Posted by: danlupu | February 26, 2009

Dezinformare. Studiu de caz: Axa Roma-Bucuresti loveste in plin U.E., in beneficiul SUA

ital-1Clientul:

Necunoscut

Agentul:

CIA care se bazeaza pe doua agentii subordonate:  Serviciul Roman de Informatii externe si serviciul de spionaj italian

Agenti de influienta recrutati: Berlusconi, ministrul de externe italian,Alessandra Mussolini, Cioroianu (fost ministru de externe), actualul ministru de externe Diaconescu , Traian Basescu.

Suporturile:

„In dezinformare, suporturile vor fi fapte marunte, adevarate sau pretins adevarate”:  Actiunea a fost declansata de cazul Mailat si continuata cu  talharii, violuri, toate comise de romani. Acestea reprezinta 5% din totalul infractiunilor dar sunt prezentate in presa in proportie de 90%.

 

Transmitatorii:

Mass-media din Romania si Italia.

Mass-media a devenit un transmitator perfect deoarece nu pune intrebari, nu filtreaza subiectele. Pur si simplu le transmite in forma dorita de manipulatori. De exemplu in cazul Mailat s-a spus ca a fost omor si viol. Violul nu s-a probat. 

In alt caz doi romani, acuzati de viol, au acuzat politia italiana de faptul ca au exercitat presiuni asupra lor pentru a recunoaste acea fapta. Dar asta dupa ce in presa au fost prezentati ca violatori.

Tema:

„orice tema trebuie sa fie simpla”: Romanii sunt niste infractori. Italienii sunt xenofobi. Uniunea Europeana este infractoare si xenofoba.  

Tratarea temei:

  •  Prezentarea in mass-media, in mod excesiv, a cazurilor cu presupusi autori romani. Nu conteaza daca acestia sunt tigani. Trebuie sa fie din Romania. De exemplu datele oficiale ale ministerului italian de interne arată că românii sunt responsabili de doar 7,8 la sută din violurile comise în Italia, peste 60 la sută dintre autorii agresiunilor sexuale fiind italieni.
  • Demonstratii de protest ale extremei drepte din Italia.
  • Intalniri la nivel de ministri de externe din Romania si Italia.
  • comunicate de presa a diverselor organizatii, de exemplu Reprezentanţii Ligii Studenţilor Români din Străinătate 9de care nu stia nimeni)
  • Un grafitti de doi metri, apărut pe o stradă din Roma, instigă la “Holocaustul românilor”, anunţă publicaţia italiană L’Unita. Inscripţia, însoţită de o zvastică, a apărut pe strada Caffarelletta, în apropiere de parcul unde, de Sfântul Valentin, o tânără italiancă a fost violată de doi cetăţeni români.
  • batai aplicate de italieni romanilor, doar pentru ca sunt romani
  • razbunari ale romanilor pe italieni
  • implicarea armatei pentru restabilirea ordinii

Cutiile de rezonanta:

Minstrii de externe roman si italian, premierul italian, presedintele Romaniei, Alessandra Mussolini,

O dezinformare perfecta este atunci cand personalitati de rang inalt participa la ea. Ce este mai frumos decat premierul Italiei, prsedintele Romaniei, ministrii de externe cand isi fac rolul trasat de papusarii din umbra. Partea italiana acuza, partea romana raspunde cu timiditate sau arunca afirmatii de genul: ar fi mai bine ca Romania sa cumpere teren in Egipt si sa-i duca pe tigani acolo (Cioroianu, fost ministru de externe).

La intalnirea de nivel de ministrii de externe (februarie 2009) s-au transmis doua mesaje:

Partea italiana:

Garanţiile că România nu va mai trimite în Italia criminali, ci doar cetăţeni „oneşti” au fost nuanţate de Frattini, care doreşte, de fapt, ca autorităţile române să le informeze pe cele din Peninsulă când românii care au cazier se îndreaptă spre Italia. 

Partea romana:

„Nu voi accepta faptul că un incident se poate răsfrânge împotriva unei comunităţi, este împotriva moralei, şi a oricărei valori”. Un mesaj cu sens dublu. Se transimte ideea ca in Italia se condamna o colectivitate pentru un incident si partea romana nu accepta acest lucru. 

Tinta: Opinia publica din Italia,  Romania si SUA.

„Tinta trebuie sa consimta, a priori, mai mult sau mai putin tema. 

„Toleranta dezinformarii este limitata. Ea e direct proportionala cu nestiinta populatiei asupra sunui subiect dat. Si e invers proportionala cu prejudecatile defavorabile actiunii de dezinformare. O actiune de dezinformare consta adesea in a-i crea initial tintei prejudecati care vor fi farobaile pentru viitoarea campanie de dezinformare, urmand ca apoi sa se lanseze respectiva campanie”.

In aceasta ideee se inscrie faptul ca taberele de tigani au fost tolerate zeci de ani langa marile orase italiene. Nu s-a luat nici o masura concreta de integrare a tiganilor in societate. Logic, aceste tabere au devenit focare de infractionalitate. Este hilar cand autoritatile italiene spun ca infractorii vin din Romania cand ei le-au tolerat zeci de ani la ei acasa. Hilar dar se trece peste amanunt, ca in orice dezinformare care se respecta. 

Timp de aproape 25 de ani s-a clocit aceasta problema. De cand tiganii din Romania au plecat in Italia, imediat dupa asa-zisa Revolutie din 1989.

Amalgamul de vilouri, crime, furturi, talharii, acuzatii de discriminare, tigani, xenofobie, zvastica, extrema dreapta, iar cireasa de pe tort: Musolinii, produc un efect deosebit in SUA. Aceasta actiune de dezinformare doreste sa mentina si sa creasca antipatia cetatinilor SUA fata de Europa. Dupa 60 de ani de la incheierea celui de-al doilea razboi mondial noi inca mai defilam cu Musolinii care doreste castrarea chimica. 

Satanizarea :

„Consta, pur si simplu, in a spune cat mai multe lucruri rele posibile despre inamicul potential, adesea intr-un mod absolut gratuit”

Maniheismul:

”Dezinformarea urmareste aproape intotdeauna sa creeze doua tabere, a celor buni si a celor rai. Opinia publica e ca un copil mare si procedeaza cam la fel, cu ajutorul unui sufleur: dezinformatorul”

Psihoza:

„O operatiune de dezinformare reusita creeaza, in randurile publicului:

-pe de o parte, o cvasiunanimitate a caracterului psihotic;

-pe de alta parte, o stare irationala care il impinge sa nu mai vada decat ceea ce se intampla in sensul dezinformarii, sa o imogateasca, sa se dezinformeze el insusi, prin fenomenul vampirismului, dezinformatul devenind dezinformator.”

Aceasta etapa a fost atinsa din momentul in care armata italiana a fost trimisa in strada deoarece politia italiana nu mai putea face fata, chipurile,  provocarilor romanilor.

De aici psihoza s-a desfasurat in cascada. Fiecare roma a devaenit potential infractor. Un milion de romani, oficial, 3 milioane neoficial, au devenit infractori pentru italieni.

Reactia Uniunii Europene. Zero.

Asta deoarece Uniunea Europeana nu are inca un organism unic de politica externa si interna. Chestiunea in cauza, este privita, la acest moment, ca o problema interna a Italiei, si nu o problema a Uniunii Europene.

Si la aceasta ora se ocoleste fondul problemei. Integrarea tiganilor in societate. Masurile politiei italiene au fost de a distruge taberele de tigani de la marginea oraselor. Ce s-a intamplat cu acesti tigani? Au disparut? Au incetat sa comita infractiuni? Bineteles ca nu. S-au mutat in alte orase, sau cartiere si continua sa provoace infractiuni. Prin distrugerea unei tabere de tigani nu se distruge focarul de infractionalitate din zona. Pur si simplu se muta in alta parte. 

Italia si Romania nu doresc rezolvarea problemei tiganesti deoarece inca serveste intereselor manipulatorilor, iar Uniunea Europeana, prin birocratia sa de moment, este incapabila de reactie.

Confuzia dintre tigan roman si roman este regretabila dar foloseste din plin intereselor acestei dezinformari. Cand romanii nu comit infractiuni se scot infractiunile comise de catre tigani si care sunt puse in seama Romaniei.

Actiunea de dezinformare convine de minune si mafiei italiene care a reusit sa distraga atentia opiniei publice italiene de la faptele sale. Mafia nu participa dar profita din plin.

Aceasta actiune de dezinformare va continua deoarece nimeni nu se impotriveste cu adevarat cauzelor care o genereaza. Unii nu pot, altii nu vor.

 

Ps: Chestiile din ghilimele sunt din Tratat de Dezinformare de Vladimir Volkoff


Responses

  1. Care este sursa acestui studiu de caz? Pe ce documente si/sau articole te-ai bazat?

  2. Articole din presa, si concluzii personale


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: