Posted by: danlupu | October 6, 2011

Basmul romanizarii naste monstrii si in 2011

Zilele trecute stateam cu doi prieteni la un pahar de vorba. Discutia a mers spre istorie si am avut un mic soc 🙂 Unul din ei, in octombrie 2011, inca mai crede ca natiunea noastra a aparut din mixajul romanilor cu dacii. Repeta fara sa gandeasca toate acele argumente ale romanizarii fara sa-mi poata explica cateva lucruri elementare:

  • romanii au cucerit 1/3 din Dacia. Dacii din teritoriile libere i-au atacat constant pe romani. Cum au ajuns soldatii romani la femeile dacice? Iar ele cand vedeau soldati romani se duceau repede sa faca multi copii, refuzandu-i in acelasi timp pe soti? Sau poate ca bosorogii soldati romani se duceau doar la cele mai tinere, care prostute fiind, cadeau prada usor farmecelor romane?
  • Daca dacii din teritoriile libere ii considerau dusmani pe romani de ce au renuntat la limba lor si au preluat latina, limba dusmanilor?
El a mai venit cu o teorie indrazneata, pe larg acceptata de istoricii nostri. Intr-o vizita in sudul Spaniei a fost surprins ca intelege multe cuvinte. Concluzia lui a fost ca in timpul ocupatiei romane au venit legiuni de spanioli de la care ne-au ramas multe cuvinte 🙂 Concluzii ilogice repetate nonsalant! Ai dracu soldati spanioli care i-au invatat pe localnici … cuvinte
Celalalt prieten era surprins ca a mers in Grecia si a intalnit vlahi. Care vorbeau romaneste. Si care nu erau greci 🙂 A fost si in Bulgaria unde a intalnit oameni care vorbeau romaneste. Si nu se considerau bulgari!
Le-am povestit de elvetienii care vorbesc romaneste, de romanii din Croatia, Slovenia, Serbia,  de provincia franceza care are o limba asemanatoare cu romana, de basci, de faptul ca Danemarca inseamna Marca lui Dan (dan= daci), olandezii se numesc dutch (citit daci), nemtii se numesc deutsch (doici-daci). Le-am explicat ca inainte de daci si romani a mai existat o populatie care se intindea in toata Europa si care vorbea aceeasi limba (de aceea asemanarile), populatie care a roit de aici, din Carpati  … i-am pierdut 🙂 Mult prea mult istoria noastra veche.
Dupa cum am mai spus poporul roman este in conservare. Este in plin proces de asimilare a clasei conducatoare fanariote. Pana se va termina asimilarea, istoria Romaniei, plina de propaganda, va naste monstrii care va cheltui energia vitala a fiecaruia dintre noi. Asta pentru ca intre subconstient si constient se duce un razboi pentru validarea informatiilor adevarate. Subconstientul cunoaste adevarata istorie, deoarece i-a fost transmisa genetic din generatie in generatie. Constientul, omniprezent, este invadat de propaganda si terorii fanteziste. Incepand cu scoala si continuand cu viata sintem bombardati ca noi sintem  … neistorici.
Din pacate cei care vor sa stie mai mult nu au de unde sa-si ia informatiile si raman cu propaganda. Pana la finalizarea asimilarii vom ramane cu urletul  de disperare a lui Eminesecu, geniul (nu poetic) care s-a trezit si a realizat in ce lume traieste. A vazut viitorul de suferinte a romanilor sub conducerea fanariotilor, monstrii de gandire care vor aparea.
PS: daca sinteti mai masochisti din fire, cand aveti o discutie prieteneasca pomeniti aceste cuvinte: Dacia Preistorica, de Nicolae Densusianu! Veti vedea o transformare imediata a profesorilor, functionarilor, care se vor inrosi la fata, vor incepe sa va spuna direct ca sinteti niste prosti si vor incepe sa-l denigreze pe Densusianu. Oare de ce? 🙂
Pana se va termina asimiliStrigatul de disperare a lui Eminsecu, care „s-a trezit” in mijlocul romanizari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: