De ce acest blog?

Motto:

„ Natiunea romana are nevoie de un milion de creatori morali pentru a deveni cea mai civilizata si cea mai prospera natiune din Lume”.

„Viata nu e sentimentala, nu e nici rea, nu e nici buna. Viata e dreapta: recompenseaza pe cei merituosi, pedepseste pe cei lenesi, loveste pe cei care ii incalca legile. ” – Pavel Corut

Optimismul creeaza, pesimismul distruge!  – o Lege a Vietii

“Ma eliberez de orice forma de limitare, dezvoltand o incredere nelimitata in mine si in potentialul meu intuitiv, inspirat si creator.”


Responses

 1. In calitate de blogger oarecum mai vechi decat tine, iti salut prezenta pe web. Sper sa ai subiecte interesante si multe vizite si comentarii.

 2. Salutari pentru aceasta idee si pentru articolele despre Romania aparute! Cu cat mai multi romani in suflet si minte, cu atat mai bine!
  Daca doresti, putem avea o colaborare cu privire la articole sau preluari de materiale pentru http://octogonul.ro
  Sa auzim de bine!

 3. Cum sa nu. Poti prelua orice material. Iar pentru colaborare astept propuneri.
  Numai bine!

 4. Sint adevarate biblii cartile lui . probabil ca multe dintre ele sunt deschizatoare de drumurii noi . tara ar fi avut nevoie mai de mult de asa ceva ; dar niciodata nu e prea tirziu .

 5. Pentru cine are curaj si vointa. Lenesii si ignorantii doar il injura

 6. Pavel Corut a scos o noua aparitie editoriala “Mantuirea de dupa cumplita ratacire” – carte care trateaza deosebirile dintre credinta adevarata si religie

 7. probabil printr-o corectie genetica am dezvolta anumiti indivizi constiinciosi , demne de faptele lor. multi dintre noi au probleme cu comunicarea , aici chiar pare sa fie o problema a intelectului : injuraturi , lipsa de consecventa , fixarea unor scopuri in viata , lipsa de valori umane , dezumanizare….etc .

 8. Peste vreo 50 de ani o sa avem si corectie genetica

 9. Ar fi bine sa ne revenim dupa 50 de ani ; dar procesul de evolutie nu prea ne sta in fire ; oricum stam un pic mai bine ca acum 30 de ani .

 10. Salut, vreau sa te adaug la legaturi. Te rog adauga si blogul meu la legsturile tale, asta este:

  http://munteanul369.wordpress.com/

 11. nu am blog,dar am citit Pavel Corut si mai vreau adevarat scrierile sale sunt pentru oameni puternici si indrazneti nu pentru lenesi

 12. Apreciez ideea voastra, este bine ca internetu ne ajuta sa fim mai multi sa prindem incredere ,sa comunicam ,sunt ani de asteptat ca sa apara efectele dar incet ,se schimba cate ceva, numai bine

 13. Fara sa supar pe nimeni cred ca exista o mare doza de infantilism din partea celor care cred in redesteptarea sau trezirea romanilor.
  Istoria si realitatile prezentului ne demonstreaza ca acest lucru nu se va intampla prea curand….

 14. Important este sa gandim pozitiv, sa ii ajutam pe cei din jur si sa raspandim cateva note de optimism – chiar daca ale noastre conditii economice nu ne indeamna la asa ceva!
  Sa facem sa fie bine!

 15. Draga Sceptic nu stiu ce cauti tu aici,dar te anunt ca poporul roman care se trage din radacini foarte adanci din Dacia dintr-un popor care se numeste DAC nu are din ce sa se trezeasca! ( in privinta asta ai avut dreptate :))) si stii de ce ? Pentru ca intotdeauna a EXISTAT si niciodata nu a dormit! no te pup din mers draga Sceptic :))) si te rog navigheaza prin alta parte :)))

 16. Un blog cu adevarat reusit. Ma bucur mult ca l am gasit:d chiar aveam nevoie de asa ceva si cu siguranta multi oameni au! Toate cele bune !

 17. Mersi

 18. Ati reusit sa cuprindeti mai multe lucruri interesante la un loc si va felicit.
  Ce bine ca mai poti vedea si citi si lucruri pozitive -sau ma rog.. constructive.
  Din pacate cei ff multi care ar avea nevoie sa mai ia contact si cu asa ceva ramin “blocati ” la stadiul de manele, injuraturi, imbrinceli si .. sticlute de tot felul …
  Mai e mult pina departe … dar speranta nu moare niciodata.
  Ar fi bine daca am renaste si noi, poate in aceasta viata …

 19. Ar fi bine. In aceasta perioada totul depinde de fiecare, individual. La nivel de masa sintem decazuti.

 20. Toti conducatorii pamanteni au promis prosperitate. Oameni lumesti, pamantesti s-au gandit cum ar putea asigura acest lucru si ceea ce au crezut aceea au si propovaduit.
  Dar “Imparatia Mea nu este din aceasta lume” zice Hristos. Toti veti muri si burta voastra plina si casele si masinile si cultura si prosperitatea si orice vreti voi nu va va ajuta cu nimic in clipa mortii ca sa dobanditi Imparatia. “Cautati mai intai dreptatea si Imparatia lui Dumnezeu si toate celelalte se vor adauga voua.” zice Hristos. Este o lege simpla pe care aproape nimeni nu o aplica. Nu va uitati la tarile din vest si la civilizatia lor, civilizatia lor e cladita pe dominarea, oprimarea celor saraci. Va vor parea voua ca le este lor bine, dar aceasta deoarece sunt lipsiti de Dumnezeu si ca o piatra care este aruncata in mare asa va fi sfarsitul lor.
  Cineva zicea ca saracia, necazurile si bolile sunt darurile pe care Dumnezeu ni le da noua. Pare de-a dreptul impotriva oricarei logici dar asta e semnul prin care Dumnezeu arata fiilor Lui ca ii iubeste si le da prin acestea mantuirea in dar.
  Puteti sa va ocupati de orice vreti voi, daca nu-L aveti pe Dumnezeu rataciti sunteti. Si oricine nu-l va avea pe Dumnezeu in suflet va culege o eternitate de suferinte si dureri pe care voi le ocoliti acum prin metode omenesti. Cu toate acestea Dumnezeu nu i-a interzis omului sa fie bogat sau prosper, dar “bogatia de ar curge nu iti lipi inima de ea.”
  Si “Fara de Mine nu puteti face nimic.”

 21. Marius: “Cautati mai intai dreptatea si Imparatia lui Dumnezeu si toate celelalte se vor adauga voua.” Este o lege simpla pe care aproape nimeni nu o aplica.
  Ai dreptate. Nici macar preotii

 22. Marius,esti cumva baptist?esti convins ca vei ajunge in acea imparatie promisa?De cat timp citesti doar biblia?Pt ca daca ai citi si altceva mai constructiv poate ai reusi sa iesi din inchisoarea pe care o ai in minte si suflet.Iti recomand” Mantuirea de dupa cumplita ratacire” de Pavel Corut

 23. Si Octavian Sarbatoare unde este?

 24. Apreciez acest blog, este un indreptar, un sut inainte, este o forma de modelare in bine, dincolo de el este un suflet mare care ne doreste binele, nu-l huliti pentru ca va huliti neamul si obarsia.
  Temele expuse sunt interesante , variate, dar mai ales documentate, considerate de unii pierdere de timp, oaza de adevar si cultura pentru altii. Apreciez gestul de a spune unele adevari cu riscuri imenase, va iubim d-le Corut si sa stiti ca suntem multi.

 25. Biblia!!!!!! Carte scrisa de oameni pentru oameni.Dumnezeu este in fiecare dintre noi, ramane sa il descoperim. Scopul celor care propavaduiesc cultura
  si felul de a fi din occident este tocmai indepartarea de Dumnezeu.

 26. Curios…, in urma vizitei tale pe blogul meu, am trecut sa vad cu cine am onoarea.Si nu-mi pare rau, am lasat si eu un comentariu, la Pavel Corut.
  Te mai astept!
  Madi si Onu


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: