede numai de afacerile ei?

17. De ce BOR nu este interesata de viata cetatenilor din tara? In 20 de ani de dezmat religios, BOR s-a imbogatit, numarul bisericilor a crescut vertiginos, dar nivelul de trai al cetatenilor a scazut dramatic. In aceasta perioada, natiunea noastra a pierdut un milion de oameni morti si doua milioane de imigranti. Pentru cine a facut BOR atatea biserici, daca natiunea moare sub ochii nepasatori ai preotilor?

18. Religia judeo-crestina practica magia prin contigenta si alte falsuri similare? De exemplu, de ce spoliaza naivii care ating moastele unor indivizi pretinsi sfinti, falsul brau al Maicii Domnului, icoane pretins facatoare de minuni? Toate acestea constituie infractiuni de inselatorie si trebuie pedepsite conform legii penale romane. De ce icoanele si moastele n-au produs ploi la nevoie si nu le-au putut opri cand a trebuit? Nu-i o salbaticie sa pui oamenii sa se inchine la niste ciolane ale unor necunoscuti din trecutul salbatic si la niste lemne vopsite? Unde vreti sa duceti acest neam?

In sclavagism? De cand sunt cetatenii robii lui Dumnezeu si nu oamenii lui Dumnezeu?

19. De ce judeo-crestinismul se adreseaza Divinitatii nepoliticos, la persoana a doua singular, tutuindu-l pe Dumnezeu, de parca ar fi pascut porcii impreuna? De ce, in schimb, foloseste formula de politete Domnia Voastra pentru niste vremelnici lideri pacatosi cat incape? Cum sa va ajute Dumnezeu, daca il insultati in toate felurile posibile?

20. De ce amenintati mereu oamenii cu sfarsitul lumii terane? Apolcalipsa lui Ioan, un delir al unui nebun mistic, este o astfel de amenintare. Omul amenintat sufera psihic, se teme, se demobilizeaza de la invatatura si munca, isi dezvolta asteptari negative care il imbolnavesc si-l ucid. Cate astfel de crime au pe constiinta preotii judeo-crestini? Ati amenintat ca, in anul 2000, va veni Isus Christos calare pe un nor, sa judece populatia. Acum amenintati ca sfarsitul lumii va veni pe 21.12.2012. Ce va fi la acea data?

21. Care este pozitia dvs fata de atrologie, vrajitorie, samanism si superstitii? De regula, in ziare si reviste, stirile religioase apar alaturi de astfel de informatii iar diverse calugarite concureaza cu tigancile vrajitoare la inselat naivii cu pretinse minuni.

22. Care este pozitia dvs fata de constructia faraonica si inutila, botezata pompos catedrala manturii neamului? Neamul nostru se va mantui cu niste ziduri scumpe sau cu credinta, cunoastere, creatie si comportare morala? Cat va costa aceasta sandrama mistica si de unde sunt banii cu care o veti ridica? De ce ati luat bani de la gurile flamanzilor, prin intermediul statului, pentru a construi aceasta monstruozitate inutila? Chiar nu intelegeti ca Omenirea se indreapta catre viitor, astfel ca peste decenii, nimeni nu va mai avea nevoie de biserici si catedrale? La primul contact stabil cu extraterestrii, toate religiile se vor prabusi iar acest contact este iminent.

23. V-ati dat seama ca bisericile contribuie la raspandirea bolilor infectioase, prin sarutarea icoanelor si folosirea unei singure lingurite pentru cuminecatura? Oamenii nu realizeaza ca au luat microbii, deoarece nu se imbolnavesc imediat, ci dupa o perioada de incubatie a virusilor. Ce veti face? Veti continua sa imbolnaviti lumea?

24. Judeo-crestinismul este monoteist sau politeist? Daca e monoteist, cum se face ca incercati sa-l inlocuiti pe Dumnezeu cu diverse constructii speculative, inventate de salbaticii din urma cu 16 secole si ati creat un intreg panteon de zei numiti sfinti? Nu sint prea multi pentru sanatatea mintala a practicantilor?

25. Preotii sint prestatori de servicii religioase platite de populatie, deci, liberi profesionisti. E cinstit ca ei sa ia salarii si de la stat? Sint ei cinstiti cand iau taxele de la populatie, atat fata de oameni, cat si fata de Patriarhie? Nu cumva majoritatea preotilor inseala si populatia si Patriarhia, bagand in buzunar sumele incasate? Ce faceti dvs cu salariul de la stat, caci primiti tot ce va trebuie gratis. Cand veti decide sa renuntati la salarii si sbventii statale?

Domnule Daniel Ciubotea, poporul care v-a dat un cec in alb vrea sa mai afle multe de la dvs, in mod direct, cum a discutat si cu cel mai important om din stat, Presedintele Romaniei. Aveti urmatoarele posibilitati de actiune:

1. Va faceti ca ploua, sperand ca, peste spusele mele, se vor asterne tacerea si uitarea. In acest caz, gresiti enorm, caci voi relua periodic intrebarile, din ce in e mai multe si mai incisive iar populatia va fi nemultumita ca patriarhul nu vine la televizor sa clarifice problemele.

2. Puteti trimite un purtator de cuvant sa balmajeasca niste vorbe masluite. Populatia va fi dezamagita de lasitatea dvs.

3. Va luati inima in dinti si, folosindu-va inteligenta, puteti incerca sa pacaliti populatia, dand raspunsuri pe langa intrebari. Majoritatea vor descoperi ca-i inselati si va voir taxa fara mila .

4. Nu-mi plac revolutiile, dar daca raspundeti cinstit la aceste intrebari, veti destrama perfidele mituri salbatice ale judeo-crestinismului. Atunci voi striga in gura mare ca sinteti un OM.

Va asteptam cu nerabdare, la dezvaluiri, nu la confruntari violente.

Pavel Corut.


Responses

 1. Nu va răspunde niciodată ! Nici nu ar putea ! Ar trebui în sec.2 să-şi dea demisia ! De multe ori pentru mine domnul Coruţ este naiv şi nu numai cu această scrisoare deschisă, ci şi când spune că tot ce scrie în această carte e o mizerie ! Am sfaturi importante în cărţile lui, uneori chiar citate întregi pe care le găseşti foarte bine şi în Biblie, în Noul sau Vechiul Testament ! Nu tot ce scrie în Biblie e greşit, dar e bine să vezi ce, nu să etichetezi, ce, din păcate, Coruţ face cu foarte mare uşurinţă deseori de nervi că a găsit atâtea erori .

 2. Scrisoarea e suuuupeeer şi vă aprob din tot sufletul, dragă domnule Pavel Coruţ! Era timpul pentru o clarificare…necesară. Vitală, chiar. Unele lucruri chiar trebuie spuse. Şi spuse foarte abrupt. Închinatul în faţa icoanelor dăunează evoluţiei intelectuale. Deoarece D-zeu se situează deasupra şi în exteriorul acestor icoane. D-zeu nu are fii, nici mamă. D-zeu este un Spirit incorporal şi unic. Mai ales unic. Numai dacă ar înţelege asta şi creştinii. Numai dacă…offff!

 3. Şi eu sunt un fan al domnului Coruţ. Scrisoarea este bine argumentată şi, cred eu, corectă. Dar răspuns… nu va veni.

 4. Dragă, doamnă Ileana Stan ! Creştinii nu se închină icoanelor ! Creştinii, prin icoane, se închină sau cer ceva sau mulţumesc sfinţilor pictaţi pe ele sau lui Dumnezeu. Dvs nu sărutaţi hârtia fotografică, atunci când sărutaţi o poză a unui părinte drag, dacă sunteţi la mii de km de ţară şi vă este dor de el sau a unui iubit, aşa că sper că înţelegeţi substratul spiritual al punctului meu de vedere. Pot fi condamnaţi şi mustraţi că sărutând, pe banda rulantă, o icoană au posibilitatea foarte probabilă să ia viruşi unii de la alţii sau că ce cer de multe ori sunt banalităţi sau lucruri pe care pot să le realizeze prin voinţă şi determinare, ori sunt contrare propriei lor doctrine, dorindu-şi răzbunări stupide . Închinarea în sine prin intermediul unui obiect sau a unui gest, mie personal, nu mi se pare atât de gravă ! Sunteţi o femeie inteligentă şi realizaţi că important este ce gândeşte şi ce simte acel om, nu actul banal în sine de închinare !

 5. Nu există decât un singur Sfânt, care este Spirit. Sfinţii humanoizi nu sunt decât blasfemii tipic umane şi creştine. Dar judeii au tras demuuult concluzia că e inutil să se certe cu creştinii. Ne tot străduim să le demonstrăm că referirile la antropomorfismul, pluralitatea şi defectele de personalitate ale Creatorului trebuie să fie considerate metafore (Maimonides). Iar ei refuză să înţeleagă. D-zeu nu poate fi întruchipat în icoane, deoarece este SPIRIT foarte incorporal, ca toate Spiritele. Şi Unic. Unicitatea şi incorporalitatea Creatorului Universului ne-am străduit s-o demonstrăm domnul Coruţ şi cu mine în romanele noastre. Am reuşit oare?

 6. 1.Mai întâi că eu nu sunt creştin, ci liber-cugetător
  2.Apoi am folosit acest cuvânt generic ” sfânt ” pentru că aşa îi numesc creştinii pe apostolii pictaţi pe icoane, nu pentru că aşa îi văd eu.
  3.Nu ne certăm aici, ci discutăm argumentat fiecare cu argumentele lui !
  4. Şi domnul Coruţ, idolul dvs, foloseşte acest cuvânt când se referă la marii inventatori ai omenirii, numindu-i, pe bună dreptate, ” sfinţii ştiinţei”!
  5.Că Dumnezeu este Spirit incorporal o ştie oricine, aşa că n-aţi demonstrat nimic , ci aţi afirmat o banalitate !
  6.Creştinii cred că Isus avea Spiritul lui Dumnezeu şi a exprimat o latură a personalităţii lui Dumnezeu, Iubirea de oameni, mai mult decât au făcut-o evreii dvs pe care îi ridicaţi atât în slăvi, dar la care blasfemiile puse pe seama lui Dumnezeu în Vechiul Testament sunt atât de dese, încât îl înţeleg pe Pavel Coruţ când spune că Biblia este o ” mare mizerie ” ! Poate îmi demonstraţi dvs ce metafore conţin episoadele din Iosua 10:8-14, Judecători 15: 4-5, Judecători 15 :14-15, 2 Împăraţi 2:23-25, Numeri 22:21-34, 1 Samuel 15:2-3 ! Scrieţi în română, v-aţi născut în România, dar apăraţi istoria şi religia unui popor, care în comparaţie cu credinţele dacilor despre Dumnezeu este la milioane de ani lumină de realitate ! Pentru că tot îl iubiţi atât de mult pe Pavel Coruţ, vă dau nişte citate scoase de dumnealui din altă carte minunată a judeilor dvs iubiţi Talmudul :

  Evreii sunt singurele fiinţe umane. Celelalte naţiuni ale lumii nu au esenţă umană, ci una bestială (Babha Necia, 114,6).
  Să ucizi un străin este totuna cu a ucide o fiară sălbatică (Sanhedrin, 59, a).
  Chiar şi cei mai buni dintre străini trebuie omorâţi (Aboda Zara, 26, b).
  Să nu salvezi un străin, chiar dacă ar fi în primejdie de moarte ! Să nu ai milă de străini !(Hilkkoth Akum, XI).
  Iahve i-a conceput pe străini de formă umanoidă, pentru ca israeliţii (evreii) să nu fie nevoiţi să fie slujiţi de animale. În consecinţă, străinul este un animal cu aparenţă umanoidă, condamnat să-l slujească pe israelit (evreu) zi şi noapte (Nidrasch Talpioth, 225-L).
  Sămânţa străinilor este la fel cu a fiarelor sălbatice (Kethuboth, 3, b).
  Iahve le-a dat evreilor putere asupra averilor şi sângelui tuturor naţiunilor.
  Este permis să-l înşeli pe un străin ( Babha Kama, 113, b).
  Evreul care face bine unui străin nu se va mai scula din morţi (Zohar, 1, 25, b).
  Fata unui străin poate fi violată dacă a împlinit 3 ani (Adoba Zara, 37, a).
  Toate averile celorlalte naţiuni se cuvin evreilor care, în consecinţă, sunt îndreptăţiţi să le ia în stăpânire, fără nici un fel de scrupule (Schulchan Aruch, Choszen Hamiszpat, 348).
  Un evreu nu are voie să bea dintr-un pahar de vin atins de un străin, întrucât acea atingere a murdărit vinul.
  Un evreu poate păstra orice lucru găsit, dacă acesta aparţine unui străin (Choschen Hamm, 425,5).
  Străinii care nu ne sunt duşmani nu trebuie omorâţi direct, dar nici salvaţi, dacă se află în pericol de moarte (Iore Dea, 178, 1).
  Dacă un străin ucide alt străin sau un evreu, el trebuie tras la răspundere, Dacă un evreu ucide un străIn, el nu trebuie tras la răspundere (Tosefta-Adoba Zara, B, 5).

  Unui străin îi este interzis să fure, să jefuiască şi să răpească femei, spre a le face sclave de la un străin ori de la un evreu. Însă unui evreu nu-i este interzis să ia toate acestea de la un străin (Tosefta-Aboda Zara, VIII, 5). Cred din furtul de la egipteni la îndemnul „ zeului lor” s-a inspirat aici, cine a scris acest „divin” îndemn Exod 3:21-22
  Evreii pot jura strâmb, folosind cuvinte viclene (Schabouth Hag, 6, d).
  Când un evreu şi un străin vin la judecată în instanţă să dai câştig de cauză evreului ! ( Babha Kama, 113, a).
  Evreul trebuie să jure strâmb, atunci când un străin îl întreabă dacă scrierile noastre conţin ceva împotriva neevreilor ( Szaaloth-Utzabot Cartea lui Jore Dia, 17).
  Un străin care îşi vâră nasul în Talmud trebuie condamnat la moarte.
  Bibliografie : Mântuirea de după cumplita rătăcire de Pavel Coruţ, pag 296-298.

  Dacă tot îi iubiţi atât pe evrei, mai bine aţi scoate în evidenţă excepţii dintre evrei ca:
  Albert Einstein, cel mai influent om de ştiinţă din toate timpurile,
  desemnat de revista TIME ‘Omul Secolului’, a fost evreu.
  Sigmund Freud — sinele, eul, supraeul – părintele psihanalizei, a fost
  evreu.
  La fel şi Karl Marx, Paul Samuelson şi Milton Friedman.
  Iată câţiva alţi evrei a căror activitate intelectuală a îmbogăţit
  întreaga omenire:
  Benjamin Rubin a dat lumii acul pentru vaccinuri.
  Jonas Salk a creat primul vaccin anti-polio.
  Alert Sabin a dezvoltat vaccinul anti-polio live îmbunătăţit.
  Gertrude Elion ne-a dat un medicament împotriva leucemiei.
  Baruch Blumberg a creat vaccinul împotriva hepatitei B.
  Paul Ehrlich a descoperit un tratament pentru sifilis (boală cu
  transmitere sexuală).
  Elie Metchnikoff a câştigat Premiul Nobel în domeniul bolilor contagioase.
  Bernard Katz a câştigat Premiul Nobel pentru descoperiri în domeniul
  transmisiei neuromusculare.
  Andrew Schally a câştigat un Nobel în endocrinologie (boli ale
  sistemului endocrin; diabet, hipertiroidism).
  Aaron Beck a pus bazele Terapiei Cognitive (psihoterapie pentru boli
  nervoase, depresie şi fobii).
  Gregory Pincus a dezvoltat prima pilulă contraceptivă orală.
  George Wald a câştigat un Nobel pentru progrese în cercetarea ochiului uman.
  Stanley Cohen a câştigat Nobelul pentru activitatea în embriologie
  Stanley Mezor a inventat primul chip de micro-procesor.
  Leo Szilard a dezvoltat primul reactor nuclear în lanţ.
  Peter Schultz, cablul de fibră optică;
  Charles Adler, semaforul;
  Benno Strauss, oţelul;
  Isador Kisee, filmele cu sonor;
  Emile Berliner, microfonul pentru telefon
  Charles Ginsburg, înregistrarea video pe casetă. , aşa dând exemple pozitive de oameni de ştiinţă sau inventatori evrei, nu religioşii evrei la fel de cruzi,nemiloşi, jefuitori ca şi turcii, tătarii şi alte popoare migratoare, plus rasişti, infatuaţi, bolnavi de imaginea poporului “sfânt” etc.

 7. nu stiu de ce, dar cand citeam cartile d-lui Pavel Corut acum 17-18 ani, nu apareau cuvinte atat de grele la adresa evreilor…pur si simplu, parca m-a speriat, fervoarea acesta anti-evreiasca…nu sunt nici pentru, nici impotriva lor…nu vreau nici sa apar, nici sa acuz, mai ales ca ale mele cunostinte in aceasta zona nu sunt atat de extinse, dar citind aceasta scrisoare, multa lume l-ar cataloga pe autorul ei cu toate invectivele asociate celor care urasc evreii…si mi-ar parea rau…pentru ca imi daduse impresia, cel putin initial, unui om echilibrat, fara tendinte extremiste. Daca imi aduc aminte bine, spunea, intr-una din cartile dumnealui, ca nu un intreg popor e vinovat pentru scursurile lui…I-am citit cartile cu mare placere si de acolo am inceput sa imi pun mai multe intrebari despre istoria dacilor…
  O singura fraza totusi din aceasta scrisoare mi-a atras atentiaL “Isus Christos a fost fiul lui Dumnezeu sau un mistic judeu semisalbatic, asa cum erau toti oamenii din urma cu 2000 de ani?”…cum adica toti oamenii din urma cu 2000 de ani erau semisalbatici????????????NU se bate aceasta fraza cap in cap, cel putin, cu admiratia pe care o are despre civilizatia daca….sa nu mai vorbim de celelalte civilizatii…

 8. Si dacii erau semisalbatici. Toata populatia de acum 2.000 de ani era semisalbatica. Nici noi nu sintem departe. La nivel de masa inca mai credem in basmele de acum 2.000 de ani, sintem violenti, am ucis mai multi oameni decat acum 2.000 de ani. Sintem analfabeti pentru nivelul nostru de civilizatie, adica marea majoritate a oamenilor nu stiu sa foloseasca un calculator. Marea majoritate a oamenilor inca mai cred in zodiace, chiar cred ca niste bolovani care zboara prin spatiu le influienteaza destinele.

 9. probabil trebuie analizat in amanunt conceptul de “semisalbaticie”…pana la urma urmei care sunt extremele acestui concept: “animal” si “civilizat”???…cred ca granita de “civilizatie” se extinde odata cu evolutia omenirii…s-ar putea peste 100-200 de ani noi sa fim cei “semisalbatici”..
  Apropos de utilizarea calculatorului….am vazut si semi-analfabeti care stiu sa-l foloseasca…pe acestia unde-i categorisim????

 10. Bravo d-le Corut ,succes ,intr-o zi se vor trezi si Romani nostri,si cei ce nu sunt cu dv,nu pot fi nici inpotriva,caci nu pot intelege ce vreti sa spneti ,va veni si timpul lor sa inteleaga, pt a intelege trebuie lucrat la psihicul omlui si nu e usor,asa ca toti avem libera alegere,binele sau raul,stim cu toti unde este bine si unde este rau,numai ca FRICA tine pe loc sa nu ne exprimam,asa ca avem de invatat de la dl Corut si multumesc tuturor celor ce sunt deacord cu dl Pavel Corut,nu avem nimic de perdut daca invatam cum sa ne fie mai bine si sa cunoastem mai ales adevarul,succes dl Corut.

 11. Exista mai multe grupuri de evrei ce apar in Europa in jurul anului 1000 , printre cei mai importanti fiind : 1. hazarii la nord de Marea Neagra 2.sefarzii in Spania 3. romaniotii in Balcani . intre aceste grupuri nu exista nici o origina etnica comuna . Nu numai atit , dar fiecare practica o religie diferita . Hazarii erau etnici turci si practicau caraitismul . Sefarzii erau etnici berberi si practicau talmudismul . Romaniotii erau etnici greci si practicau iudaismul antic. Evolutia istorica a facut ca dintre toti acesti evrei , seferzii sa devina cei mai bogati si influenti . Asa au inceput sa-i convertesca pe ceilalti la talmudism. Mai intii pe hazari, recent pe romanioti. Intre timp hazarii s-au aculturizat in proximitatea slavilor si al germanilor devenind Jidden /jidani . Iar sefarzii au fost obligati in 1492 sa paraseasca Spania, stabilindu-se preponderent in imperiul otoman. Acesti Jidden/jidani au infiintat sionismul , carea a fost nucleul bolshevismului ce a dus la formarea URSS in 1917. Fara URSS staul Israel este de neconceput . Israelul s-a nascut pe teritoriul URSS-ului.URSS-ul a contribuit la ascensiunea lui Hitler. Munzenberg, deputat comunist in Reichstagul german si agentul de influenta a lui Stalin , a primit ordin de la Stalin personal sa-l sprijine pe Hitler. Colaborarea nazisto-sionista a fost fructuoasa pentru ambele tabere caci pactul lor de solidaritate a dus la emigrarea a 90.000 de evrei-germani in Palestina ……

 12. Domnule Pevel Corut – FELICITARI –

 13. Am citit cu mult interes scrisoarea deschisa adresata de Pavel Corut domnului Daniel Ciubotea, seful bisericii ortodoxe romane. Este un exempu de rationalitate exemplara si de dragoste de neamul romanesc.
  Adevarul este ca ne trezim din cumplita ratacire adusa neamului nostru de iudeo-crestinism, o secta a iudaismului are a adus cele mai mari suferinte omenirii. Pe Jeshua l-a respins ca salvator chiar poporul lui, deci nu poate fi salvator al niciunui altui popor.
  Exploatarea neamului romanesc va inceta si vom arunca din spinare jugul pe care il ducem de veacuri sub forma crucii insangerate a lui Jeshua.
  Intr-o zi vom fi liberi de absurditatile aduse de acel om numit Jeshua, Isus, in Iudeea antica si de invataturile lui aberante. Omul Jeshua a adus mai degraba intunericul in mintile oamenilor, el nu poate fi numit fiu al lui Dumnezeu ci un promotor al rautatilor lui Iehova la care se ruga.
  Isus nu are legatura cu Dumnezeu, care este numele dat divinitatii supreme de neamul romanesc, ci cu personajul negativ al Veciului Testament, cu Iehova. Este o blasfemie sa-l numim pe Isus fiul lui Dumnezeu.
  Domnul Corut este un adevarat OM. Sa vedem cum va fi pastorul bisericii ortodoxe, dl. Daniel Ciubotea? Sa speram ca se va trezi la adevar. Oare?

 14. Noi sintem semicivilizati. Pentru ca ne place sa ne laudam. Dar si noi inca mai folosim animale pentru transport sau munci agricole. Sau ingenunenchem cersind ploaie, in loc sa producem ploaie pe cale artificiala.

 15. “Sau ingenunenchem cersind ploaie, in loc sa producem ploaie pe cale artificiala” – asta asa e. Poate ar trebui sa se mai ia in seama vechea zicala populara “Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga in traista”. Iar toate procesiunile acelea pentru aducerea ploii cam asta fac: asteapta sa se umple traista.

 16. “La nivel de masa inca mai credem in basmele de acum 2.000 de ani, sintem violenti, am ucis mai multi oameni decat acum 2.000 de ani. Sintem analfabeti pentru nivelul nostru de civilizatie, adica marea majoritate a oamenilor nu stiu sa foloseasca un calculator. Marea majoritate a oamenilor inca mai cred in zodiace, chiar cred ca niste bolovani care zboara prin spatiu le influienteaza destinele”, zise danlupu.

  Apropo de crezut in basme. Sunt unii care le spun in fiecare zi, printre care si tu. Te astepti ca cineva sa te creada?
  Si da, avem multi analfabeti. Multi pentru care limba romana este inca straina. Si din nou exemplul negativ: danlupu. Folosesti foarte des sintagma “marea majoritate”. E un pleonasm cat casa!

 17. Bine ca nu este un pleonasm mic cat casa 🙂 Ultima mea problema este sa scriu corect gramatical pe internet. Eu nu scriu pe blogul meu lucrui pe care sa-i fac pe altii sa creada la fel ca mine. eu scriu pentru ca asa cred despre o anumita problema. Si da, sintem salbatici, semicivilizati. Si astea nu sint basme.

 18. domnule corut,as dori sa va cunosc personal ,gandesc de mult in felul care vorbiti,nu cunosc frica,si as dori sa putem face cu adevarat ceva pentru viitorul copiilor nostri,90% dintre noi au uitat aceste vorbe.ROMANIA NU ESTE A MEA SI NICI A VOASTRA CI A COPIILOR,COPIILOR VOSTRI,felicitari suntem aici pe acest pamant de mii de ani si aici vom fi mereu,DUMNEZEU E IN FIECARE DINTRE NOI

 19. Felicitari, domnule Pavel Corut.

  Daca macar 5% dintre romani ar gandi ca dvs. pe subiectul asta, am trai toti intr-o tara mai buna, cu oameni mai sanatosi la cap si nu in mocirla asta mafiota si infecta, condusa de lichele la costum sau in sutana.

 20. Personal am simtirea si parerea mea, vis-a-vis de cea a domnului Pavel Corut, (caruia ii apreciez modul de gandire, dar nu in totalitate, caci fiecare mai avem “amnezii”) atat privind Iisus, religiile de tot felul, astrologia, numerologia, etc., cat si drumul pe care il avem de parcurs fiecare, pentru a ajunge in final in acelas loc, in inima universala, unde totul este iubire, caci de acolo suntem creati cu totii, chiar daca unii ne-am mai ratacit pe drumuri intortocheate, din curiozitate.
  Consider ca fiecare mai avem de slefuit la “diamantul propriu”, inclusiv domnul Pavel Corut si multi altii, pe care nu doresc sa-i judec din prisma deschiderii pe care o am in acest moment – de aceea doresc doar sa completez o fraza a dansului, eu nefacand parte dintre cei ce participa la “olimpiada popoarelor alese”:

  Citez:
  ” De ce Dumnezeu n-a inspirat indivizi din „poporul ales” sa descopere si sa inventeze aceste bunuri si valori civilizatoare? ”

  Inclin sa cred ca domnul Pavel Corut are unele lacune din moment ce uita de (a mai scris cineva aici, dar repetitia este buna uneori):
  Albert Einstein, cel mai influent om de ştiinţă din toate timpurile,
  desemnat de revista TIME ‘Omul Secolului’, a fost evreu.
  Sigmund Freud — sinele, eul, supraeul – părintele psihanalizei, a fost
  evreu.
  La fel şi Karl Marx, Paul Samuelson şi Milton Friedman.
  Iată câţiva alţi evrei a căror activitate intelectuală a îmbogăţit
  întreaga omenire:
  Benjamin Rubin a dat lumii acul pentru vaccinuri.
  Jonas Salk a creat primul vaccin anti-polio.
  Alert Sabin a dezvoltat vaccinul anti-polio live îmbunătăţit.
  Gertrude Elion ne-a dat un medicament împotriva leucemiei.
  Baruch Blumberg a creat vaccinul împotriva hepatitei B.
  Paul Ehrlich a descoperit un tratament pentru sifilis (boală cu
  transmitere sexuală).
  Elie Metchnikoff a câştigat Premiul Nobel în domeniul bolilor contagioase.
  Bernard Katz a câştigat Premiul Nobel pentru descoperiri în domeniul
  transmisiei neuromusculare.
  Andrew Schally a câştigat un Nobel în endocrinologie (boli ale
  sistemului endocrin; diabet, hipertiroidism) .
  Aaron Beck a pus bazele Terapiei Cognitive (psihoterapie pentru boli
  nervoase, depresie şi fobii).
  Gregory Pincus a dezvoltat prima pilulă contraceptivă orală.
  George Wald a câştigat un Nobel pentru progrese în cercetarea ochiului uman.
  Stanley Cohen a câştigat Nobelul pentru activitatea în embriologie
  Stanley Mezor a inventat primul chip de micro-procesor.
  Leo Szilard a dezvoltat primul reactor nuclear în lanţ.
  Peter Schultz, cablul de fibră optică;
  Charles Adler, semaforul;
  Benno Strauss, oţelul;
  Isador Kisee, filmele cu sonor;
  Emile Berliner, microfonul pentru telefon
  Charles Ginsburg, înregistrarea video pe casetă. , aşa dând exemple pozitive de oameni de ştiinţă sau inventatori evrei, nu religioşii evrei la fel de cruzi,nemiloşi, jefuitori ca şi turcii, tătarii şi alte popoare migratoare, plus rasişti, infatuaţi, bolnavi de imaginea poporului “sfânt” etc.

  In rest, este bine ca oamenii incep sa caute adevarul si sunt de acord ca a sosit timpul sa se termine cu toate programele bazate pe frica, durere si mizerii de tot felul care apartin in totalitate pamantenilor la fel ca de altfel si toate explicatiile oferite… ca bine s-a spus cum ca adevarul de fapt il stie doar Dumnezeu iar asta inseamna ca de vrem sa il aflam nu din carti sau prin explicatii umane il vom gasi ci mergand direct la Dumnezeu ceea ce de altfel au facut toti marii maestrii…
  Deci dupa parerea mea fiecare are dreptate, dar e dreptatea fiecuia in parte si i se potriveste fiecaruia in mod personal si nicidecum global si in acelasi timp nimeni nu are dreptate deoarece fiecare este o creatie unica avand fiecare un adevar unic revelat diferit de la unul la altul.

 21. Din pacate Albert Einstein a inventat bomba atomica, adica distrugere. Sigmund Freud psihanaliza care se bazeaza doar pe sex, ce a dus la toate ororile pe care le vezi in filme si in reviste. Karl Marx a inventat comunismul iar dupa 45 de ani de trait in comunism nu cred ca putem sa-l apreciem pentru asta. iar exemplele pot continua. As fi apreciat daca ai fi inceput lista cu creatori si nu cu ditrugatori. De exemplu sa fi pus in fruntea listei pe Jonas Salk sau Baruch Blumberg. De ce va laudati cu distrugatori si nu cu creatori? Doar aveti atatia creatori.

 22. Stimate domn, m-am hotarat sa imi expun parerea pe site-ul dumneavoastra tocmai pentru ca il consider pe Pavel Corut un deschizator de minti si de drumuri si il apreciez pentru aceasta. Departe de mine gandul de a incrimina un popor sau altul, insa trebuie sa spunem adevarului (atat cat il stim) pe nume. Astfel ca descoperiri ca fuziunea si fisiunea nucleara, pot fi si bune (cum sunt centralele nucleare, spre exemplu) doar ca imaginatia oamenilor nu cunoaste limite osciland cand intr- o parte, pe care noi o numim buna, cand intr-o alta, pe care o denumim rea. Si dinamita, praful de pusca…, sunt folosite pentru a realiza tunele (dau un exemplu) si a scurta distante, etc, dar pot fi folosite si la distrugeri materiale si umane. La fel un banal cutit, un mijloc de transport, un vaccin, s.a.m.d. Apoi comunismul cand s-a inventat avea idei inaltatoare, caci ne-a invatat sa impartim totul frateste, sa fim muncitori, insa mai apoi orgoliul fiecaruia a inteles altceva, in functie de dezvoltarea spirituala a fiecaruia. Nu intotdeauna ceea ce noi oamenii (de exemplu noi de pe Terra), consideram a fi bine la nivel personal, este si binele universal. Eu nu sunt evreu, dar poate ca am fost in alte vieti, la fel cum oi fi fost si arian si cum fiecare am fost de toate pentru a ajunge sa crestem spiritual si sa intelegem ca tot ce avem nevoie se afla in noi insine.

  Va multumesc pentru timpul acordat si va doresc armonie si iubire in suflet!

 23. Nu inteleg insa de ce trebuie sa incepem o lista cu distrugatori si nu cu creatori? De ce este greu sa dam primul exemplu cu creatorii aceia de vaccinuri si trebuie neparat sa incepem cu Einstein care a distrus sute de mii de vieti fara nici o remnuscare. Sau cu Karl Marx ale carui idei au dus la distrugerea a milioane de oaemeni.. Este chiar asa de greu sa incepem lista cu creatori?

 24. Toti suntem creatori si oglinzi unii pentru ceilalti.

  Scuzati-ma ca va intreb, dar vi-ati imaginat macar si pentru o clipa ca Isus sa fi fost un extraterestru (nu un salbatic) venit sa invete omenirea ca doar prin iubire neconditionata poate evolua? Nu prea a avut cui explica…, oamenii sunt si azi ca si atunci…”razboinici”. Apoi consider ca mai avem mult de lucrat cu noi insine, daca ne permitem sa atacam cu nonsalanta in stanga si in dreapta si sa judecam fiecare dupa propria-i limitare, la fel cum fac si preotii…
  POATE CA ” ISUS” O SA NE LAMUREASCA PERSONAL:
  http://www.libertat ea.ro/stire/ un-expert- roman-confirma- extraterestrii- se-pregatesc- sa-vina-la- noi-295250. html

 25. http://www.libertatea.ro/stire/un-expert-roman-confirma-extraterestrii-se-pregatesc-sa-vina-la-noi-295250.html

 26. Probabil. Eu doar am facut simpla remarca, atunci cand ai dat exemple de mari personalitati ai inceput cu cei care au inventat distrugere: Einsten, Karl Marx. Nu este mai omeneste sa ne intereseze prima data cei care creeaza pentru om si nu cei care il distrug (exemplele cu creatorii de vaccinuri) Cine este mai important? Einstein, un distragator sau cel care a inventat vaccinul antipoliomielitic sau antihepatic?

 27. DOMNULE PAVEL CORUT ,NU VA CHELTUITI ENERGIA CU EXPLICATII DATE UNOR IMPOSTORI, CARE SE ASCUND SUB SUTSNS UNUI POPA. ACESTI INDIVIZI AU FACUT SI FAC JOCUL PUTERI.ATATEA BISERICI SI LOCASURI DE CULT CATE SANR IN ROMANIA ,PE METRU MPATRAT NU SANT NICAIERI..AVETI DREPTATE CAND SPUNETI CA ACESTI PREOTI CARE FAC PARTE DIN B.O.R,IMPREUNA CU SEFUL LOR SUG AVUTIA POPULATIEI MAI DIHAI CA PO;ITICIIENI ,CU CARE NEAM BLAGOSLOVIT .

 28. Pavel Corut nu face altceva decit sa slujeasca pamintului ca pina la urma acolo se va intoarce ,nu face altceva decit sa sminteasca oamenii ,pe unii din nestiinta lor sau al altora ,pe altii sa-i adinceasca in intuneric ,caci nu face altceva decit sa demonstreze ca este un inaintemergator al antihristului.Dumnezeu sa-i ierte blasfemiile si voua comentatorilor,asemenea.
  ”cind vorbesc cu un ateu este ca si cum as vorbi cu o usa”-Petre Tutea
  Doamne iarta-ne si ne miluieste

 29. Unii sant evolutionisti altii sant creationisti.
  Creationistii cred.
  Evolutionistii zic ca stiu.
  Exista 2 principii in stiinta necontrazise de nimic pina acum.
  Si se numesc principii pt ca doar au fost constatate, nu pot fi demonstrate si nu se stie de ce e asa.
  Primul e principiul conservarii energiei care spune ca energia din univers e constanta, nu poate fi creata, distrusa si ca in orice proces natural energia se conserva.
  Al 2-lea e principiul trasformarii energiei in procesele ce decurg spontan care spune ca intotdeauna transformarea energiei decurge de la potential mare la potential mic.
  Curentul electric “curge” de la potential mare la mic, apa curge de la potential mare la mic, informatia de la ceva mai inteligent la ceva mai putin inteligent, caldura de la temperatura mare la mica, …. Si in toate procesele acestea in plus exista si pierderi, pt ca intotdeauna randamentul e mai mic ca 1. Intrebarea pt evolutionisti e cum poate apare viata si apoi sa evolueze in contextul acestor principii? Si cum poate apare informatia necesara vietii si apoi sa creasca in complexitate, de la sine, in contextul acestor 2 principii, care spun ca totul decurge spontan de la mare la mic si nu invers?

 30. hi hi, v-ati adunat aici ca mustele, toti prichindeii din corul desteptilor-de-bubuie. retardatul de corut e un securist cu pitici pe creier atins de flacara violet))) ,asta e un truism. vedeti ma ca Dumnezeu nu se lasa batjocorit, si cat de curand o sa aveti surprize.

 31. SA NU ITI FACI CHIP CIOPLIT SI NICI O ALTA ASEMANARE SAU SA TE INCHINI LOR!dezvoltati voi ce este CHIP CIOPLIT / NICI O ALTA ASEMANARE . cred ca bisericile toate sunt pline de asa zise chipuri cioplite.sunt de parere ca ILEANA ADRIANA are dreptate.

 32. IN SCRISOAREA DESCHISA DATA CATRE DOMNUL DANIEL CIUBOTEA DE CATRE DOMNUL PAVEL CORUT ,DOMNUL PAVEL CORUT E INREPTATIT SA PUNA ACESTE INTREBARI CU ATATA SUFLET PARDON PATOS .
  IL SISTIN MORAL PE ASTA CALE SPUN MAI MULTE LUCRURI”
  1. BISERICA A CCAUTAT SA INDOBOTOCESSCA POPULATIA ,PRIN METODLE EI.
  2.A INVENTAT FELURITE POVESTI INSCRISE IN BIBLIE CA SA REINDOBITOCASCA
  POPULATIA PRIN ELE.
  3.PE CEI CARE S-AU OPUS I-AU ANIHILAT CU METODA LOR .
  4.AU OPRIT DEZVOLTAREA TEHNOLOGIEI .
  5. A OBLIGAT OAMENII SA FACA LUCRURI IMORALE.
  BISERICA A DELAPIDAT TOTODATA STATUL SI MAI IMPORTANT RATIONAMENTUL SI CUNOASTEREA UMANA.
  SI CU ACEASTA NU S-AU LUAT MASURI .
  SA SE SIMTA RUSINATI ACESTI MISEI IMORALI.

 33. ”pentru cei ce pier cuvintul crucii este nebunie…………”Doamne miluieste-ne si ne iarta,”intoarce fata Ta de catre pacatele mele si toate faradelegile mele sterge-le,inima curata zideste intru mine Dumnezeule ,si duh drept innoieste intru cele dinlauntru ale mele……”

 34. VOI TRAGE MULTE COPII ALE ACESTEI SCRISORI SI LE VOI RASPANDI IN TOT ORASUL GALATI , IN BISERICI , PE LA BLOCURI , CA LUMEA SA SE TREZEASCA!!! FAC UN APEL LA ADEVARATII ROMANI SA FACA LA FEL CA MINE , TREBUIE SA TREZIM NATIUNEA ROMANA , TREBUIE SA FIM PATRIOTI SI PUTERNICI .

 35. Mai Curut . Pai tu incepi scrisoare asta acuzindul pe Dumnezeu de toate nelegiurile omenesti ???
  esti dus rau de tot !!! Daca , daca eram creatia naturii asa cum vrei tu sa ne prostesti demult nu mai eram pe fata pamantului !! Ca omenirea se afla la marginea prapastiei este vina omului !! Daca vei citi in Geneza vei afla sursa, cauza degenerarii umane. Tu ai ochi acoperiti cu mantia mandriei si atotcunoasterii de care te crezi instare si crezi ca detii intelepciune dar e mare intuneric in capu tau !!!! Educatia ta criminala de securist-delator-tortionar al oamenilor te-a transformat intr-un dobitoc ( dica o moima evoluata ) infumurat plin ve venin si ura !!!! Esti un caraghios bun numai pentru OTV televiziune prostimii !!!

 36. Cat de multi sunt cei care citesc ceva si nu inteleg nimic, sau inteleg asa cum au fost programati ( programare: linii de cod folosite de oameni pentru a manipula alti oameni. Exemple: mama spune copilului, chiar fara intentia constienta de manipulare, daca faci cutare lucru te dau la tigani; angajatorul catre angajat: unde crezi tu ca o sa gasesti serviciu mai bun decat aici?; biserica: daca nu vii duminica slujba nu stiu ce patesti, etc ).
  Ma intreb: daca aici, intr-un spatiu populat de oameni care totusi au deschis macar o fereastra ( citeste carte, film, curs, etc ) in viata lor, este atat de putin discernamant, grosul populatiei cum poate intelege lucruri elementare, cum poate din 90% informatie falsa sa filtreze ceva, cum poate exista progres.
  PS: UN POPOR SARAC, VICIAT SI SPERIAT ESTE MULT MAI USOR DE MANIPULAT MANIPULAT decat un popor lipsit de grija zilei de maine, cu discernamant neviciat, citit si stapan pe judecata proprie ( asemanarea cu unii dintre stramosii nostri nu este intamplatoare ).
  PS2: Corut face distinctia clara intre divinitate si institutii doritoare de averi, bani, influenta, robi, etc.

 37. STIM SIGUR UN SINGUR LUCRU: CA NU STIM NIMIC SIGUR!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: