Posted by: danlupu | March 2, 2011

Actiunea Vama. Marea masa asteapta actiunea Judecatorii

Astazi s-a mai derulat un episod din serialul Vama. Interesante sint detaliile. Din sutele de dosare aflate in cercetare la DNA, cineva a luat hotararea de a-l aresta pe acest inalt functionar public. Denuntul vine de la un afacerist  italian care dintr-o data s-a trezit cu simtul dreptatii. Istericii de la Antena au continuat sa dea vina pe Blejnar iar istericii de la Realitatea au dat-o cu un inalt oficial ANAF, nestiind carei tabere apartine acesta: Basescu sau Blaga. 4 saptamani de teorie cum ca aceasta actiune este rodul unui razboi intern al PDL au disparut ca prin farmec. Nimeni nu mai stie unde sa-l pozitioneze pe functionarul ANAF.

Astfel se dovedeste ca actiunea a fost inceputa din exterior si nu din interior. Uniunea Europeana a spus simplu: Vrem granite sigure si justitie functionala. Au fixat si un termen, pana la constructia autostrazii Timisoara-Constanta.  Mai multe aici.

Clasa conducatoare din Romania are o problema. Cine se salveaza? Celor de la putere le-a disparut dorinta de musamalizare sau de impotrivire. Avand Guvernul si serviciile ei sint primii care stiu ce se va intampla in urmatorii 2-3 ani si incearca sa salveze ce pot.

Opozitia este prinsa in ofssaid. Ei stiu ca razboiul intern din PDL este produsul actiunii Vama si nu stiu cum sa se pozitioneze. Nimic nu mai impiedica acum DNA sa inceapa cateva arestari spectaculoase din randurile Opozitiei, tot pe motive de vami. Dosarele sint facute de mult. Nefiind la putere, alianta USL este lipsita de informatii. Cine a declansat operatiunea vamile, de ce, pana cand va dura, cine vor fi urmatorii?

Clasa politica fanariota de la noi va primi lovitura de gratie odata cu elimnarea judecatorilor corupti din Romania. Instrumentul de corupere in Romania nu a fost politicul ci casta judecatorilor. De-a lungul timpul acestia au facut ce au vrut. Falsificari de acte, decizii fara baze juridice, condamnari ilegale. Dupa operatiunea Vama va urma operatiunea Judecatorii. Si cine tuna si fulgera impotriva judecatorilor? Basescu. Stie el oare ce va urma? Ponta si Crin, intotdeauna s-au pozitionat de partea judecatorilor invocand principii de drept, de parca ei n-ar sti ce gasca de pungasi si mafioti sint judecatorii. Din pacate pentru ei poporul are o sensibilitate acuta impotriva nedreptatii. Vadim in 2000, Basescu in 2004 si 2008 au castigat cu o singura tema: Anticoruptia. Marea masa nu sta sa auda teorii economice, principii de drept, politica de cafenea. Ea vrea sa vada un singur lucru: justitia functionala. Pentru ca daca el stie ca are protectie din aceasta directie va sti cum sa se descurce sa traiasca bine. O doamna de la Valcea a inventat faina care nu ingrasa,  unul a inventat o  instalatie de pasteurizare a laptelui care-i pastreaza proprietatile intacte, altul contoare de gaz care ne ajuta sa nu mai fim furati la factura, altii un sistem de economisire a ilumiatului public, altcineva un dispozitiv de depistare a cancerului, altii au inventat ingrasamant eco din alge si namol. Cateva detalii care arata ca daca poporul are protectie judecatoreasca nu-i va trebui mult sa renasca.

Pana atunci el se va uita vineri seara la Romanii au talent, la telenovele, la meciuri, va sta la o bere in fata blocului, in asteptare. Va rade in continuare de Crin si de Ponta si va avea tresarire la Basescu cand acesta va pomeni de anticoruptie. Daca acesta nu va incepe curatenia in randul judecatorilor, poporul va rade si de el si va continua sa se uite la tembelizor. Poporul isi permite sa astepte.

PS: Predoiu a infiintat Biroul pentru confiscarea averilor rezultate din coruptie si crima organizata


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: