Posted by: danlupu | October 21, 2011

O DELEGATIE A COMUNITATII ROMANIILOR DIN SERBIA LA AMBASADA ROMANIEI LA BELGRAD

Prima întâlnire a Excelenţei sale DANIEL BANU, ambasadorul extraordinar

şi plenipotenţiar al României la Belgrad cu reprezentanţii românilor dinSerbia

Excelenţa sa Daniel Banu, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României la Belgrad, miercuri 19 octombrie 2011, la Ambasada României la Belgrad a primit o delegaţie a Comunităţii Românilor din Serbia. Vizita delegaţiei Comunităţii românilor din Serbia a fost prima întâlnire a nou- numitului ambasador cu reprezentanţii unei organizaţii româneşti din Serbia, deoarece Excelenţa sa şi-a predat scrisorile de acreditare preşedintelui Serbiei, domnului Boris Tadić cu o zi înainte, deci marţi 18 octombrie 2011.

Delegaţia Comunităţii românilor din Serbia a fost condusă de preşedintele CRS, Ion Cizmaş, iar din delegaţie au mai făcut parte, Ion Magda, primvicepreşedinte şi deputat în parlamentul Serbiei, Stanco Bundrea, vicepreşedinte CRS, Ionel Turcoane vicepreşedinte CRS şi coordonatorul Biroului teritorial Alibunar şi Marinel Omoran membru în Direcţia generală a CRS.

În alocaţiunea sa Daniel Banu, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României la Belgrad şi-a exprimat satisfacţia că o delegaţie reprezentativă a CRS a acceptat invitaţia de a participa la această întâlnire. Excelenţa sa a fost interesat de modul de funcţionare, organizare şi problemele pe care CRS le întâmpină exprimându-şi dorinţa ca la începutul mandatului să cunoască cât mai bine aceste probleme.

La rândul său domnul Ion Cizmaş în primul rând l-a felicitat pe Excelenţa sa pentru numirea la funcţia de ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României la Belgrad şi i-a urat în numele CRS şi al său personal mult succes în îndeplinirea mandatului. Preşedintele CRS şi membrii delegaţiei au prezentat o scurtă retrospectivă a celor douăzeci de ani de la înfiinţarea Comunităţii, rezultatele pe care CRS le-a avut precum şi problemele pe care CRS le are în prezent. Având în vedere varietatea problemelor minorităţii române dinSerbiaşi complexitatea lor s-a ajuns la un acord comun ca la viitoarele întâlniri să se dezbată fiecare problematică aparte. Preşedintele CRS Ion Cizmaş l-a invitat pe Excelenţa sa Daniel Banu să viziteze sediul CRS din Vârşeţ precum şi birourile teritoriale şi filialele CRS din localităţile noastre, invitaţie la care Excelenţa sa a promis că va răspunde cu prima ocazie, mai precis a confirmat că va vizita sediul CRS de la Vârşeţ.

sursa:  comunitatea romanilor din serbia comunitatea-romanilor.org.rs


Responses

  1. Frumoasa actiune,care speram sa se materializeze in actiuni utile si practice.Dar nu trebuie sa uitam caci sarbii (de origine slava),ajunsi in Pen.Balcanica in conditii cel putin neclare,sunt numiti astazi si “macelarii din Balkani”datorita atrocitatilor comise fata de alte etnii,care au vrut sa-si exercite dreptul lor de autodeterminare.Sigur nu vreau sa ma gandesc,caci vor face acelasi lucru si cu romanii din Serbia,dar consider,caci mai intai ar trebuii sa le respecte drepturile lor fundamentale,inainte de ai trimite pe “asa-zisii”reprezentanti ai rumanilor in structurile de la Belgrad,ptr.a cere “plocoane”….statului roman.

  2. Da, ni s-a tot povestit de prietenia romano-sarba iar ei nu respecta drepturi elemntare ale romanilor.

  3. Ce delegatie? Asta ie autoproclamata delegatie, ilegala, adica mai precis fosta care a fost schimbata in urma cu un an si ceva si care a dsitrus tot ce era romanesc si pozitiv pt. etnia Romana in Serbia, inclusiv au furta din fonduri Romane si Sarbe aducand CRS la prapastie si datorii de aprox. 70.000 eur. Mai utilizeaza pana pot, dar si acestor vreme a venit capat, relatiile tot mai putine deputatului Ion Magda zis Muki, falsificatorul diplomei de facultate (pretinde ca ie profesor de educatie fizica dar a fost exmatriculat conform deciziei 2322 din 19.06.1982.).
    Puteti citi cum sa destrama o etnie intr-un stat din partea impostorilor si hotilor aici. Inca o intrebare, ce activitati a avut acest Cizmas iin ultimii 2 ani, in afara minciunilor si luarii taxei inegzistente parintilor si copiilor care au vrut sa sa inscrie la facultate in tara mama, demersul care a fost gratuit?
    Pt. toate cele spuse + multe altele puteti vedea dovezi aici:

    http://problemacrs.blogspot.com/2011/01/frustrare-in-lipsa-argumentelor.html


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: