Posted by: danlupu | September 1, 2010

Cateva prognoze (fragment din Pui de Fulger de Pavel Corut)

Dragi amici cititori, va propun un joc al inteligentei, culturii si intuitiei. Va provoc sa facem cateva prognoze cat mai apropiate de adevar privind evolutia vietii publice din natiunea noastra. Va place ideea? Daca va place, eu va voi pune intrebarea iar dvs veti incerca sa ghiciti. Eu voi preciza argumentat si prognozele mele. Facem macar zece prognoze pe care le putem verifica in urmatoarele luni si urmatorii ani? Facem!

1. Cand si cum va cadea guvernul Boc? Argumentati! Stiti parerea mea. Va cadea cel mai devreme prin februarie- martie anul 2011, din cauza revoltei pensionarilor militari afectati de reducerea incorecta a pensiilor, revolta la care se vor ralia multe categorii de nemultumiti. Daca Emil Boc va schimba din carama, evitand sa scada oensiile militare mai mici de 3.000 de lei, cum a promis anterior, are sanse sa reziste mai mult de doi ani (poate chiar pana la final de mandat).

2. Cand si cum va parasi Traian Basescu tronul de la Cotroceni? Eu cred ca actualul Presedinte isi va indeplini intreg mandatul. Argumente? In primul rand, adversarii politici sint si mai mediocri decat dansul, si mai birocratizati in gandire, si mai lipsiti de viziune de viiotr, si mai … etc. In al doilea rand este popular, curajos si stie sa-si manipuleze adversarii politici. In al treilea rand, nu va oferi nici un motiv de suspendare si de demitere, caci s-a invatat minte de la precedenta incercare. Nu in ultimul rand, anul viitor, catre vara, va determina guvernul sa produca o relaxare economica sesizabila in nivelul de trai.

3. Cum va evolua Partidul Popular organizat de Dan Diaconescu? Argumente! Eu cred ca Dan Diaconescu e un tanar naiv, total neinformat despre sforariile si mizeriile politicii romanesti, cu o viziune copilareasca despre puterea politica si rolul ei in stat. A luat decizia de a lansa PP si a candida la Presidentie in necunostinta de cauza, influientat de cativa teoreticieni utopici din anturajul sau, mai ales de economistul Constantin Cojocaru. Va aduna in jurul sau persoane naive si sarace, care se asteapta in mod copilaros ca statul roman sa le dea cat mai mult, desi calculele economice reci arata ca statul este falit, in incapacitate de plata, pe cel putin doua decenii in viitor. Iluzia Cojocaru va dezamagi cumplit saracimea naiva care se asteapta sa primeasca ceva.

Promisiunile de mariri de salarii si pensii ale PP sint total nerealiste, deoarece nu iau in considerare situatia economica in care ne aflam. PP aduna persoane cu un n ivel scazut de cultura economica, lipsite de preocupari creatoare si dornice de crestere imediata a nivelului de trai fara un efort serios, chiar la limita sacrificiului. Ca urmare, PP va exploda ca o bomba de sperante desarte, fara a reusi sa ia puterea si fotoliul de Presedinte. Va aduna insa circa 15% din voturile electoratului, mai ales din sferele PRM, PNG si PSD, intrand in Parlament. Din aceasta cauza Dan Diaconescu va intra in conflict cu George Becali si Corneliu Tudor. Evolutia ulterioara a PP este nepredictibila, deoarece Dan Diaconescu s-ar putea maturiza, ar putea accepta si el compromisurile din jocurile politice sau ar putea renunta la aceasta aventura paguboasa.

4. Ce se va intampla cu fosta vedetea a PSD, Mircea Geoana, in urmatorii doi ani? Eu cred ca va decadea continuu, revenind la dimensiunile sale reale, de gargaragiu politic lipsit de o temeinica pregatire si experienta economico-politica. PSD-ul il va impinge incet si sigur catre „cimitirul elefantilor”.

5. Care dintre marii corupti bogati vor fi condamnati in urmatorii doi ani? Cunoasteti cine din aceasta categorie au procese penale si civile: Sorin Ovidiu Vantu, George Copos, Adrian Nastase, George Becali etc. Parerea mea e ca nici unul nu va suferi rigorile legii, spre dezamagirea dumneavoastra. Argumente? Justitia romana este in parte corupta, in parte incapabila sa administreze dreptatea. Nu-si va schimba stilul de munca nici la cele m ai aspre critici ale Uniunii Europene. Va functiona ca orice Justitie din capitalismul salbatic: va proteja infractorii bogati si va condamna niste amarasteni nevinovati, care isi apara vreo palma de pamant mostenit din mosi stramosi.

6. Cum va evolua fenomenul izolationist maghiarofon din Romania, in urmatorii doi ani? Parerea mea este ca acest fenomen retrograd va continua sa se dezvolte sub obladuirea UDMR (aflata mereu la putere) si instigata de extremistul pastor Laslo Tokes. Nu se va ajunge la secesiune ca in Kosovo, dar politicienii lipsiti de orice crez moral vor continua sa faca cesiuni izolationiste populatiei maghiarofone secuiesti. Aceasta populatie deznationalizata (sint arieni maghiarizati) va continua sa se lase imbecilizata si manipulata, mai ales prin preotii reformati, fara a realiza ca merge impotriva curentului general al vietii si istoriei, impotriva metisarii europene. Nici unul din politicieni, nici macar Traian Basescu, nu va avea curajul sa sparga buboiul izolationist, prin arestarea si condamnarea capilor acestei actiuni anticonstitutionale.

7. Cum va fluctua nivelul de trai in urmatorii doi ani? Argumente! Eu sint sigur ca nivelul de trai al majoritatii romanilor va continua sa scada, indiferent cine se va afla la putere (guvernul Boc, tehnocratii sau alta coalitie). De ce va scadea? Deoarece obiectivele economice socialiste valoroase, apte de a fi transformate in bani, au fost vandute deja de guvernele precedente, lasand statul fara aceasta sursa de venit. Trusturile transnationale care detin cea mai mare parte din averea nationala n-au nici un interes sa contribuie la scoaterea noastra din criza si la cresterea nivelului de trai. Ele vor creste mereu preturile si tarifele, repatriind profituri fabuloase. Nici un guvernant nu va aplica cele doua programe prin care avutia romaneasca ar creste si ar ridica nevelul de trai: dezvoltarea averii nationale statale si mobilizarea totala a populatiei la creatie si export de bunuri. Numai aceste doua directii de actiune pot duce la cresterea nivelului de trai, insa ele presupun viziune economica moderna din partea guvernantilor si o totala daruire in munca a populatiei. Apreciez ca ne trebuie cel putin 10 ani pentru a indeplini aceste doua deziderate.

8. Ce se va intampla cu agresiunea mistico-religioasa din Romania in urmatorii trei ani? Eu prognoizez ca, in perioada mentionata, majoritatea formelor de agresiune mistico-religioasa din Romania (religii, astrologie, superstitii etc.) vor scadea in intensitate., concomitent cu mai multe si mai curajoase manifestari publice ale liberilor cugetatori. Care sint argumentele pe care ma bazez? In primul rand, increderea populatiei in institutiile religioase va scadea pe fond de criza, datorita lacomiei si opulentei parazitiilor mistico-religiosi. Persoanele lovite economic in pensii si salarii ori chiar somerizate se vor intreba de ce nu sint somerizati preotii si profesorii de religie, de ce slujitorii cultelor nu contribuie la fondul de solidaritate nationala, ci isi „trag” inainte venituri grase (si nemuncite!), de ce invocarea zeilor religioasi nu le scad cu nimic suferintele produse de criza. Misticii vor primi o grava lovitura de imagine si de credibilitate in ziua de 21.12.2012, cand profetiile lor apocaliptice nu se vor confirma iar mass media va comenta aprins evenimentul. In ziua respectiva, eu voi fi la postul OTV, tragand la raspundere, in mod public, toti autorii de maculatura mistico-religioasa care au speriat si demobilizat populatia cu pretinsa apocalipsa din 21.12.2012.

In lunile si anii urmatori, tot mai multi jurnalisti, scriitori, politicieni, juristi, profesori si alte categorii de intelectuali vor lua atitudine publice, mult mai curajoasa, impotriva intoxicarii mistice a populatiei romanesti, in general si a  tineretului, in special. Lor li se vor alatura adolescenti si tineri luminati, satui de agresiunea religioasa. In acesti trei ani din viitor cel putin 100.000 de romani care aderasera formal la un cult religios se vor declara deschis liber-cugetatori sau atei. Vor aparea primele manifestari publice de opozitie fata de cheltuielile aberante pe care cultele religioase le fac din banii nostri, prin bugetul de stat ori prin colecte de la populatie. Azi, 11.08.2010, Presedintele Traian Basescu a avut prima iesire curajoasa in problema religioasa, afirmand raspicat ca nu e timpul potrivit pentru a construi biserici. Dupa dansul se vor lua si alti politicieni care gandesc la fel. In urma cu un an, situl nostru de internet era singurul care prezenta fatis atitudini anti-clericale si anti-religioase. Numai intr-un an, au aparut cateva bloguri cu acelasi profil iar fenomenul este in dezvoltare. Imi face placere sa particip la aceasta actiune de asanare cultural-morala a natiunii, cu lucrarile mele, in special cu Mantuirea de dupa cumplita ratacire si Tragedia Islamului. Bine ar fi daca editorii autorizati ar reedita operele lui Leo Taxil (Biblia Hazlie si viata lui Isus Hristos) si ale altor liber-cugetatori. Masele ignorante vor continua sa aplice robotic obiceiurile religioase, insa adevaratele elite intelectuale vor lua calea libertatii de gandire.

9. Ce sanse avem ca, in urmatorii trei ani, sa apara un lider politico-admninistrativ luminat si onest, capabil sa scoata natiunea romana din criza economica, cultural-stiintifica si morala prelungita? Eu opinez ca nu avem nici o sansa ca un astfel de lider sa apara, nu pentru a va sugestiona negativ, ci pentru a va determina sa fiti mai realisti, sa nu va mai puneti spoerante de salvare in liderii politico-administrativi si religiosi. Ce argumente am in favoarea acestei prognoze? In primul rand, va rog sa observati ca banditii care au preluat puterea in stat in decembrie 1989 (gasca tradatorului Iliescu) au organizat un sistem politic si legislativ care nu permite nici unui caracter integru sa acceada la Putere. Mecanismul electoral „democratic” este construit in asa fel incat confruntarea sa se duca numai intre lideri din partidele deja existente, pe baza de bani grei, oferiti de clientela politica. Naivii nu observa aceasta inselatorie si-si mai pun sperante in lideri din partide care au trecut deja pe la Putere, au jefuit, au distrus si au produs regres. Naivii impreuna cu clientelka politica direct interesata de succesul partidelor care le ofera „ciolane” formeaza insa numai circa 30% din electorat, asa cum s-a vazut la majoritatea alegerilor. Restul de 70% din populatia cu drept de vot, care nu s-a prezentat la urne, reprezinta realistii care au inteles cum functioneaza inselatoria politica. Din pacate, ei nu sint uniti si nu actioneaza pentru a schimba spectrul politic corupt cu unul nou, bazat pe meritrocratie, creativitate si devotament fata de interesele nationale. Ca urmare, liderul providential existent in randul lor nu poate accede la confruntarea finala si la Putere, deoarece este lipsit de mijloace financiare si de sustinere electorala masiva.

In al doilea rand, in psihologia nationala a patruns atat de adanc conviningerea ca orice politician este corupt sau tembel, incat chiar daca liderul salvator ar aparea in viata publica, n-ar fi crezut nici ajutat sa acceada la Putere. Erodarea grava a increderii in politica, simtita de mine inca din anul 2000, cand conduceam Partidul Vietii Romanesti, m-a determinat sa renunt complet la calea politica de solutionare a problemelor, in favoarea solutiei civice. Prefer sa influientez discret viata publica, cu ajutorul unui site de internet si a unei asociatii civice pe care o voi infiinta, decat sa ma tavalesc in mizeria spectrului politic.

In fine, un lider politico-administrativ de mare anvergura are nevoie de cativa ani de activitate publica practica pentru a se impune in constiinta maselor. Vedeti cumva un asemenea lider bine pregatit si cinstit, aflat in pregatire pentru confruntarile electorale din 2013 si 2014? Eu nu vad. Daca ar aparea, l-as sustine cu draga inima, total dezinteresat (eu nu am afaceri de tip clientela politica). N-a aparut si nici nu va aparea, amicii mei. Ca atare, pentru viitor, trebui sa ne punem toate sperantele numai in Dumnezeu si-n noi, izolandu-ne de spectrul politic murdar.  „Plebea” (l-am citat pe infractorul Ion Iliescu) va vota tot un papitoi politic din cei oferiti pe tava de partidele mari, se va insela, va regreta, va plange, apoi va uita si se va lasa inselata din nou. Noi trebuie sa ne intarim economic, ca liberi intreprinzatori si sa dezvoltam puternice asociatii civice, adevarate pepiniere pentru viitorii lideri politico-administrativi luminati si cinstiti. Atat putem face in sistemul politic si legislativ pervers, organizat astfel de cei care au pregatit si au executat marel jaf din Romania.

10. Avem vreo sansa ca, in urmatorii trei ani, sa scapam de sporul demografic negativ si sa revenim la o crestere demografica normala? Eu cred ca natiunea romana va continua sa scada numeric, din urmatoarele cauze:

a. Criza economica si programul guvernului Boc va determina cresterea accentuata a numarului de decese premature. Acestea vor fi in mod vadit determinate de factorii cunoscuti: sinucideri din disperare, morti de subnutirtie si malnutritie, decedati prematur din cauza tratamentului medical corespunzator.

b. Datorita insecuritatii economice si a unei mode prost receptionate din Vest (libertinajul sexual) tinerii nu se vor mai casatori si nu vor mai procrea la varste potrivite, astfel ca natalitatea va continua sa scada.

c. Mortalitatea infantila va creste, datorita scaderii nivelului de trai si reducerii drastice a asistentei medicale gratuite.

d. In perioada anuntata (trei ani), cel putin jumatate de milion de cetateni romani vor opta pentru emigrare, in mod direct sau indirect (plecarea la munca si ramanerea in strainatate).

Cunoaste cineva vreun procedeu prin care putem opri scaderea grava si rapida a populatiei romanesti? Eu n-am gasit nici un remediu direct, ci numai cele expuse in aceasta parte a cartii.

Amicii mei, ati inteles cum se fac prognozele realiste? E bine sa folositi aceasta metoda de cunoastere anticipata a viitorului, cu scopul de a va planifica corect activitatiile viitoare.

Pui de Fulger, de Pavel Corut

Cartea se poate comanda de la Editura Somali


Responses

 1. Cu detasarea de rigoare fata de cadrul politic , in 2009 a sosit in Romania J. Biden care a prezentat agenda celor 2 potentiali candidati la prezidentiale ; Geoana , fara sa cunosc motivul a refuzat , iar Basescu a fost de acord cu toate punctele din agenda . Rezultatul alegerilor “libere “este cunoscut . Romania se afla la aceasta ora sub un contract in derulare ale carui clauze incep sa devina evidente . De 20 de ani , Romania a incaput pe mina ocultei sioniste mondiale , ale carei interese in zona europeana sint reprezentate de Biden si Soros . Toti liderii politici importanti din Romania se regasesc pe statele de plata ale institutiilor financiar-bancare . Lojele masonice nationale sint veritabile pepiniere de unde sint selectati cei mai degenereti si obedienti masoni pentru ocuparea functiile cheie . Puterea ocultei sioniste rezida din ignoranta si primitivismul oamenilor , la care au contribuit din plin institutiile religioase . Suna utopic dar este crudul adevar . In concluzie nu inteleg aceasta fixatie petru un anumit lider politic din moment ce toti sint doar simpi executanti ?

 2. Eu cred ca guvernul roman a intrat intr-un cerc vicios din care nu mai poate scapa. Nepasarea,coruptia, lipsa de control din toate domeniile de activitate , coruptia la nivel inalt se intoarce ca un bumerang , ca o consecinta a masurilor sale aberante impotriva guvernului. Lipsa se securitate si stabilitate este cea mai grava, pentru ca taierea salariilor cu 25% si a pensiilor precum si cresterea tva la 24% n-a facut decat sa falimenteze orice agent economic si oricat de binevoitor ai fi , cat de onest, de competent, orice patriotism cade din inima in picioare si pleci unde vezi cu ochii. Nu ma pricep la politica si as fi o naiva sa cred ca ceva s-ar schimba prin inteleri la nivel de partide ci cred ca doar o revolutie a intregii Romanii , care sa ceara demisia Guvernului si inlocuirea acestuia cu oameni foarte competenti si onesti ,care sa invete din mers secretele guvernarii, schimbarea Consitutiei si revizuirea intregii increngaturi de legi, hotariri , ordonante si ordonante de urgente, date spre un haos legislativ, cu imunitate pentru cei de la putere astfel ca acestia sa nu dea socoteala pentru faradelegile lor si pentru care primesc bani frumosi. Stiu ca este periculos sa afirmi acest lucru dar cred ca protestele maselor ar putea sa fie inabusite in sange la fel ca la Revolutia din 1989 si suntem acum intr-o situatie mult mai grava decat atunci.Sunt economist si sunt sceptica ca tara isi va reveni pt ca in cercul acela al lor nu poate patrunde nimeni cutat si nepatat. Inplus televiziunile dau numai stiri pesimiste, numai infractiuni, furturi, crime, violuri astfel ca cei de afara ne percep ca atare pentru ca realizarile noastre nu sunt de loc mediatizate. Sunt convinsa ca exista oameni foarte buni si competenti, a carui exemplu am putea sa-l urmam dar nu suntem nici uniti.Sunt vaduva varului Ursu Ioan care a decedat in ianuarie 2004 si pentru care in decembrie 2010 trebuie sa fac parastas de 7 ani.Multa sanatate , liniste si pace si sa ne-auzim cu bine. Daca doriti sa stiti de viata mea si a fiicei mele Claudia telefonul meu este 0729866459. Cu Petre sau cu Puiu sau Boby nu am mai vorbit pt ca au refuzat orice legatura cu mine. Nu le-am cerut nimic si nici nu le voi cere vreodata pentru ca nu-i intereseaza decat banii si nimic mai mult, asta daca ar avea ceva de castigat de la mine. Am pierdut procesul cu fetele sotului meu Oana si Laura de 250 milioane care s-a ridicat de fapt la 340 milioane pe care i-am platit in 2008.Asta pt ca nu mi-a spus nimeni ca odata vanduta mostenirea mamei mele si achizitionand o alta casa , legea o considera ca bun comun obtinut de soti in viata. Nu-i nimic , amtrecut de aceasta suparare mai ales ca am ramas fara servici un an de zile . Acum am un servici bun, langa casa dar nu mai rezist financiar pt ca am renovat toata casa si am facut un CAR pe care trebuie sa-l platesc 1 an si jumatate. Sper sa gasesc o solutie sa mai lucrez ceva si sa balansez cheltuielile cu venitul. Toate cele bune si D-zeu va avea grija de cei drepti si nu vor trece prin foamete.Daca-mi puteti lasa E-mailul dvs. va voi mai scrie cand am timp.

 3. Stimate domnule Corut,
  Un filozof contemporan spunea intr-una dintre cartile domniei sale ca “intre comuna primitiva si epoca moderna s-a produs numai civilizarea ipocriziei”si nu am niciun dubiu ca lucrurile stau chiar asa.
  V-am urmarit si v-am citit de-a lungul anilor si consider constant ca ati avut sansa extraordinara a unei formidabile surse de informatie.Si chiar daca ne asigurati pe noi,cititorii dvs. ca o mare parte din subiect este fictiune, iar personajele nu sunt reale, pentru cineva dotat cu o oarecare putere de patrundere nu este greu de selectat adevarul.
  Nu va intreb nici de ce un om atat de pragmatic si rational ca domnia voastra, scrie numai carti cu subiecte aflate mult “dincolo” de modesta ratiune pamanteana…
  Am sa-mi permit sa nu dezvolt subiectele propuse de catre dvs. si nici n-am sa comentez variantele oferite ca model, din simplul motiv ca unele sunt mult prea succinte, altele nu sunt reale si restul poate fi asimilat momelii din undita.
  Un om cu IQ-ul domniei voastre si cu acces la un anumit tip de informatie, s-a apropiat,sensibil, fara indoiala, de “adevarul” aflat dincolo de puterea de intelegere a multora. Stiti bine ca suntem mult prea mici pentru un razboi asa de mare si ca numai cu un ajutor al celor care au creat partea de lumina din ADN-ul uman, mai avem o sansa!!!
  Cum la fel de bine cunoasteti ca “programarea mentala” si permanenta modelare a genomului uman ne-au lasat numai cca 7% din capacitatea creierului. Daca adaugam bruiajul psihotronic si hartuirea existentiala, ce sanse ne mai raman sa gandim si sa devenim pozitivi, fara-repet- interventia fortei pozitive din afara (forta vietii, cum o numiti in cartile dvs.)???!!!
  Poate ma veti acuza de cinism, dar va rog, cu amabilitate, sa-mi raspundeti la o intrebare: pe o planeta care nu a cunoscut, in evolutia ei, decat violenta, cruzime, sclavie, canibalism,suferinta si durere dincolo de imaginatie, pe o planeta unde femeile au fost tratate ca slugi, subjugate parsiv prin forta atractiei fizice, unde exista pedofilie, unde animalele mor in chinuri inimaginabile, pe o planeta unde nimic nu este respectat si unde cateva miliarde de oameni trudesc, la propriu, pentru numai 50, unde nu ai acces la adevar, unde preotii sunt mai rai decat calaii, ce sanse avem sa transformam realitatea aceasta intr-o lume a binelui si a armoniei, fara, cum spuneam, o interventie autentic-pozitiva, din afara dimensiunii noastre?!
  Raportand fie si numai cele cateva aspecte referite in paragraful anterior, mai are rost si mai are importanta sa construim scenarii sociale si politice in tara noastra, cand jocurile sunt facute de decenii intregi si sforile sunt trase de papusari care au in dotare minti mult peste inteligenta umana?!
  Ce rost are, domnule Corut, sa ne risipim energia cautand raspunsuri si dezvoltand subiecte dincolo de capacitatea noastra de intelegere si patrundere.N-ar fi mai bine sa incepem fiecare sa ne desprafuim interiorul si sa ne curatam ferestrele, aplicand principiul potrivit caruia “lumina izvoraste din interior, iluminarea este doar un artificiu”!?
  Va multumesc pentru un eventual raspuns autentic,
  k

 4. eu cred ca nu am ajuns la fundul sacului. dar cei care trebuie sa plateasca, vor plati fie chiar daca copiii lor vor raspunde.

 5. mi se pare mie s-au kiki are dreptate?eu cred ca are dreptate.e ceea ce ziceam si eu àntr-o alta pagina a sitului,scapa cine poate si cine acumuleza informatie reala,nu dogme.cum am mai zis umanitatea a suferit mereu pàna a ajuns bine apoi a uitat de unde a plecat si a luat suferinta de la cap.ok ajunge cu filosofia.Deci dupa prognozele date de domnia voastra sìtuatia e albastra si prezinta unflaturi.eu pribegesc de 15 ani prin lume alungat de nivelul de viata scazut ca urmarea tradarii elitei politice catarata la putere prin viol.àn pribegiile mele am àntàlnit diverse rase si culturi ceea ce m-a ajutat sa vad problema romànesca din exterior,detasat de pasiuni.àntrebarea se pune,noi alde BADEA CÀRTAN la ce sa mai revenim àn tara daca situatia e asa neagra?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: